Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 15

• 43 022
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Има обяви за жилища, които са за ремонт и се намаля наема заради това.

# 556
Има обяви за жилища, които са за ремонт и се намаля наема заради това.
Изключения сигурно, но не е масово явление. Пък и търсенето е на готово за живеене жилище, не да ремонтираш вместо хазаите.

# 557
Да не говорим как може да метнат  хазяите с разходите за ремонта.
Фактури да искаш, и за Луната могат да ти представят.

# 558
Вие може да имате приятелки брокерки, но е отвратителна практиката да плаща наемателя, при положение, че за него на практика никаква услуга не е извършена - той пак сам си гледа обяви и ходи по огледи, да не говорим, че брокерите винаги лъжат за местоположението, квадратурата, ан кой етаж е и т.н. И толкова ли ви мързи наистина да следите една обява в сайт?

# 559
Взеха ли да поспадат наемите?

# 560
  • Somewhere far away
Взеха ли да поспадат наемите?
нямам такова наблюдение. нашия даже го вдигнаха , защото не бил в крак с останалите наеми на пазара...

# 561
  • София
Здравейте. Ако може някой да ми помогне да си сверя часовникът за наем на тристаен апартамент в Дружба 2(до Биллата), обзаведен с прилични мебели и техника.

# 562
То пък голям келепир да изтърсиш един куп пари на брокер... Това, че не искаш да ползваш услугите на брокер, от кога е мерило за платежоспособност и коректност?!

Така е ..на една брокерка дадохме 4 бона ,а просто ми каза адреса🤨 .....

# 563
Вие може да имате приятелки брокерки, но е отвратителна практиката да плаща наемателя, при положение, че за него на практика никаква услуга не е извършена - той пак сам си гледа обяви и ходи по огледи, да не говорим, че брокерите винаги лъжат за местоположението, квадратурата, ан кой етаж е и т.н. И толкова ли ви мързи наистина да следите една обява в сайт?
кое или кои от следните се отнася за теб:
1. Не си на зор за намиране на апартамент.
2. Нямаш никакъв опит в наемането.
3. Наскоро си излязла в лятна ваканция и се чудиш с какво да си уплътниш времето?

# 564
_nikolova_92, повтарям брокерките са ми близки от години.
Знаят какво търся винаги и ми го предоставят.
Те търсят, отсяват и избягвам срещи с такива като тебе.
А и имам други ангажименти, ходя на работа,  вечер си почивам.
Плащам им за извършената работа.

# 565
Моят опит с брокерите беше, че знаят какво търся, но ми предлагат това, което имат. В резултат купих без брокер, но си платих комисионната на този на продавача. Иначе нямаше да мога да купя. Това е положението, ако искам. Е, понапънахме го малко да посвърши някоя и друга работа по партидата на имота, имаше си преговори от наша страна, но така или иначе огромна комисионна наистина само за извършени няколко дребни проверки и уговорен час при нотариус.

# 566
До човек си е..
Аз търся да купя..свързаха ме с позната на позната..дрън дрън.Праща ми линкове от известен сайт 😀 .
Предния апартамент си хвърлих ей така парите за брокер,продадох го обаче без такъв.Дирекно с новия собственик и той беше без брокер.

# 567
  • на правилното място, в точното време
Абсолютно съм съгласна с предните мнения за агенции и брокери. Купихме имот въпреки агенцията. Мениджърката беше на косъм от удушаване, изключително некомпетентна, но пък компенсира с тъпота. В цялата схема брокера понаправи това онова. Цялата процедура с намиране, документи и т.н беше дело на семейството ми и на адвоката ни. Брокерите и агенциите са търтеи и некадърници. За 4 месеца активно търсене имам общо 6 мейла от 5 агенции с предложения, които не стават и не отговарят на моите изисквания.

# 568
 Уговорката за възнаграждението на брокера от наемодателя не влияе по никакъв начин на таксата, която дължи клиента, ако сам си намери офертата, подадена от брокера на наемодателя. На мен не ми е известно брокери да искат възнаграждение и от намерените наематели, ако те са без свой брокер. Но дори и да има такива недобросъвестни практики, наемодателят с нищо не е отговорен за такова поведение, той уговореното си го плаща когато стане сделката. Така че определения като алчност и мързел са най-малкото неуместни, все едно да ме обвините че ме мързи и съм си наела фирма да ми почисти дома когато това с нищо не ви засяга.

# 569
Не са ви виновни наемодателите. Аз като такъв отдадох имота си без агенция, на наематели, които бяха наели брокер. Искаха ми и на мен 50% . Та в този случай защо да не ги плати наемателя като сам е избрал да работи с брокер? В случая сама съм си свършила работата по изготвяне на договор, провеждане на огледи и изготвяне и следене на обяви в интернет. Така че всичко има 2 страни.

Общи условия

Активация на акаунт