GoT 37 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Да бъдеш или не.. /06.05.-12.05./

• 64 095
  • 2 992
  •   1
Отговори
# 540
Елминдра проблема е, че Дани е "външна". Всички имаха или семейства или приятели. Тирион и Джайм семейство, Подрик - бивш оръженосец на Тирион, после на Бриен, Бриен - гадже на Джайм. Нормална бе тази маса.
Тормунд създаде приятелство с Джон, Джон си имаше семейството, а Хрътката имаше отношенията си с Аря и Санса. Денерис бе "Външна". Джора изгоря, Баристан умря, други приятели от Вестерос тя нямаше, а доколкото създаде някои като Тирион се дистанцира от тях, демонстрирайки че е владетелка.
Джон, Санса и Бран дълги години ги приемаха като част от Севера и лордовете един вид "народни" лорд-гаранти.
Дани се дистанцира от всичик седеше централно на масата. Защо например не отиде на масата на Тирион който й бе Ръка и Джайм да поговори с тях, поне за две минути? Не може да стоиш като изтукана и после да се сърдиш, че хората не те обичат.
Разбирам го това, ама за външен не е лесно да се впише, всички си се разделиха по групички, а тя да отиде и да се натрапи на кого по-напред? Дори провъзгласяването на Гендри не й се получи добре. Джон трябваше малко да й помогне, да й подаде чаша вино, както направиха с Бриен. Та те са семейство всъщност.

# 541
  • Чужбина
A girl has no husband.

Любими сцени в сериала са ми всичките с Варис, Кутрето и Олена. Не съм гледала сериала няколко пъти, но отделни сцени - по много пъти!

Любима сцена също ми е, когато Тивин дере една сърна (мисля, че бе сърна). Толкова истинска сцена! Направо ми взеха акъла с нея.

# 542
  • София
А Бриен милата, малко любими хора е имала... и все загиват.
С Джейми ще е същото.

# 543
  • Бургас
То на Церсей дракарис и е малко. Твърде бързо би било. За нея никакъв дракарис.

Джейми се чувстваше зле след секса с Бриен. Гузен и изневерил. Церсей просто не го заслужава. Бриен още по малко пък такава ситуация.

Да си призная искам Аря да затрие Церсей. Само тя е способна да се разплати както трябва.

Никога не съм харесвала Кутрето и най - вероятно за това не харесвам и Санса.

# 544
A girl has no husband.
Любима сцена също ми е, когато Тивин дере една сърна (мисля, че бе сърна). Толкова истинска сцена! Направо ми взеха акъла с нея.
Ако си спомням правилно, в книгите Тарли дере сърната.

# 545
Не съм и намеквала, че се радва, просто го представи като част от пътя си към осъзнаване. Но умните хора се учат и от чуждите грешки, няма нужда да се слива с отрепките, за да извърви този път.

Няма какво да се разбира и спори. Сценаристите го казаха в прав текст какво е искала с "дракарис".
Това, че каза на Тирион ли имаш предвид?
В моите очи това не я прави отрепка. Реално го казва на Ръката на Дани. Не на врага и. Ако Тирион наистина вярва в кралицата си и тя се окаже тази, за която я мисли, няма да предприеме нищо. Но след Мисандей не мисля, че на там отиват нещата.

# 546
  • Варна
Не сърна. Елен. Препратка към Баратеоните.

# 547
Продължавам да не разбирам, защо Дани не предложи на Джон да се оженят. Префектно я устройваше. Първо - решаваше се проблема с надслеството. Щяха да бъдат равни.  Тя все някога трябва да се омъжи. Джон е лорд-протектор на Севера и в същото време Полу-Таргариен, с кръвта на Първите хора. Достатъчно престижно е- Лордовете щяха да са по-спокойно, като знаеха че той е до нея.  Санса щеше да е по-спокойна като знаеше, че братовчед й е крал на ЖТ, а съпруга й - Ръка. напрежението между нея и Дани щеше да изчезне. Дани щеше да си върже Севера и Долината на панделка.
с времето с брака, може би щеше да улегне.
А сега вместо това ще пази тайни, при положение, че въпросната "тайна" вече се знаеше от трима души освен от нея УАУ!
Освен това макар да не обичам клетвопрестъпничеството, предвид близките отношения м-у  Санса и Тирион мога да разбера, че му каза. Нормално е съпрузи да споделят такива неща(също е нормално и дългогодишни любовници да си ги споделят.).
Защото омъжи ли си, няма как да е сигурна, че ще слушат нея, а не Джон.
Есме, тя е длъжна да се омъжи за доброто на кралството, за да дари наследник. Иначе ще има война за престола, като умре
Джон засега не дава заявка, че ще е деспот и не би я слушал ако се омъжи за него. Друг е въпросът ако тя иска някакво влечуго, което само да й се кланя, дори когато греши.
Да, няма как да е сигурна, но живота предлага несигурности.
Това за предопределението  беше много тъпо. Всичко в живота е Свободна Воля. Денерис също имаше избор - избора да не се опитва да съживи Дрого, а да приеме предопределението; Тогава  драконите нямаше да се излюпят, а нея щяха да я отведат в Вес Дотрак. Дани направи своя избор и той бе решаващ. Така че да не ми говори за предопределение.
Иска си властта Данито. Ако беше само за доброто на хората щеше да отстъпи и да го подкрепи като крал.
[/quote]

Обърках се, аз защо си мислех,че Дтого беше неспасяем?😳🥺

# 548
  • Чужбина
Ако си спомням правилно, в книгите Тарли дере сърната.

Aye!

Джейми се чувстваше зле след секса с Бриен. Гузен и изневерил. Церсей просто не го заслужава. Бриен още по малко пък такава ситуация.

Абсолютно НЕ! Та нали точно за това бе разговорът с Тирион! Джейми бе като гимназистка след първи секс!

# 549
Според мен Мисандей по характерът й до тук не извика "Дракарис" като призив Денерис да изгори всичко.
Тя стоеше там, гледайки Сив червей и осъзнаваше, че мечтата, която споделиха 1еп. никога няма да се сбъдне.
За мен е нормално в този момент да изпита гняв и да иска отмъщение. Но не към невинни.
Вече как ще я разбере Денерис...

# 550
Дани я слушаха как говори глупости в опит да се оправаде. Била обича и тя някога. Кога и къде? В Робския залив, от освободените роби. И то - не от всички. А колко омраза се изсипа срещу нея там не е истина. После Предела. Много я заобичаха. Сега Севера. Ако искаше да я заобичат трябваше да постои в Севера още, да им покаже, че Севера е важен е за нея, а не че само иска да ползва ресурсисите му. Северняците са горди хора. Много ми е интересно като седне на ЖТ кой ще я заобича? все повече прилича на Ерис
Решението й да не отпочива беше пък глупост. Всичик разумно пълководци  карат войската да почине преди битката.   Дори нейните неопетнени се умориха. Церсей не се бе разбързала наникъде, нямаше причина да я напада. Трона бе почакал 16 години, а не можеше да почака ден.
Причината за неуспела  на атаката бе и слабага логистика - Дани въобще не отдели време за разузнаване и се остави да я изненадат. Освен това за поред път не си слуша съветниците.

# 551
Беше неспасяем , ама тя се надяваше , че е .

# 552
Сняг, Дани не може да има деца. Какви наследници?

# 553
  • Варна
Сняг, Дани не може да има деца. Какви наследници?
ТРябва да посочи някого за наследник, дори да няма дете иначе след смъртта й ще има война. Неизбежно е

# 554
Е, да. Но Сняг обясняваше, че трябва да се омъжи и да има деца.
А няма как да стане.

Общи условия

Активация на акаунт