Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 15

• 43 029
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
Т.е. някой си си прави ПР?

# 526
Ако в родното място няма работа, няма и кой да плаща данъци. Хората мигрират към големия град, където работа има, но не могат да си позволят наемите.
Управата пипа там, където може. В условия на пазарна икономика, държавата не създава работни места, но може да улесни хората да заемат свободните такива, по този начин и да си прибере данъците.
Дори да е ПР, няма лошо.

Онзи ден попаднах на статия колко нараства на Запад и в САЩ популярността на ремонтираните гаражи, отдавани за жилищни нужди. Първата ми мисъл беше как белите хора ремонтират гаражи, че да стават за живеене, а тука не се ремонтират жилища 😁

# 527
  • Пловдив
Съвсем неочаквано за мен и аз ще поема по пътя на наемодателя.Какви съвети бихте дали при отдаване под наем на луксозен апартамент на чужденци (основно гръцки студенти), чудя се дали да включа в наема почистване+кабелна и интернет.Последното е защото сключихме 2-годишен договор за адреса наскоро и така и така трябва да плащам.Ако се откажа знаете има неустойка.

# 528
Съвсем неочаквано за мен и аз ще поема по пътя на наемодателя.Какви съвети бихте дали при отдаване под наем на луксозен апартамент на чужденци (основно гръцки студенти), чудя се дали да включа в наема почистване+кабелна и интернет.Последното е защото сключихме 2-годишен договор за адреса наскоро и така и така трябва да плащам.Ако се откажа знаете има неустойка.
В луксозния сегмент, интернет и тв си е хубаво да има. За чужденците ще е по лесно да не се налага да сключват договор, така че мисля ще се оцени.
Принцпно можеш да преместиш адреса, ако толкова не искаш да го включваш в наема.

# 529
Лъки ти е писала, можеш да преместиш услугата на друг адрес...

Чужденците може да ти искат само интернет, понеже българската ТВ ще им е излишна, собено ако са гърци, не знам какви програми ще гледат. Това от личен опит с гръцки студенти ти говоря.

Ако нямаш адрес, на който да преместиш услугата си я включи в цената на наема и просто казвай, че те са налични и ще могат да ги ползват, защото ако кажеш, че са включени, а те не ги искат (ТВ-то да речем), ще искат да им приспаднеш пари за услугата, която им е излишна...

# 530
Здравейте!
Ако не е тук мястото, моля модератор да премести този пост!

Търсим за дългосрочно наемане двустаен апартамент със съвременно обзавеждане и близо до метростанция (за предпочитане Център, Лозенец, но не е задължително) за около 700 лв.
Ние сме семейство с едно дете и малка порода куче!
Моля за предложения тук или на лични! Благодаря!

# 531
# 532
Здравейте!
Ако не е тук мястото, моля модератор да премести този пост!

Търсим за дългосрочно наемане двустаен апартамент със съвременно обзавеждане и близо до метростанция (за предпочитане Център, Лозенец, но не е задължително) за около 700 лв.
Ние сме семейство с едно дете и малка порода куче!
Моля за предложения тук или на лични! Благодаря!
Ще ви трябва доста късмет.
Дано намерите. Wink

# 533
да, кучето ще е сериозна пречка.

# 534
да, кучето ще е сериозна пречка.

Кучето на първо място. Съвременно обзавеждане и куче е трудна задача. После идва детето, някои наемодатели предпочитат да няма малки деца  ако жилището е новообзаведено. И на последно място бюджет/локация, пак ми се вижда зор.

# 535
Изглежда няма да е лесно, но се надявам да успеем да намерим нещо подходящо до метростанция. Детето не е малко /на 11г./. Кучето винаги е живяло в апартамент, спокойно е, с хигиенни навици и също не е малко / на 5г./ 😃

# 536
За 700 лева съвременно обзавеждане с такава локация няма да намерите. Отделно не говоря  за кученцето. Там съм съгласна, че поразии надали ше прави, но наемодателите винаги са лошо предразположени към идеа наемател с животно. Не вярват, че ще се пази, мирише им после и тн. Аз съм с котка и чакаме бебе. Платихме на хазяйна два депозита, един вид гаранция и отделно вписахме в договора, че нанесени щети от животното ще компенсираме. Ако можете да обещаете и направите подобно нещо, по-големи са ви шансовете. Но поне преусмислете локацията си. За тази сума няма да видитв нещо прилично. Метростанции има и на други места.

# 537
Да ..щото чуждестранни студенти,са по-добре от семейство с дете и малко куче😂 .Скоро ще давам апартамент под наем и ще предпочета семейство  с куче пред ергени..студенти и чужденци.
А тая Меркел по повод наемите  в Берлин. Да вземе да се гръмне...Ох как не я харесвам таз😈

# 538
Пак да спомена, че едни от най-коректните наематели, които съм имала, бяха ергени, айти-та. Та не ги подценявайте.

# 539
Няма как да се пази съвременно обзавеждане с животинка. Бели кожени дамаски, скъпи мебели абсурд. Дори в мое собствено жилище няма да се изхвърля така. Безсмислено е. Най-много сносно обзавеждане, да кажем не от соц-а. Или най-лесно полуобзаведен. Ако може да се каже лесно с техния случай.

Общи условия

Активация на акаунт