Къде да се запозная със свестен човек?!

• 26 081
  • 791
  •   1
Отговори
# 540
Метаболизмът е различен, но посредством тестостерона мъжете горят повече енергия и трупат по-малко подкожни мазнини. Природа. Жените трябва да раждат и организмът ни е устроен да трупа, за да износи бебок. Това не  еоправдание да се запусне една жена, но е много по-трудно да поддържа тяло с малко подкожни мазнини. Трябва рязко да ограничи въглехидрати, да подбира мазнини и белтъчини, бе сложно е. Като сложим и наследствен фактор при някои жени да стават цоцоланки след 23 и ето ти драма.

# 541
  • Пловдив
Метаболизмът е различен, но посредством тестостерона мъжете горят повече енергия и трупат по-малко подкожни мазнини. Природа. Жените трябва да раждат и организмът ни е устроен да трупа, за да износи бебок. Това не  еоправдание да се запусне една жена, но е много по-трудно да поддържа тяло с малко подкожни мазнини. Трябва рязко да ограничи въглехидрати, да подбира мазнини и белтъчини, бе сложно е. Като сложим и наследствен фактор при някои жени да стават цоцоланки след 23 и ето ти драма.
Аз пък виждам и слаби, и нормални, и пълни хора от двата пола. Simple Smile Наследственият ген е огромен фактор, редом до начина на живот (хранен + движение и спорт или липсата им), който всеки човек сам си го избира.
 При мен метаболизмът се обърна рязко на 29-тата година и оттогава много трябва да внимавам какво и по колко хапвам, че иначе... Допреди това също не съм бил с кой знае колко бърз метаболизъм, но определено не е както сега на дърти години. Grinning

# 542
Като гледам наклона на темата се сетих за едно място, където според мен НЕ бихте срещнали свестни хора - изложбата на човешки тела Joy Там е показано разпределението мускули, мазнини - нагледно. Бльоокс - най-гадната и извратена изложба евър!

# 543
Да си слаб е едно, аз ти говоря за нивото на подкожните мазнини. Може да си слаб и пак да си мазен. Simple Smile Ама не е важно, не е по темата.
Възрастовият фактор е друга бира, той действа и при мъже, и при жени, без значение на пол. Начинът на живот и хранителните навици също са важни. Комплексни са нещата как влияем на тялото си. Но има фактори като наследствен метаблизъм и форма на тялото, от които е трудно да се избяга. Ако си късметлия с добри пропорции на тялото, кости, мускули, е много по-лесно да се поддържаш, отколкото ако генът ти е отредил тесни рамене, широк ханш, малко и меки мускулни клетки. Та, лесно няма. Simple Smile 

# 544
Аз съм свидетел как на колега му вдигнаха заплатата само защото щял да се жени. Еми, т'ва ако не е дискриминация, не знам. На мен, да не ми вдигнаха заплатата като забременях? Даже ме уволниха, понеже отказах да вдигам тежко. Laughing
Те нямат право да го правят. Не разбирам защо просто не си ги осъдила.

# 545
  • София
Цитат
И през втората година от майчинството - т.нар. платен отпуск за гледане на дете до 2-годишна възраст, 98% от ползващите това обезщетение са жени, показва статистиката. Броят на мъжете е средно около 1140 на година. За 2017 са били 1088. Паричното обезщетение през този период е с фиксиран размер за всички - 340 лева месечно.

Който не ще домакиня и мрънка за ниското майчинство, да хваща парцала и биберона.

# 546
Цитат
И през втората година от майчинството - т.нар. платен отпуск за гледане на дете до 2-годишна възраст, 98% от ползващите това обезщетение са жени, показва статистиката. Броят на мъжете е средно около 1140 на година. За 2017 са били 1088. Паричното обезщетение през този период е с фиксиран размер за всички - 340 лева месечно.

Който не ще домакиня и мрънка за ниското майчинство, да хваща парцала и биберона.
Според мен много мъже ще предпочетат да си бачкат, ако трябва да правят нещата, които ние правим през този “платен отпуск” 😁

# 547
  • там, където ми харесва
Междувременно...

Между другото темата е отдавна и авторката може да е намерила Правилния човек. Thinking

# 548
Или той да я е намерил.

# 549
Ми да вземе да сподели, ако е така. Да видим за статистиката, къде се намират свестните. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 550
  • София
Хахаха, тоя трол.

Бонита, и аз така мисля. Ама устите- големи.

# 551
И да ни развали седянката? Нека си наблюдава какво става. Може пък да чете от трета страница 😄

# 552
  • Пловдив
Възрастовият фактор е друга бира, той действа и при мъже, и при жени, без значение на пол. Начинът на живот и хранителните навици също са важни. Комплексни са нещата как влияем на тялото си. Но има фактори като наследствен метаблизъм и форма на тялото, от които е трудно да се избяга. Ако си късметлия с добри пропорции на тялото, кости, мускули, е много по-лесно да се поддържаш, отколкото ако генът ти е отредил тесни рамене, широк ханш, малко и меки мускулни клетки. Та, лесно няма. Simple Smile 
Точно това споменах и аз в едно от по-предишните ми мнения, като дадох и нагледен пример с две момчета от казармата, които бяха културисти и единият беше късметлия да се роди с ген със съразмерни крайници и тяло + красиво набъбнали мускули, докато другият направо си беше загрозил тялото с мускулите и зобането. Simple Smile

Чакай, чакай, чакай! Къде отиде?!
Първо на въпроса ти за 24/7. Изобщо нямах предвид бременността, а гледането на детето през първите 2 години, които по закон също си влизат в трудовия стаж.
И да, поне през първата година сън за майката почти липсва, ако има такъв то той е силно казано сън, по-скоро е дремене. Тук говоря за майките, които сами си гледат децата, а не разчитат на баби и дядовци през деня и нощта, както и за майките, които си ги кърмят изцяло през първата година. Това последното го уточнявам, тъй като обикновено е свързано с доста повече нощно събуждане.
И да, точно 24/7 е на разположение майката. Не съм казала, че няма време за абсолютно нищо и за никаква почивка, това ти си го добави и реши, че съм го имала предвид.

По въпроса за предимството в кариерното развитие съм се обосновала достатъчно малко по-назад в коментарите. Абсолютно мъжете имат предимство, ако трябва един управител да избира кого да повишава и да развива в тази възраст, защото както казах - жена между 25-35, която не е раждала е “рисков играч”. Мисля, че няма две мнения по въпроса. А какви намерения има, да ражда или не, никой не го интересува и не е фактор.

По въпроса с температурата... хем те похвалих за чувството за хумор и ме разочарова Simple Smile
Дори и при отглеждането на вече роденото бебе повечето майки не са заети с него 24/7. Simple Smile Думите ти биха били верни, ако напълно лишиш една такава майка от срещи и разговори с приятелки, гледане на филми и предавания, слушане на музика, излизане навън, зяпане в телефона; разходки из паркове, детски площадки, по магазини; пътуване на излети и т.н. Simple Smile Не ги пиша тези неща, за да се заяждам, а да бъдем по-точни в изказванията си и без чак такива преувеличения от типа "24/7". Първите няколко месеца са по-натоварени и го зная покрай мои роднини с бебета преди години и приятели с бебета сега. Живял съм под един покрив с бебе преди и съм наясно за безсънието и тревогите покрай него. Като водя и племенницата ми по детските площадки, гледам и майки с малки бебета да си ровичкат из телефоните или да си бъбрят с приятелки, и с тези усмивки на лицата и часове навън по пейките или заведенията съвсем не изглеждат изтормозени. Не отричам, че има и бебета, изискващи много по-учестена грижа, но не бива да се обобваща и отсича така категорично как едва ли не няма и минутка почивка за една майка.

Цитат

Според мен много мъже ще предпочетат да си бачкат, ако трябва да правят нещата, които ние правим през този “платен отпуск” 😁
Хайде да не търсим под вола теле. Simple Smile Основните причини повечето татковци да не го правят, са две:
1. Майките твърдо настояват те да си стоят вкъщи и да отглеждат детето, а мъжът им да работи и да носи пари.
2. Почти всички от майките не печелят достатъчно като татковците, защото:
а) още от завършване на гимназията* и след това не са направили необходимото да се развият в професията, която са избрали.
б) избрали са професия, която поначало не е доходоносна, само защото са предпочели тя да е възможно по-лека и спокойна, осъзнавайки ниското заплащане.

*Работещите студентки са многократно по-малък дял от работещите студенти. Вторите до голяма степен са подтикнати да работят и поради нуждата да имат повече пари за жени - почерпки, таксита и/или поддръжка на кола, подаръци, билети за кино и т.н.. Повечето студентки, от друга страна, разчитат на каквото пратят мама и тате, плюс споменатите почерпки и други харчове от страна на мъжете.

Междувременно...

Между другото темата е отдавна и авторката може да е намерила Правилния човек. Thinking
Аз попитах автор(кат)а на темата неколкократно за това, но тя или той само влиза тук, чете и мълчи. Simple Smile

Последна редакция: чт, 17 окт 2019, 00:07 от Счупено пиронче

# 553
  • Варна
Има и свободна воля, спрямо майчинството. Таткото желае майката да е с детето в най - важните му и крехки години. Аз не желая истерични лелки да насилват детето ми по институции.  Потресена съм от тема, в която майка описва 3 мес.плач и отказ на детето и да ходи на ясла. Трябва ли да му се срине психиката или да се зарази, за да съхраниш здравето на детето си? Институции няма да възпитават и дресират детето ми. Фамилно решение.

# 554
Има и още нещо - спрямо малко дете, което още не говори (хубаво), майката отгатва по-добре нуждите му - а, плаче, защото му се спи; май иска тая играчка; явно е огладняло... Бащата има по-голямо поле за изява, когато детето вече може да си каже какво иска, а това става след периода на официалното майчинство.

Общи условия

Активация на акаунт