Наследственият ген е огромен фактор, редом до начина на живот (хранен + движение и спорт или липсата им), който всеки човек сам си го избира.
Ама не е важно, не е по темата.

Думите ти биха били верни, ако напълно лишиш една такава майка от срещи и разговори с приятелки, гледане на филми и предавания, слушане на музика, излизане навън, зяпане в телефона; разходки из паркове, детски площадки, по магазини; пътуване на излети и т.н.
Не ги пиша тези неща, за да се заяждам, а да бъдем по-точни в изказванията си и без чак такива преувеличения от типа "24/7". Първите няколко месеца са по-натоварени и го зная покрай мои роднини с бебета преди години и приятели с бебета сега. Живял съм под един покрив с бебе преди и съм наясно за безсънието и тревогите покрай него. Като водя и племенницата ми по детските площадки, гледам и майки с малки бебета да си ровичкат из телефоните или да си бъбрят с приятелки, и с тези усмивки на лицата и часове навън по пейките или заведенията съвсем не изглеждат изтормозени. Не отричам, че има и бебета, изискващи много по-учестена грижа, но не бива да се обобваща и отсича така категорично как едва ли не няма и минутка почивка за една майка.
Основните причини повечето татковци да не го правят, са две:

Препоръчани теми