Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 39
Според мен повечето, ако не и всички обяви за поднаем с луксозни мебели, са фейк. На морето хазаите с хотелчето (дето ми предложиха чехли) бяха направили луксозен ремонт, скъпи прозорци, тераси, плочки, умивалници, но мебелите бяха съвсем прости и стари. Казаха, че наемателите винаги рушат. Това в БГ е слабото място при отдаване, но пък по лесно ги гониш наемателите, ако не ти плащат наема. В Западна Европа могат година да не ти плащат, съдиш ги, и ако са бежанци, изчезват. И цяла година ти стои с наематели, но без наем. А в БГ има дърво, мутри.

# 16
 • Мнения: 2 998
Младост.
Там се търсят и по-пипнати жилища, които по принцип са кът. Пачкарчетата от БП не искат бабини мебели.

# 17
 • Мнения: 472
Младост.
Там се търсят и по-пипнати жилища, които по принцип са кът. Пачкарчетата от БП не искат бабини мебели.
ми да си купят техни и да си ги "пипат" както искат

# 18
 • Мнения: 2 998
Те си купуват, за това не се тревожи. Като не ти харесва матряла, дето ти дава парите, винаги можеш да си затвориш жилището и да не го даваш.

# 19
 • София
 • Мнения: 3 135
При нас който и кандидат наемател да е дошъл всеки ахва,  едва ли не,  казва че се е нагледал на коптори... Ужасни апартаменти и т. Н.  Пък едното ни жилище би могло да е в графа луксозно,  другото е само ремонтирано,  чисто,  без луксове

# 20
 • Мнения: 39
Чисто, ремонтирано жилище е по-конкурентноспособно от коптор, но ако не е много по-скъпо. А особено за гастарбайтери, само цената има значение. Те са готови и на край света да се заврат в миризлива дупка, само да спестят от наем.

# 21
 • До една малка принцеса...и татко ѝ:)
 • Мнения: 3 681
Аз дадох нашия под наем за нула време, дори не се наложи да пускам обява. Пу-пу, случих на добра наемателка. Лошото е, че скоро време ще се наложи да търся друга/други, тъй като си е купила жилище в строеж.

# 22
 • Мнения: 1 257
Визирах "Младост", да. Може би заради концентрацията на много работни места, в повечето случаи - относително добре платени. Не намирам за нахално хората да искат да живеят в прилични жилища, когато си дават сметка, че това струва съответните пари. А не 19-годишен пикльо да нахълтва с кални обувки и да се мръщи, че пералнята е на цели 3 години, а наемът на двустаен е 600 лв., което било половината му заплата.

# 23
 • Мнения: 39
Разглеждам обявените жилища/стаи в airbnb. Тези, които ги обявяват за апартаменти, обикновено са отделени части от апартамент. Вестибюла му избили кран за вода и го превърнали в кухня. Мебелите съвсем не са нито нови, нито скъпи, но е в топ-центъра. И на това нещо му искат 100 кинта на вечер. И на 90% му се пълни, ако съдя по заетоста. Т.е. от част от апартамента си тоя изкарва четирицифрено число всеки месец:
https://www.airbnb.de/rooms/27777705?location=Sofia%2C%20Bulgari … ck_out=2019-06-21

А стая в Обеля я предлагат за 30 кинта на вечер, но всичко е свободно. Явно почти няма оборот.

# 24
 • Мнения: 1 030
Жилището е чудесно. И за 80 лв.на вечер дори е евтино.
Моя позната продаде апартамент с почти същата локация за над 400 хил.евра миналата година.

# 25
 • Мнения: 3 006
Пренасянето на мебели е трудоемко и скъпо. А и сигурност за никого няма у нас.

# 26
 • Varna
 • Мнения: 16 953
Пренасянето на мебели е трудоемко и скъпо. А и сигурност за никого няма у нас.
Разбира се. Ние винаги се сравняваме със страните с по висок стандарт и искаме да сме като тях.

# 27
 • София
 • Мнения: 6 148
Румка, те парцелите в София ги продават на такава цена, смятана именно като въпросното обезщетение на това какво може да се построи върху този парцел. Така че в този случай дали ще го купиш за 500к или ще те обезщетят с 3 апартамента (примерно), които пак струват 500к е все тая.
Т.е. от пусто в празно е този тип инвестиция?!
Чудим се след продажбата на тристаен апартамент - дали да купуваме веднага или да чакаме (през това време под наем, ~400-550лв/мес)

ПП: И аз не разбирам това с обзавеждането... айде диван, фотьойл бих се прежалил да ползвам... но не бих спал на матрак, на който х души са спали/таковали...... а моя си матрак(спалня) и моя пералня (освен ако не ми предоставят нова (късмет) или добре поддържана.
Все пак повечето наематели са от града и едва ли са на номадски принцип.

# 28
 • Мнения: 5 344
Не е от пусто в празно, но не ми се занимава да обяснявам. Той човекът си е решил нещо, и си вярва. Аз какво ще спечеля, ако пиша пиша пиша, за да го убедя в обратното?

# 29
 • София
 • Мнения: 6 148
Не е от пусто в празно, но не ми се занимава да обяснявам. Той човекът си е решил нещо, и си вярва. Аз какво ще спечеля, ако пиша пиша пиша, за да го убедя в обратното?
Ами аз се интересувам?
Още повече ако взема (първончалния план) нещо на зелено и го чакам 18-24мес и до тогава паднат цените с 20-30% - кял файда че съм загробил 1-2г парите си в нещо, което ще е на същата цена, като при завършен апартамент в 2021г?! Цената остава ли фиксирана (при трите трашна) или се променя спрямо моментните цени ми е въпроса?

Общи условия

Активация на акаунт