GoT 37 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Да бъдеш или не.. /06.05.-12.05./

• 60 989
  • 2 992
  •   1
Отговори
# 90
Епизод 4

Скрит текст:
А как ще коментирате последните думи на Мисандей? Призив към Дани да изпепели града или е твърде очевидно? Тя беше прекарала доста време с драконите, обаче не ми се вярва да се е надявала Дрогон да я спаси.

Ох, това беше
Скрит текст:
капката, която ще прелее чашата. напомни ми на онова от Спартак "kill them all". Много глупаво от страна на Мисандей, много. Рамзи изигра Джон като застреля Рикон и го извади от кожата му на бойното поле. Денерис я изигра Мисандей, без да се усети.

За Джейми мисля,
Скрит текст:
че по-скоро тръгна да се разправи със сестра си. Не мисля, че видя надеждата за победа и обърна плаща. Така беше направено да изглежда, но не вярвам.

Аря и Хрътката,
Скрит текст:
пак ще вземат да свършат най-важната работа. Аря ще си зачеркне поне това име от списъка, че някои други са мъртви, но не успя тя лично.

# 91
  • Чужбина
да похваля и Емили. Поне според мен много добре пресъздаде емоциите, които бушуваха в нея.
Скрит текст:
И на масата по време на пира, когато видя всенародната любов към Джон и накрая когато май, май видяхме наченките на проклятието на Ерис.

Епизод 4:

Скрит текст:
Наченките на параноята, граничеща с шизофрения аз ги виждам при нея още от 1-ви сезон и още от първите й глави в книгите.

Изобщо не съм изненадана!

За Джейми мисля,
Скрит текст:
че по-скоро тръгна да се разправи със сестра си. Не мисля, че видя надеждата за победа и обърна плаща. Така беше направено да изглежда, но не вярвам.

Аз не мисля така:

Скрит текст:
Той обича Бриен (сигурна съм), но се върна при сестра си! Няма как. Той дойде, за да се бие за живите, свърши си работата и се прибира.

Не мисля, че е преодолял зависимостта от сестра си.

# 92
  • София
Аз също не съм изненадан. Просто отбелязвам. Но и съчуствам и ми стана тъжно за нея. Трагичен образ.

За Джайм
Скрит текст:
Разбира се, че не е обърни плащ. Категорично отива в КЧ, за да се разправя с Церсей. Искам той да я убие, а не Аря. Даже той може да се окаже неочаквания спасител на Аря… Ще видим.

# 93
  • Чужбина
Дяволо, от твоя екран в Божиите уши.

За Джон:

Скрит текст:
Джон принадлежи на Вала! Той е Брат от Нощния Страж завинаги!

Не съм си мислила изобщо, че ще има друга съдба.

Но много се радвам, че каза на Санса и на Аря, кой е!

Не може една лъжа да поправяш с друга лъжа. Истината трябва да бъде изречена.

Ще разведрявам обстановката с малко шегички:

In 9 months the North is going to see a massive population boom.

# 94
  • Сидни
Гледах,

Скрит текст:

Защо само аз не се дразня на Денерис  - е като изключим момента, в който не иска Джон да казва кой е. Аз я харесвам. Явно и аз съм шизофренична и параноична.
Гадно ми беше за дракона и Мисандей, ама трябваше да има умрели. Варис ме дразни ,с  неговите машинации и предателства постоянно.
Санса винаги ми е била анти.
Тормунд е мой!

# 95
  • Чужбина
Скрит текст:
Защо само аз не се дразня на Денерис  - е като изключим момента, в който не иска Джон да казва кой е. Аз я харесвам. Явно и аз съм шизофренична и параноична.

Защо пък трябва да си такава, за да не й се дразниш?

Добре, можеш ли да ми обясниш, защо, според теб, Дани е права?

Визирам следното:

Скрит текст:
Защо направи Джедри Лорд? Защото такава е Волята й! Коя е тази воля? Тя не е кралица! Тя е самопровъзгласила се кралица.

Няма нотариален акт за ЖТ.

Ако бях на Санса:

Скрит текст:
Щях да й сипя отрова в чашата с вино, още докато седеше близо до нея! Честна дума.

Или бих я хванала директно за русите плитки.

"You're virgin!" Pod drinks.      beer3

(Pod drinking after hearing “You’re a virgin” has me dying.)

Последна редакция: пн, 06 май 2019, 07:54 от Eleonora_27

# 96
Сещате ли се за един клип, дето един се мъчеше, бъхтеше, драпаше да покатери един скалист връх и накрая тъкмо се изкачи и пред него паркира една кола? То имало прокаран път. Ей така се чувства
Скрит текст:
Денерис в момента. Това всичко, дето го извървя и изстрада, за да се появи принца на белия кон и да обере всички лаври. Аз също съм от тези, които я харесват, но малко се издразних в момента, в който умоляваше Джон да не казва на никого и да не отнема това, което е "нейно". Съветниците ѝ правилно предположиха, че вариантът е да се омъжи за Джон и да управляват заедно. Ако не беше случката с Мисандей можеше и да се стигне до там, поне около картата обсъждайки стратегиите, даваше вид, че ги слуша, когато Тирион ѝ напомни целта - да превземат трона без да унищожават КЧ. Тази врата обаче се затвори, това ме ядоса в глупавото "Дракарис" на Мисандей. Уби всякакъв шанс за обмислени, стратегически действия. Нещо повече, запали фитила на бомбата.

# 97
Скрит текст:
Някой се чудеше защо Нед не бил казал на жена си истината за Джон. Голям кеф Аря и Хрътката пак заедно, но се чудя защо трябва да язди Аря до КЧ като може направо през телепорта да прелети в спалнята на Церсей.   Денерис се оказа кьорава и не видя цял флот отгоре. Сега КЧ си има ПВО и дракариса става проблемен.

# 98
  • Чужбина
Скрит текст:
Някой се чудеше защо Нед не бил казал на жена си истината за Джон.

Точно се канех именно това да напиша. Показаха ни го черно на бяло.

Но ако бях на мястото на Санса:

Скрит текст:
щях да направя абсолютно същото. Сори!

Сещате ли се за един клип, дето един се мъчеше, бъхтеше, драпаше да покатери един скалист връх и накрая тъкмо се изкачи и пред него паркира една кола? То имало прокаран път. Ей така се чувства
Скрит текст:
Денерис в момента. Това всичко, дето го извървя и изстрада, за да се появи принца на белия кон и да обере всички лаври.  

Кой я е карал да го прави това нещо?

Кой изобщо й е гарантирал нещо? Тя за нещо изключително ли се мислеше? На базата на какво си мислеше, че е нещо изключително? На лъжи! На параноя? На внушения? На wannabe!

Добре, Бледолилава, ти приемаш ли онова, което каза Мисандей, като достатъчен аргумент:

Скрит текст:
да подпали хората?

Вие спомняте ли си, какво каза Дани, когато поиска Мисандей за себе си? (не помня, дали й дядоха като дар, или пък тя си я поиска). Каза й, че може:

Скрит текст:
да умре!

Който тръгва на война, поема риск.

"This is not a game! This is only drinking!"

# 99
  • Сидни
Добре де, а защо пък Санса мрази Денерис още от първата секунда? С какво я провокира Денерис точно, че не схващам.
Денерис и Визерис бягат от Вестерос, под заплахата да бъдат убити от Робърт, който е узорпатор. Визерис й пълни главата как той/те са законните наследници, тронът им пренадлежи и ала-бала. Той я жертва нея, давайки я на Дрого , за да се сдобие уж с тяхната армия и докато тя търпи изнасилвания, унижения и т.н. После знаем какво се случва - дракони, странстване там по градове и паланки, където пак лоши неща й се случваха. Не помня някъде тя да е интриганствала тип Церсей, все съм оставала с впечатлението, че се е опитвала да помага на хората. Вслушва се в съвети. Тези съвети й коставха много до сега. Не отиде ли също да помага на Северът? Можеше да си обсажда КЧ. Реално можеше отдавна да го е изпепелила тоя град. Ама нейсе- да не умрат хората там. Между временно обаче умряха хората, които се бият за нея, както и
Скрит текст:
дракони. Ако пък чак толкова откачено го иска този трон, на всяка цена имаше доста възможности да се отърве от Джон.
Аз съм много емоцианална и избухлива и може би щях да реагирам като Денерис...особено, ако ми убият дракона пред очите, а после и приятелката...направо ще падат глави.
А Санса пак каква игра играе не мога да разбера - иска Джон на трона, за това ли каза на Тирион?

# 100
Гледах. Час и 12 минути малко ми се видяха .

# 101
  • Чужбина
Никой не пише! Сърдя ви се вече. Оставихте ме сама да си говоря.

“I’ve never slept with another knight before!”.

“I’ve never slept with anyone before!”.

Това бе:

Скрит текст:
my Jaime and Brienne erotic fan fiction

Че и ревнува на всичкото отгоре. Божееееееее!

# 102
  • Сидни
E  OK,

ако твоят баща е бил законен крал, убит и тронът иззет насилствено. Твоят род е властвал стотици години, ти няма ли да имаш претенции? Още повече, че цялата си войска и дракони, са си лично нейно постижение. До момента, в който тя стъпва на Вестерос, хората, които са с нея, тръгват с нея, защото й вярват/харесват. Тя не ги е насилила.
Също казваш, че като тръгваш на вожна, можеш да умреп...ама също може да се наложи и да убиваш.
В слуая с Тарли, тя им даде избор. Церсей даде ли избор на Тирелите и останалите?
Аз така ги виждам нещата към момента.

# 103

Кой я е карал да го прави това нещо?

Кой изобщо й е гарантирал нещо? Тя за нещо изключително ли се мислеше? На базата на какво си мислеше, че е нещо изключително? На лъжи! На параноя? На внушения? На wannabe!

Не забравяш ли, че преди нея всъщност Робърт е бил узорпатор? Напълно нормално е да се опитва да си върне това, което е принадлежало на рода ѝ. Ако някой дойде и те изхвърли от къщата ти с правото на силата, не със силата на правото, няма ли да се стремиш да си го върнеш и по какъв друг начин, освен отново със сила?

Добре, Бледолилава, ти приемаш ли онова, което каза Мисандей, като достатъчен аргумент:

Скрит текст:
да подпали хората?

Аз казах, че
Скрит текст:
това е капката, която ще прелее чашата. Не че е единствен, достатъчен аргумент.

# 104

Скрит текст:
Но ако бях на мястото на Санса:

щях да направя абсолютно същото. Сори!

Скрит текст:
Това беше отличен ход на Санса

Общи условия

Активация на акаунт