Къде да се запозная със свестен човек?!

• 25 914
  • 791
  •   1
Отговори
# 735
Никой нищо не изопачава, наистина си ясен, Пиронче.

# 736
Бонита, не се тормози. Може би още си прави експеримент. Grinning Аз съжалих 12 пъти, че писах, защото бях решила, че човекът всъщност е добряк, младичък, и реагира така заради травма с много неприятно стекла се връзка, в която не е действал навреме и му е оставила неприятен привкус, т.е може да му трябва само малко сръчкване и 1-2 по-шеговити намека, за да се усети и замисли, но след като се оказа, че убива време и си затвърждава някакви възгледи чрез реакции на околните към изфантазирани ситуации, няма какво да се коментира повече.

Зачетох се. Най- интересното е, че там пишат и хора, на които им знаем битието наизуст и са от прекрасни по- прекрасни. И също са от типа, който би ти намекнал, че завиждаш, ако кажеш, че е постъпил тъпо.
Мхм, самокритичност, къде си се скрила.
Като цяло е най-добре човек да не се взима много насериозно, че така се раждат комплексите.
Ако помня добре, тази темичка се появи малко след като Елена обяви Сирен за Кейт Мидълтън. На това се смях със сълзи. Joy

# 737
Оф, стопроцентова Кейт Мидълтън, само една къща някъде в Ягодово или Бенковски и си ставам жива Turnip Toff:)

# 738
Да бе, как пък няма ей сега да се хукна да чета всички изписани глупости в тази тема. И не знам колко някои се правят на психоложки, но и ти се мъчиш (без особен успех, както се вижда), така че ако обичаш не ме окачествявай и не ми казвай кое ми било присъщо, какъв тип човек съм  и т.н. Грам не знаеш нищо за “типа ми”, бъди сигурен, и стига се мъчи да се оправдаваш, защото заприличваш на оня дето пътувал по магистралата, жена му му звъннала и му казала: “Внимавай, защото по телевизията казаха, че има един луд, дето кара в насрещното.”, а той й отговорил: “Ооо, не е един, много са!”

# 739
  • София
Дочетох я, пропуснали са един много важен и кофти типаж.
Съфорумки, които се изтъкват със здравословното си състояние и постижения ? в теми за проблеми. Примерно някаква жена се оплаква, че не може да има деца и кафето й сервира, че тя нейните яйцеклетки млади ги е оплодила. Някаква жена с конизация казва, че и е обеца на ухото и другата й съобщава, че на нея пък всичко си й е наред и нямала притеснения. Друга имала голяма миома и се чудят как да я оперират, съфорумка й казва "на мен пък ми беше малка и я махнаха безпроблемно".
Трябва да си много неук и злобен с комплекс за перфектност, за да сипеш бисери дори по подобни щекотливи теми. Май това беше за темата за женската солидарност, ама понеже пуснахте тук тази за перфектната съфорумка.

# 740
  • Пловдив
Да бе, как пък няма ей сега да се хукна да чета всички изписани глупости в тази тема. И не знам колко някои се правят на психоложки, но и ти се мъчиш (без особен успех, както се вижда), така че ако обичаш не ме окачествявай и не ми казвай кое ми било присъщо, какъв тип човек съм  и т.н. Грам не знаеш нищо за “типа ми”, бъди сигурен, и стига се мъчи да се оправдаваш, защото заприличваш на оня дето пътувал по магистралата, жена му му звъннала и му казала: “Внимавай, защото по телевизията казаха, че има един луд, дето кара в насрещното.”, а той й отговорил: “Ооо, не е един, много са!”
Хем не си наясно, хем не искаш дори да провериш, но това не ти попречи в предишно мнение твърдо да отричаш неща, които "не си видяла"! Когато заявяваш нещо така убедено, трябва да можеш да заставаш зад думите си. Simple Smile Ако се колебаеш или не си наясно, тогава си го признавай искрено и недей да противоречиш и опровергаваш така убедено! В противен случай само показваш още по-нагледно що за личност си.

Както ти не ме познаваш, така и аз не те познавам. Но виждам една упорита пристрастност от твоя страна, както и от още няколко подобни на теб жени в темата.

Ако някой се върне на началните страници в темата и започне да проследява развитиети ѝ, ясно ще види, че няколко от пишещите тук жени започнаха да залитат към други теми, една-друга се навиваха колко е тежко да си жена (дори и не майка), колко им е леко на мъжете, как последните все мислели за себе си преди всичко (и още там всякакви цветущи епитети и слагания под общ знаменател на целия мъжки пол) и т.н.. Започнаха да си вярват колко идеален живот имат и какви отлични психоаналитички са. И аз видях в това подходящ момент да се разбере доколко безпристрастни са в мнението си, като им дадох мегдан да развият теориите си и да покажат първосигналното си мислене, основаващо се на ограничено мислене и яростно отричане на всичко, което не е по техните разбирания. Забавно се получи. Simple Smile

И това какво общо има с теб?
И това какво общо има с тях?
 От всичките жени в темата, 3-4 решиха да се изказват какви мъченички са заради несправедливости в кариерата, раждането и т.н., и явно от съпричастие започнаха да се изтъкват и в същото време да говорят врели-некипели колко им е леко на мъжете. Аз просто не споделях това мнение и първоначално се включих с кратки мнения, но като усетих една обичайна за интернет пространството настървеност и налагане само на тяхното мнение като меродавно, реших да им дам храна за размисъл и да се усетят сами колко предибедени са. На няколко пъти тези точно жени твърдяха как не можело мъж да се постави на мястото на жена, но в същото време тръбяха как те знаят колко им е леко на мъжете. Усещаш ли избирателното им мислене в това им противоречение!? Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 14:57 от Счупено пиронче

# 741
А, моля ви се, аз се подигравам общо взето само за зависещи от човека неща, при това главно при младите и здрави (да се надяваме и психично здрави). Нещо като мотивиращия монолог на Тайлър Дърдън с оня студент по биология, дето искаше да зарязва следването. Една тема днес ми напомни за филма...

# 742
  • София
Е то не ставаше дума за теб. Така или иначе Joy
Другите две не ги помня.

# 743
Дочетох я, пропуснали са един много важен и кофти типаж.
Съфорумки, които се изтъкват със здравословното си състояние и постижения ? в теми за проблеми. Примерно някаква жена се оплаква, че не може да има деца и кафето й сервира, че тя нейните яйцеклетки млади ги е оплодила. Някаква жена с конизация казва, че и е обеца на ухото и другата й съобщава, че на нея пък всичко си й е наред и нямала притеснения. Друга имала голяма миома и се чудят как да я оперират, съфорумка й казва "на мен пък ми беше малка и я махнаха безпроблемно".
Трябва да си много неук и злобен с комплекс за перфектност, за да сипеш бисери дори по подобни щекотливи теми. Май това беше за темата за женската солидарност, ама понеже пуснахте тук тази за перфектната съфорумка.
Това си признавам, че съм го правила в казуси за отслабване и спортуване. В последствие видях, че са адски шарени нещата и за един става по един начин и с Х усилия, а за друг - съвсем друг начин и двойно, тройно, петорно повече усилия, и вече ми е ясно, че тези самопримери не са полезни, а по-скоро сипват сол в рана.

Тука всеки е бизнесмен с 10000 лв семеен доход минимум. Като чете човек все едно става дума за Мюнхен а не за София.
Аз затова не смея да вляза в темите за имоти. Там е страшно. Чувствам се като последната без 4-5 инвестиционни имота на жълтите павета. Същото е и в темите за балона с ипотеките.

# 744
Хем не си наясно, хем не искаш дори да провериш, но това не ти попречи в предишно мнение твърдо да отричаш неща, които "не си видяла"! Когато заявяваш нещо така убедено, трябва да можеш да заставаш зад думите си. ако се колебаеш или не си наясно, тогава си го казвай и недей да противоречиш и опровергаваш така убедено! В противен случай само показваш още по-нагледно що за личност си.

Както ти не ме познаваш, така и аз не те познавам. Но виждам една упорита пристрастност от твоя страна, както и от още няколко подобни на теб жени в темата.
В предния пост те помолих ти да цитираш, недей така нелепо да прехвърляш топката в моето поле, моля ти се, защото това пък показва ТИ що за личност си. Аз смятам, че съм следила темата достатъчно и ти казвам, че такова нещо не съм видяла. Ти ми цитирай къде го прочете! Защото аз съм главната, с която спореше за майчинството и знам какво съм писала. Така че застани си ти зад думите и ми цитирай.

# 745
Ох, постнах преди да видя, че си си изтрил коментара, Иване, да го махна ли да не седи?

А , не , нека си стои. Махнах го да не почнат едни безкрайни караници пак. Напълно си права. В онази тема дневна под 40 квадрата се приема за килия а апартаменти под 100 квадрата са геноцид за семейството.

Също 3000 лв са мизерни за София и мъжа трябва да изкарва и заплатата на жената като забременее , иначе какъв мъж е.  

Изобщо 90 % от постовете са самоизтъкване, а някой ако напише нормален коментар се подминава , понеже не е интетересен явно.

# 746
Между другото, ако някой човек много обяснява и все твърди, че си недоразбрала, това е вид gaslighting за мен. Все едно те залива вълна от обяснения, от които ти, разбира се, си правиш изводи, че човекът е странна птица, а той продължава да твърди, че не е точно птица, ами ангел небесен, ама ти не го виждаш.

# 747
  • София
Хм, а защо да не се напъне за увеличаване на доходите по време на майчинството?
Нали и той го в правил това дете

Газлайтване е, да. Аз затова спрях да чета.

# 748
А от тоя форум ми е помогнала повече голямата мярка, непукизма и увереността на хората с благосъстояние, ако и да съм се дразнела на някои мнения. Особено в не най-добрите ми финансови моменти. Щото дават надежда, че то ходи по хората, не по гората.

# 749
Хм, а защо да не се напъне за увеличаване на доходите по време на майчинството?
Нали и той го в правил това дете

Газлайтване е, да. Аз затова спрях да чета.

Защото  в повечето професии има някакво ниво на заплащане, което не играе  в пъти. Как ей така се очаква да си вдигнеш заплатата от 3000 на 5000 примерно ,  в рамките на година и нещо ? То ако беше така, аутсорсинг фирмите нямаше да идват в България , ако плащат наляво и надясно по 5к.

Общи условия

Активация на акаунт