Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 5 май 2019, 13:45 ч.

Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 15

 • 18 300
 • 523
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 5 328
Аз за парцел писах Simple Smile

# 31
 • Мнения: 33
Има ли тема, в която се обсъждат фалшивите обяви и "агенции"?
Дори и без отделна тема, дори и да се повтаряме, хубаво ще бъде на колкото се може повече места и колкото се може повече пъти да се споменават имената на тези мизерници.
Отново съм в търсене и отново имотните сайтове е змиярник. Отщява ми се да търся само като си помисля колко време ще губя всеки ден в отсяването на фалшиви обяви.
Явно продължава старата схема с наемането на 20-30 нагли хлапака, натикваш ги в  малък офис и ги оставяш да генерират фалшиви обяви, да лъжат и разиграват хората.
Скоро гледах под името на един от познатите измамници, регистрирани почти 30 фирми в търговския регистър.
В OLX поне 80% от обявите са фалшиви от такива индивиди.
От по-големите имотни сайтове май само имот.бг контролират до някаква степен, но и там си стои проблема с неактуалните - някога били реални обяви, оставени за пълнеж.
Ще помоля за от търсилите скоро имот под наем да споделят актуалните в момента имена на измамници и фирми.

# 32
 • Мнения: 2 938
В дилема съм.
Чисто ново преходно жилище в един квартал, ширпотребни мебели от рода на Виденов. Втори етаж. Освобождава се в края на месеца.
Гарсониера с усвоена тераса в друг квартал. Етаж 9 от 9. Свободно е сега. Мебели от масив и вана в банята.
Наемът е един и същ, удобен транспорт до работа имам, и двете са санирани, с климатици, и двете от собственик.
Притеснява ме, че и за двете трябва да платя сега, но в едното влизам на момента, в другото след 20 дни.
Не знам, май прекалявам с мнителността, а от друга страна да дам бала пари и д не взема ключ никак не ми допада.
Собственикът на жилището с дългото чакане ми прати шаблонен договор, който не отговаря на това, което говорихме, щели сме да го оправим на място - което още повече ме притеснява. Иначе е съгласен с подпис при нотариус.
Със соственика на другото не говорихме за договор изобщо, но ще искам такъв. Там плюсът е, че имам препоръки от наемател.

Идеи?

Последна редакция: ср, 08 май 2019, 06:50 от --Gal--

# 33
 • Мнения: 2 391
Последен етаж не бих наела - може да има замаскиран теч.
За късното освобождаване - сключете договора сега и в него запишете, че парите се  получават когато ти даде ключ и достъп. Ако и той е съгласен, разбира се.

# 34
 • Мнения: 2 938
Иска капаро, а аз не искам да плащам нищо толкова рано. То оттам ми е цялата дилема.

# 35
 • Мнения: 1 481
за да се дава необзаведено, трябва наистина да има такова голямо търсене и всички собственици да го дават необзаведено.Иначе цената на необзаведеното е по-ниска. В Австрия има и обзаведени под наем.

# 36
 • Мнения: 2 963
Нормално е да иска капаро, за да е сигурен. Изпипай си документите, вземи си разписки и т.н., ако този ап. ти е предпочитан.

# 37
 • Варна
 • Мнения: 3 251
Чисто ново преходно жилище в един квартал, ширпотребни мебели от рода на Виденов. Втори етаж. Освобождава се в края на месеца.
Как е чисто ново?, а се освобождава в края на месеца.
Ремонт ли правят в момента?
Иска капаро, а аз не искам да плащам нищо толкова рано. То оттам ми е цялата дилема.
Сумата я наредете в ESCROW сметка.

Последна редакция: ср, 08 май 2019, 10:11 от PAV1

# 38
 • Мнения: 1 256
Gal, нормално ми се струва. Човекът иска да е сигурен, че няма да си промениш решението в последния момент. Дори при купуването на апартамент, се дава стоп-капаро, за да не бъде офериран за определен период.

# 39
 • Мнения: 2 938
Живяно е половин година.
Ок, не е чистак ново, но не е захабено. Харесва ми много повече от другото, по-светло е, по-пипнато е. Не ми харесва, че толкова рано се правят огледи и се иска капаро. Има още наемател. Самите пари не са проблем, периодът ме притеснява.

# 40
 • виртуално
 • Мнения: 1 482
Напълно нормално е.
При мен предишната наемателка доведе свой приятел и подписахме договор 14 дни предварително, като ми плати още тогава наем и капаро.
Ако цената и локацията са добри обикновенно има доста желаещи и момчето искаше да е сигурно, че няма да изпусне жилището.

# 41
 • Мнения: 2 938
Рапунцел, а как им гарантирахте, че сделката е реална? Аз нямам досега такава гаранция.

# 42
 • Varna
 • Мнения: 16 854
Живяно е половин година.
Ок, не е чистак ново, но не е захабено. Харесва ми много повече от другото, по-светло е, по-пипнато е. Не ми харесва, че толкова рано се правят огледи и се иска капаро. Има още наемател. Самите пари не са проблем, периодът ме притеснява.
Какво те притеснява, на честна дума ли да ти ги пази апартамента? Щом е нов и се изнасят, по скоро виж защо. Хубави квартири не се освобождават така лесно.
Ако не ти вземе капаро и ти след 20 дни му кажеш, че си намерила по хубаво жилище, собственика трябва на ново да търси хора и да загуви време и пари.

# 43
 • Варна
 • Мнения: 3 251
Живяно е половин година.
Не ми харесва, че толкова рано се правят огледи и се иска капаро. Има още наемател.
Наемателят защо се изнася?
Хубави квартири не се освобождават така лесно.
Принципно договорите са най-малко за една година?
(Неустойка ли ще плаща?)
И това да се правят огледи, докато има наемател е неприятно.

# 44
 • София
 • Мнения: 1 185
Аз щях да искам да си гарантирам, че някой друг няма да ме изпревари и бих била по-спокойна, ако оставя капаро. А от това, че няма посредник, пестиш едни пари, които разбити по месеци ти дават малко по-нисък наем.  Сама виждаш, че обяви от собственик са малко Simple Smile

А защо се изнасят предишните наематели след толкова кратък период? Най-вероятно не знаеш де, но да не се окаже, че хазяинът не е читав нещо?

Помисли добре коя ти харесва повече, послушай и вътрешния си глас. Има и нещо друго, че сега имаш избор, две горе-долу съпоставими квартири, от собственик, явно и наемите ти допадат и ставаш може би по-взискателна, но ако изпуснеш тази възможност, може скоро да не попаднеш на такава.

Общи условия

Активация на акаунт