Къде да се запозная със свестен човек?!

• 26 582
  • 791
  •   1
Отговори
# 435
Еее, ама пак нищо не казахте.

# 436
  • София
Косите, то не е как- а къде. Отговорът е "навсякъде" според мен.

Лори, Hug
Днес съм в странно настроение.

# 437
А, да, започнахме да приближаваме към същността на темата. Къде е въпроса, къде?

# 438
  • Пловдив
Счупено пиронче, изобщо не говоря за видео игри и филми на ужасите, пусни си едно видео поне за живота на Тед Бънди и сам преценявай. Семейството му е било яко сбъркано.
Разликата между нормално развиващият се човек и психопата е, че във вторият няма чувство за вина/емпатия. Това са чувства, които се възпитават, които детето трябва да види в друг човек.

Ти смяташ ли, че утре може да ти се случи нещо си, и изведнъж да започнеш да отвличаш жени, да ги изнасилваш, убиваш и после да продължиш да ги изнасилваш известно време, докато тялото става за тая работа?
Семействата на десетки милиони други хора са не по-малко сбъркани и още повече деца са расли в неподходяща среда, но не са се превърнали в десетки милиони серийни убийци или опасни престъпници. Ти даваш за пример един човек, който е тежък случай, и се опитваш да обобщаваш, докато случайно или нарочно забравяш за цялостната картина при всички хора със сходно вредно детство.
 Историята помни и множество случаи на израснали в обич и в спокойно семейство деца, които пък стават убийци или престъпници. Сега и в доброто възпитание и любовта ли също ще търсиш причината да станат чудовища като възрастни? Не зная защо отричаш така упорито, че изключения от общото правило има навсякъде. Погрешно е да се маха с ръка и лекомислено да се заклеймява тази или онази група от хора, само защото си чувала за някакви единични случаи на изродщина.

Нямам намерение да описвам детството си във форум, но само ще ти кажа, че ако трябваше да се съди по най-ранното ми минало, както и по една част от моите връзки и някои разочарования от несбъдналите се общи планове, сега сигурно някой пишман-психолог щеше да ме нарочи за възможен скрит убиец, натрупал гняв с цел отмъщение към определен кръг мъже и жени. А това въобще не е вярно. Simple Smile Едни хора след раздяла и разочарование се затварят в себе си, проклинат, бият, убиват, заливат с киселина, правят проблеми, преследват дългосрочно, досаждат по телефона, тормозят и т.н., докато други просто са цивилизовани, вземат се в ръце, гледат философски на случилото се, съставят си необходимите изводи и след два дни вече са усмихнати хора и с готовност посрещат утрешния ден, борейки се за новите предизвикателства и откриващите се възможности в живота. Е, аз предпочитам да съм от вторите. Simple Smile

Въпросът ти за насилието към жените звучи доста стряскащо, но лесно мога да ти отговоря. Пределно ясно правя разликата между "споделените желания и любене" и "грубото погазване на нечие желание в стремежа да се задоволи нагона". След всяка раздяла, слагаща край на дълга връзка, съм търсел причината първо в мен и съм изявявал желание да бъда още по-добър Аз занапред, за да съумея да предложа повече на следващата жена. Дори и да съм виждал явна вина и рязка промяна в поведението и ценностната система на жената, която е била до мен до вчера, аз никога не съм тръгвал с рогата напред и да обвинявам или да държа сметка. Има си нормални начини с един (доколкото е възможно) спокоен и открит разговор двама души да си поговорят кротко и да си кажат кое защо се е променило и защо не виждат обосновани причини да са заедно и за в бъдеще. Разбира се, има и хора, които съвсем ненадейно един ден просто с sms ти съобщават, че всичко е приключило и направо ти запрещват телефонния номер, Facebook, Skype и т.н.. В такива случаи е излишно да се търсят обяснения - поведението на човека отсреща говори предостатъчно. Зная за няколко такива приключили връзки сред мои познати, включително и една моя, като съобщенията винаги са изпращани от жени (зная в какъв форум пиша това и нямам за цел да хвърлям тъмна сянка над женския пол, нито да обобщавам за всички - споменавам само няколко случая от опит). При всичките без изключение се касаеше за тайна успоредно започнала връзка с други мъже. Повечето жени, искащи коренна промяна, не пускат единия клон, преди да са сигурни, че здраво са хванали следващия. Затова и привидно го раздават щастливи (много умело), за да им е възможно по-удобно в това време, докато прокарват своето бъдеще с друг мъж, когото в този ранен период първосигнално мислят за по-добър избор, само защото все още преобладават ухажването и удоволствията и не са започнали битовизмите и с него. Същото го правят и много мъже с тайни любовници.

Последна редакция: ср, 16 окт 2019, 14:18 от Счупено пиронче

# 439
А, да, започнахме да приближаваме към същността на темата. Къде е въпроса, къде?

На практика никой не казва.

# 440
  • София
.

Последна редакция: ср, 16 окт 2019, 14:26 от The Catcher in the Rye

# 441
  • Насред хаоса
Или с какъвто привлича, дори несъзнателно и в средата, в която се намира. Нали сте чели и тук "сякаш все едни и същи привличам и ми се лепят".
Феникс, благодаря, ама аз се отказах от спора. Хората са прави - не е мястото тук, макар че ми се искаше да стане ясно, че има и друга страна, не всичко е черно и бяло.

# 442
Счупено пиронче, не дадох аз примера, но както и да е. И до ден днешен не се знае как точно се оформят хора като него. За всеки случай, не е заради някоя мацка на 30 години. Peace.

La Sombra, няма нищо черно и бяло в нещата, които казвам. Просто отказвам да стоя като страничен наблюдадел, на който му се случват някакви неща "изневиделица".

# 443
  • Варна
Свестните хора не са концентрирани някъде или чакат като музейни експонати. Мисля, че подобни срещи са случайни и нецеленасочени. Моя, суетна приятелка се запозна с печелившия, пред лекарски кабинет, с алергичен обрив. Обменили си съвети за диагнозите. После се засичат отново  и  са двойка. Чести социални контакти винаги са бонус, независимо от събитието или ситуацията.

# 444
  • София
Аз забелязвам, че с напредване на възрастта и мъжете и жените стават по - взискателни към партньорите си и освен това някак свикват, че са си добре сами и им е по - трудно да имат връзка. Явно като си млад по - малко мислиш всички подробности. Според мен трябва да не му мислиш чак толкова много и да дадеш шанс нещото хубаво да се случи. Имам близка, която е красива и богата, но вероятно ще си остане сама, просто защото няма на света такъв, който да отговори на високите стандарти, които има. Трябва хем да е водещ във връзката, да знае какво иска, хем да предугажда всичките й желяния и прищевки и да е готов да ги изпълни. Е няма такова животно, хем той води, хем като кученце след нея. Беше с един университетски преподавател, много интелектуален бил, но сексът не бил така огнен, после с един друг - сексът бил супер, ама липсвали интелектуалните разговори, следващия беше много успешен бизнесмен, но все зает с работа, нямал достатъчно време за нея. Но е тъпо и да се събереш с някой, само защото се страхуваш, че времето изтича... От моя кръг познати всичките се намериха с половинките си покрай съученици и състуденти. Тези дето изпуснаха тези златни времена си останаха сами. Включително успешните финансово такива.

# 445
  • София
Да, не са концентрирани. Peace
Но аз лочно очаквам на определени места да НЕ срещна свестни хора.
Сладка история е това с обривите. И аз съм се запознавала в лекарски кабинет. Ама не се стигна до връзка.

# 446
Аз забелязвам, че с напредване на възрастта и мъжете и жените стават по - взискателни към партньорите си и освен това някак свикват, че са си добре сами и им е по - трудно да имат връзка. Явно като си млад по - малко мислиш всички подробности. Според мен трябва да не му мислиш чак толкова много и да дадеш шанс нещото хубаво да се случи. Имам близка, която е красива и богата, но вероятно ще си остане сама, просто защото няма на света такъв, който да отговори на високите стандарти, които има. Трябва хем да е водещ във връзката, да знае какво иска, хем да предугажда всичките й желяния и прищевки и да е готов да ги изпълни. Е няма такова животно, хем той води, хем като кученце след нея. Беше с един университетски преподавател, много интелектуален бил, но сексът не бил така огнен, после с един друг - сексът бил супер, ама липсвали интелектуалните разговори, следващия беше много успешен бизнесмен, но все зает с работа, нямал достатъчно време за нея. Но е тъпо и да се събереш с някой, само защото се страхуваш, че времето изтича... От моя кръг познати всичките се намериха с половинките си покрай съученици и състуденти. Тези дето изпуснаха тези златни времена си останаха сами. Включително успешните финансово такива.

И аз същото повтарям , ето че и ти го потвърждаваш.

# 447
  • Пловдив
 И така, авторке на темата, давай смело и бъди откровена! Simple Smile Това криене и мълчаливо четене на отговорите по твоя казус (които бяха доста в по-предните страници на темата, но ти и тогава мълчеше) не говорят добре за твоята особа, която - по твои думи - се чуди защо все нямаш късмет, след като - пак по твои думи - не виждаш причината в себе си. Simple Smile Откровеността му е майката! А ти ясно показваш и доказваш в последните дни, че предпочиташ откровеността да я заместиш с други неща. Ако си истински загрижена, а темата не е "партенка", действай!

# 448
Авторът е скучаещ трол.

# 449
  • Насред хаоса
Май така излиза. Или ще да е поредното проучване и поредна статийка нейде.

Общи условия

Активация на акаунт