GoT 37 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Да бъдеш или не.. /06.05.-12.05./

• 61 004
  • 2 992
  •   1
Отговори
# 105
  • Чужбина
E  OK,

ако твоят баща е бил законен крал, убит и тронът иззет насилствено. Твоят род е властвал стотици години, ти няма ли да имаш претенции? Още повече, че цялата си войска и дракони, са си лично нейно постижение. До момента, в който тя стъпва на Вестерос, хората, които са с нея, тръгват с нея, защото й вярват/харесват. Тя не ги е насилила.
Също казваш, че като тръгваш на вожна, можеш да умреп...ама също може да се наложи и да убиваш.
В слуая с Тарли, тя им даде избор. Церсей даде ли избор на Тирелите и останалите?
Аз така ги виждам нещата към момента.

Иззет насилствено? Ми то така се изземва тронът, иначе как?

Ти можеш да си имаш претенции, това е ОК! Но това не означава, че други няма да имат претенции. Светът не се върти около теб! Това е първото нещо, което учиш, докато растеш - Светът не се върти около теб!

Кои хора тръгват след нея? От Есос!

Да, но тя иска Вестерос. А Вестерос не я иска. Тя е чужденка, която се е самообявила за кралица. Пука му на Вестерос, че имало там някаква, дето имала Дракони. Драконите можем много лесно да ги убием. Драконите са old school! Сори.

Бледолилава, ОК, разбирам.

Но тя трябва да се успокои, да премисли и после да действа. Някой трябва да погаси огъня.

# 106
Защо да е чужденка? Това са аргументите на Църси за пред лордовете, но действително така ли е? Всички българи например, живеещи в чужбина, чужденци ли са? Произхожда си на 100% от Вестерос момичето, изгнаница е точната дума, не чужденка. И правилно започна да се обгражда със съветници от Вестерос, първо сър Баристън, после Варис и Тирион, и не нападна КЧ когато имаше огромна армия и три дракона и можеше да ги смаже за нула време, само защото те ѝ помогнаха да разбере, че това наистина ще я превърне в чужденка за хората. Избегна го това, засега, но........

# 107
  • Варна
На мен ми е жал за Денерис. Има потенциал тая жена, но явно няма да стане работата. А тя изгуби адски много досега. На всички други все нещо им остана, я братя и сестри, я домове, приятели. Опитва се да постъпва правилно, опитва да балансира между разума и чувствата, не е изначално лоша и безогледна. Не е като Церсей, която е готова да жертва абсолютно всичко за амбицията си да властва. Много би ми била интересна една хипотетична ситуация, в която на Церсей й се налага да избира между трона и някое от децата си. Аз залагам, че ще избере трона, изобщо не вярвам, че толкова ги е обичала.

Санса, тая долна интригантка. Дано има разплата и за нея.

Последна редакция: пн, 06 май 2019, 09:06 от HighSpeed

# 108
  • Чужбина
Защо да е чужденка? Това са аргументите на Църси за пред лордовете, но действително така ли е? Всички българи например, живеещи в чужбина, чужденци ли са? Произхожда си на 100% от Вестерос момичето, изгнаница е точната дума, не чужденка. И правилно започна да се обгражда със съветници от Вестерос, първо сър Баристън, после Варис и Тирион, и не нападна КЧ когато имаше огромна армия и три дракона и можеше да ги смаже за нула време, само защото те ѝ помогнаха да разбере, че това наистина ще я превърне в чужденка за хората. Избегна го това, засега, но........

Безпочвено е да се прави сравнение със съвременните чужденци, защото нямаме ЖТ.

Съвременните президенти, канцлери и т.н. се избират от народа. В днешния свят има малко монархии, в които има онаследяване на престола по кръвна линия.

Във Вестерос има и други, които имат претенции към трона. Това, че тя си е направила криво сметките, си е неин проблем.

Проблемът на една луда!

Не е като Церсей, която е готова да жертва абсолютно всичко за амбицията си да властва.

Сериозно? Не е готова да жертва всичко?

Айде де!

Episode 1: Reunions Episode 2: Reminiscing Episode 3: War Episode 4: Awkward sexual relations.

# 109
  • Сидни
E  OK,

ако твоят баща е бил законен крал, убит и тронът иззет насилствено. Твоят род е властвал стотици години, ти няма ли да имаш претенции? Още повече, че цялата си войска и дракони, са си лично нейно постижение. До момента, в който тя стъпва на Вестерос, хората, които са с нея, тръгват с нея, защото й вярват/харесват. Тя не ги е насилила.
Също казваш, че като тръгваш на вожна, можеш да умреп...ама също може да се наложи и да убиваш.
В слуая с Тарли, тя им даде избор. Церсей даде ли избор на Тирелите и останалите?
Аз така ги виждам нещата към момента.

Иззет насилствено? Ми то така се изземва тронът, иначе как?

Ти можеш да си имаш претенции, това е ОК! Но това не означава, че други няма да имат претенции. Светът не се върти около теб! Това е първото нещо, което учиш, докато растеш - Светът не се върти около теб!

Кои хора тръгват след нея? От Есос!

Да, но тя иска Вестерос. А Вестерос не я иска. Тя е чужденка, която се е самообявила за кралица. Пука му на Вестерос, че имало там някаква, дето имала Дракони. Драконите можем много лесно да ги убием. Драконите са old school! Сори.

Бледолилава, ОК, разбирам.

Но тя трябва да се успокои, да премисли и после да действа. Някой трябва да погаси огъня.

WOW....

Първо казваш тронът се всима насилствено...после, два ли не тя е луда, че ще опожарява КЧ...помежду другото след като вече незнам си колко време не го прави, пак заради хората, които ти казваш не я искат и на я приемат....еми СОРИ, ама тогава тя наистина е тъпа, че мигновено не иде да го опожари тоя град, ами се юрна да спасява некъв Север на неква пикла Санса, лейди Зимен Хребет, която се държи като завистлива ученичка.
" защо точно  тя??"...докато гледаше драконите да летят
Човек има, това, което дръзне да поиска.

# 110

На практика е чужденка. Целият и съзнателен живот е на Есос. С Вестерос я свързва "Искам трона", а не носталгия. Българите, които са емигрирали по чужбина имат емоционална връзка с България, но може ли да се каже същото за децата им? Дилма Русев например българка ли е?

# 111
  • Чужбина
Дани не само, че е луда. Тя е и тъпа!

# 112

Санса, тая долна интригантка. Дано има разплата и за нея.

И защо да е интригантка? Не каза на своите хора, каза на Ръката на Денерис. Те да я мислят.

# 113
  • Варна
Майтап няма, Денерис тръгна да спасява Севера, а и не само него, докато Санса се криеше в криптите и шепнеше на ухото на Тириончо, а Церсей удобно се ската в замъка си зад широкия гръб на Франкенщайн и остави другите да мрат. И не поиска нещо особено в замяна. Отначало мрънкаше на Джон при всеки удобен случай да подвие коляно, но като загуби дракон, видя армията на мъртвите и осъзна потенциала им, засвидетелства на същия тоя Джон безрезервна подкрепа без да иска клетви, нали? Това, че той в леглото я нарече "кралице моя" и обяви, че би коленичил, ако можеше, нищо не значи, защото тя и после не го накара да го направи, нито насаме, нито пред другите. Даде всичките си ресурси без да се скатава. За мен това означава много и опрощава много нейни грешки.

# 114
  • Чужбина
Майтап няма, Денерис тръгна да спасява Севера, а и не само него, докато Санса се криеше в криптите и шепнеше на ухото на Тириончо, а Церсей удобно се ската в замъка си зад широкия гръб на Франкенщайн и остави другите да мрат. И не поиска нещо особено в замяна.  

Кой я е карал да го прави? Да си беше седяла в Есос!

I’ve never slept with anyone who wasn’t my sister before.”  hahaha hahaha hahaha

# 115
  • Сидни
Олена и каза, че тя е Дракон, а не овца и не трябва да слуша никакви съвети.
ТЯ слуша, до сега, за да избегне жервти и разруха, във Вестерос, но само загуби своите си хора.
Жеко го спаси не веднъж. И пак загуби доста.

Сори, аз я харесвам и не я намирам за зла и двулична ( за сега )

# 116
Тя Олена много неща каза, но Църси и видя сметката.

За зла не я намирам Денерис, но двулична?

След като разбра, че Джон е с по-големи права за трона, тя да не би да се отказа, м?

# 117
  • Варна
А Санса хич не е невинна, не се заблуждавайте. Още предния сезон като говориха с Джон и лордовете на Севера, Джон спомена, че той не е Старк. Каза, че тя е Старк, а тя не го поправи за да го добави и него. Защо тогава не заяви, че той й е брат, а? Сети се да го направи по-нататък, когато видя накъде духа вятъра. Когато Мормонката пред всички заяви, че не я е грижа, че той е копеле, защото в него тече кръвта на Нед и го обяви за свой крал. След това Сансето обърна палачинката и взе да му се мазни как и той бил Старк. Дотогава го виждаше като спасител от Рамзи, да, беше му благодарна и толкоз. Играе си игричките и то доста подмолно, точно в стила на Кутрето. Сори, но в първите епизоди беше невинна и наивна, а сега става обиграна интригантка. Не ми харесва и никога не ми е харесвала. Както и преди казах, единствената й блестяща проява беше като осъди Кутрето. Брилянтен ход. Отмъсти за семейството си, удовлетвори лордовете като показа,че може да бъде твърда лейди на ЗХ и не на последно място - отърва са от един достоен противник в негово лице. Сега си има малкия Робин, наследник на Долината, който ще бъде глина в ръцете й. Точно в стила на Церсей и Кутрето, достойна ученичка им е.

Денерис е по-пряма, по-непосредствена, не върти интриги, това ми харесва. Действа, греши, носи си последствията от грешките, но не е подмолна. Затова ги харесвам двамата с Джон и мисля, че биха били добра двойка. Но няма да ги бъде. Жалко. Каква двойка владетели можеха да бъдат, с двата дракона до тях...

# 118
  • Сидни
Не искам да спойлвам все още за новият епизод. Казах " за сега ". Някои неща ме изненадаха в 4ти епизод, но трябва пак да го изгледам, все още ме държи краят...не съм готова хахахаха

# 119
  • Чужбина
Всички са двулични!

Не е зла, но е обсебена от властта. Тя напълно е загубила връзка с реалността. Да не говорим, че реалността във Вестерос й е напълно чужда.

Времето на драконите е отдавна отминало. Както писах по-рано, те са old school!

Общи условия

Активация на акаунт