Къде да се запозная със свестен човек?!

• 26 594
  • 791
  •   1
Отговори
# 405
Откъде знаеш, че не пишем държейки телефона в ръка, докато сме навън и тайно се надяваме да се сблъскаме поради зяпане в тилифона, съдбовно с някой свестен? Joy

По-добре си направете един „Клуб на самотните сърца от БГ-Мамма“ и си организирайте седмични или месечни срещи. Не, че съм подстрекател, ама...   Wink
Само внимавайте да не стане някой сакатлък и да се засечете с половинката. Веднага ще се превърнете във форумна легенда.  Laughing

# 406
  • Агент под прикритие
Аз съм ЗА! JoyJoyJoy

# 407
  • Пловдив
Счупено пиронче, а аз не съм съгласна с теб. Основите на характера се полагат в най-ранна възраст, всичко останало е пълнеж. Ако човек има глава на раменете си, с която да мисли и анализира чуждото и собственото поведение, тогава може и да настъпи промяна. Но масово хората се носят по течението.
Всеки има право на свое мнение. "Пълнежът", както ти го нарече, приижда на талази постоянно, като - както споменах по-горе - най-много промени и невиждани дотогава предизвикателства в живота ни настъпват след задълбочения опит в сериозни връзки/брак, и особено след раждане на дете/деца.
 Ти сигурно отново ще подхванеш тезата, че това някой след брака или появата на детето да се изнерви покрай грижите и задълженията, да изневери или да си промени отношението към половинката, уж било заложено във всеки от нас още от ранни години, но аз определено не считам, че всичко в нрава и възприятието ни за живота (от което зависят и постъпките ни) е подпечатано рано-рано в бележника на живота и непроменимо до края на дните ни.

Аз пък съм се нагледал на коренни промени при вече уж големи хора. Simple Smile Една приятелка беше отвеяна кифличка още от ученичка, но след около 24-тата си година се отврати от своите ужким приятелки и се отдели от тяхната компания; започна да се замисля как си е пропилявала живота с глупости в най-хубавите си години; започна да чете романи и книги за етика, психология, себеизграждане; хвана се на работа, въпреки ниското заплащане (преди беше мързелче, чакащо на мама и тати да я издържат, както и почерпки от страна обиграни свалячи, от които накрая се отврати). Намери си много свестен и готин приятел, заедно ходят на пътувания и е може би най-мърдият, земно гледащ на нещата и безпристрастен човек, когото познавам. Коренна промяна, и то на възраст, в която повечето жени не биха го сторили в толкова положителна посока спрямо предишно тяхно поведение.
 Имам и обратния пример: Жена учител и психолог, грамотна, начетена, доста добре вникваща в човешкото мислене, вярваща в бог и ходеща на църква, с родител полковник от полицията, със силно изразено чувство за чест и непонасяща несправедливостите в живота. Хваща се с най-бедния и невзрачен смотльо в квартала (моя милост Grinning), въпреки, че може да има повечето мъже, които пожелае. И така няколко години. Хванати за ръце, по паркове и градинки, с вкромна квартира 32 кв. м, на пазаруване - неотлъчно заедно в извънработно време. Ходене по 8 км дневно, защото след всички битови сметки няма парички дори за автобусни билети. Работи на ниска заплата с невъзпитани деца, заета е по цял ден, взема и още две Висши образования през това време, спортува, води здравословен начин на живот. През всичките години е всеотдайна в любовта и като отношение. Накрая всичките лишения ѝ идват нанагорно - вижда как други млади и хубави жени като нея обаче се радват на изобилие от свободно време и лукс, предоставен от мъжете до тях (коли, дрешки, телефони, пътувания, ресторанти, забавления, салони за красота, ежедневно пазаруване по скъпи магазини), и един ден решава, че не може да живее с онзи оръфляк в мое лице, който дори и шофьорска книжка няма, камо ли кола и луксозно жилище. Simple Smile И се хваща с някакъв заможен сваляч, който бързо-бързо ѝ разказва играта след първите няколко екскурзии по курорти. Ето ти коренна промяна след христовата възраст, след две продължителни връзки по любов (момъкът преди мен е бил още по-беден и далеч от хубав, но тя залага на отношението) и при цял живот, прекаран с мисленето, че правилният начин е да се залага на истински чувства, уважение и доверие. Основният фактор се оказват повишените цени, ниското заплащане, липсата на свободно време, ежедневна умора, невъзможността да се отглежда дете в добри условия (моя "вина", че тогава нямах сегашния ми доход) и пряката съпоставка между това какъв лесен живот водят повечето жени с нейната външност и това какъв живот води тя. Няма като причина намесени драми, скандали, неразбирателства, спорове за разлини теми, болести, мрънкания... Само желание за бягство от тежките условия и лишения, и мечта за лек живот, изпълнен със забавления.

Последна редакция: ср, 16 окт 2019, 12:08 от Счупено пиронче

# 408
Тогава как става така, че Тед Бънди например от нормален човек, способен да има връзка с жена, се превръща в отвратителен убиец и некрофил само защото една не е отговорила на чувствата му? Не е имало индикации, че ще се превърне в това, в което се е превърнал.

Не вярвам да си толкова наивна и да вярваш, че Тед Бънди някога е бил нормален човек.

# 409
  • Насред хаоса
Аз пък се чудя, че си толкова самоуверена, че вярваш само на себе си и своите впечатления, както и че само те са правилни.
Вярвам на видяното и прочетеното от специалисти в документални филми точно за такива изроди. Да, нормален си е бил, дори по-скоро свит и срамежлив, без изцепки като на други, за които е било ясно, че ще си станат изроди. Ако те са наивни, значи и аз съм.

# 410
А убийствата и мъченията на животни в много по-ранна възраст и те ли влизат в определението "нормален"?

# 411
  • Насред хаоса
Бъркаш го с друг. Тия същите ги е имало при други, поради което и е било ясно що за изроди ще станат.

# 412
Изобщо не го бъркам с друг. Това също е част от историята му, още преди да започне с убийствата на жени.
Психопат не се става изведнъж на 25-30г, защото някоя мадама те е зарязала. Това може да е просто тригър. Истинските причини са резултат от сериозни пропуски още през първите 3-4 години от живота + ген (казват някои).

# 413
  • Насред хаоса
Току що отрече казваното от специалисти и криминални психиатри, цял живот занимаващи се с такива. Защото пак не приемаш различни от твоите разбирания. Не може и това е. Да, ама може. Чак и гени намеси. Точно зарязването от една конкретна жена е отключило това в него и е довело до тая промяна. Преди това е бил свит, но интелигентен ученик, по-късно добър студент, включително по психология.

# 414
  • Агент под прикритие
Момичета, оставете я тая л@йняна клечка вече... Човек, като влезе да чете темата, освен, че нищо няма да разбере, ще си докара и главоболие. LaughingLaughingLaughing
Баси, докъде я докарах, да играя advocate of peace... Трябва да ида днес да се прегледам. Joy

# 415
  • Пловдив
 Ето и още примери от истинския живот.

Мой приятел, който е много дружелюбен и му идва отвътре да е глава на компанита и да се шегува постоянно, напоследък започна да е нервен и по-свит и неразговорлив, защото в работата му увеличиха дежурствата и рязко намаля свободното му време. Преди почиваше по два дни след всяко дежурство и с жена му често пътуваха из България, а сега ходи на работа по 6 дни в седмицата и се чуди как да насмогне с всички задължения. Отделно, че от известно време има и тежко болен родител. И всичко това оказва влияние над него (не просто като условия, а и като отношение и поведение), макар да гони 40-те. Жена му е разумна и някак успява да го подкрепя и успокоява - разбират се чудесно, но пък допреди година не ѝ се налагаше да прави това.

Един познат пък стана облак от нерви и мрачно настроение, откакто жена му напълня значително и вместо да спортува и пази диети, тя предпочита да нагъва дюнери и пици. И на него ли му е било заложено още от юношеството да бъде недоволен и разочарован от безотговорността на бъдещата си съпруга към нейните здраве и женственост!?

А и, вижте колко народ прибягва до самоубийства на 30-40-50-годишна възраст, най-често заради несполуки в любовта след дългогодишна връзка или битови условия. Едва ли те са били израснали с неотключена склонност към самоубийство още от ранни години.

# 416
Как пък ще стана облак от нерви заради пиците на мъжа ми... хахаха.

Човек винаги може да намери причина за нервите си в някой друг.

# 417
Току що отрече казваното от специалисти и криминални психиатри, цял живот занимаващи се с такива. Защото пак не приемаш различни от твоите разбирания. Не може и това е. Да, ама може. Чак и гени намеси. Точно зарязването от една конкретна жена е отключило това в него и е довело до тая промяна. Преди това е бил свит, но интелигентен ученик, по-късно добър студент, включително по психология.

Сигурна съм, че всички психари са имали момент в живота си, в който са изглеждали нормални... на пръв поглед. Лично аз, като погледна живота на Тед Бънди виждам доста нездравословни неща в детството му, а освен това се спекулира, че първото му убийство може да е било още на 13-14г. Никога няма да разберем, "човека" отдавна го няма.

# 418
  • Пловдив
Именно! Всяко следствие си има първопричина. За да се случи една промяна у човек ("случи" да не се бърка с "отключи"!), значи някакво скорошно събитие е било твърде силно като усещания - били те положителни или отрицателни. Няма защо да търсим с фенер причината някъде в детството или в младежките години. Хората се променят постоянно, дори и някои да го отричат нарочно или да не го осъзнават. Една от промените е и да бъдеш по-предпазлив(а) или умерен(а) в свои изказвания, действия и решения, което се дължи на черпене от житейския ти опит, натрупван всеки божи ден на тази земя.

Как пък ще стана облак от нерви заради пиците на мъжа ми... хахаха.

Човек винаги може да намери причина за нервите си в някой друг.
Когато този "някой друг", чрез безотговорността към себе си и към човека до себе си, съвсем съзнателно създава проблема, няма как да търсиш вината у другия, който е разочарован от така стеклите се обстоятелства. Това, че са се врекли във вярност пред олтара, не е извинение, че някой може да се тъпче с вредни полуфабрикати и да си съсипва здравето, фигурата и половия живот (и този на човека от олтара до него). Или ти оправдаваш всички безотговорни действия и бездействия от страна на мъжа до теб, само защото носи заветната халка, която му дава право на всякакви своеволия, които не ти допадат?

Сигурна съм, че всички психари са имали момент в живота си, в който са изглеждали нормални... на пръв поглед. Лично аз, като погледна живота на Тед Бънди виждам доста нездравословни неща в детството му, а освен това се спекулира, че първото му убийство може да е било още на 13-14г. Никога няма да разберем, "човека" отдавна го няма.
Този тип закъснели заключения от типа "след дъжд - качулка" доста напомнят на случаите, когато някой направи атентат, масова стрелба някъде, или обере банка, или изнасили жена, или нещо друго лошо от сорта, и после политиците в един глас повтарят като квачки "Видео игрите са виновни! Той като дете е играл игри с насилие. Сега нека забраним видео игрите, защото създават атентатори и серийни убийци!". Хубаво, само че 99% от видео игрите са с насилие в една или друг форма (дори усмихнатите и дружелюбни Соник и Марио удрят, убиват и скачат по главите на други създания) и по тази логика в момента трябваше да имаме поне 1 милиард атентатори. Simple Smile Ако добавим и филмите с насилие (повечето са такива), съвсем трябваше да затваряме цялата планета, поради почти пълна липса на хора, които нямат досег до тези гледки на екрана.
 Дори и да приемем, че някой възрастен човек е станал престъпник или сериен убиец, а като първопричина се търси някакво мъчение на котки в детството му, това пак не е знак, че въпросните убийства биха били предотвратими отрано, ако са били взети мерки. Защото хиляди пъти повече деца като малки са измъчвали животни, но не са станали убийци или лоши хора като възрастни. Мнозина от тях дори съжаляват за постъпките си и се срамуват от себе си.

Последна редакция: ср, 16 окт 2019, 12:51 от Счупено пиронче

# 419
Счупено пиронче, изобщо не говоря за видео игри и филми на ужасите, пусни си едно видео поне за живота на Тед Бънди и сам преценявай. Семейството му е било яко сбъркано.
Разликата между нормално развиващият се човек и психопата е, че във вторият няма чувство за вина/емпатия. Това са чувства, които се възпитават, които детето трябва да види в друг човек.

Ти смяташ ли, че утре може да ти се случи нещо си, и изведнъж да започнеш да отвличаш жени, да ги изнасилваш, убиваш и после да продължиш да ги изнасилваш известно време, докато тялото става за тая работа?

Общи условия

Активация на акаунт