GoT 37 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Да бъдеш или не.. /06.05.-12.05./

• 64 028
  • 2 992
  •   1
Отговори
# 615
Не е тръгнал да я трепе, нито да я спасява или променя. Замина да умре с нея.
Защо, малко ли измряха?

# 616
Откъде е сигурен, че ще умре Церсей? Откъде е сигурен че тя ще го иска? изпраща му убиец, а той търчи при нея? що за мазохизъм?

и аз бях за Тормунд - Бриен, Тормунд може да е всякакъв ама има чест. южняците не разбират от чест. Джайм и Бриен в стаята най-накря го удариха на романтика викам си слава Богу...по-добер да не го бяха правили това ДиД това е подигравка с феновете. Вече казах, че съм против обрати, само заради самия обрат.

# 617
  • Чужбина
Скрит текст:

Хексе, може ли малко да елаборираш?

Кое би противоречало на това негово решение? Любовта, която напълно го заслепява за същността на Церсей ли?
Любовта е едно на ръка. Героят има съвест. Защо ще тръгва да убива Церсей? Каква е целта му?
Вярва, че тя носи детето му. Абсолютна липса на мотивация за това убийство.

Съгласна съм!

Но от друга страна се замислям, дали Джейми ще бъде този, който да се опъне на принципите, цял живот внушавани им от Тивин (името и родът са над всичко), и един вид да извърши родоубийство (което май във Вестерос е много голям грях).

Чак ми се струва, че Тирион е по-добър син на баща си от Джейми, и в това видях някаква референция към Крал Лир (има 3 дъщери и само онази, която уж е най-лошата, се оказва най-вярна).

# 618
Джони, защото и той е гнил. Каза цялата истина на Бриен. В предните епизоди го каза и на Тирион.

Бледолилава- ква кръчма видя? Това си беше в замъка. Брон сигурно и той е безлик 😆

Пеперудке- ако Бриен е очаквала брачен живот с Джейми, значи  си е получила заслуженото. Няма подигравки тука. Джейми беше честен с нея.

# 619
well-known
това народ да гине от глад не е същото като да гине от огън.
Да гинеш от глад винаги ще имаш поне минимална надежда за съществувания. Жените ще проституират, за храна, мъжете ще ядат корени, но ще се намерят начина. Дракариса е ужасна смърт. Огъня ти причинява невероятна физическа болка, съчетана със ужас за оцелелите.
Това е все едно да сравняваш най-гладните години на средновековието с атомна бомба и да кажеш, че атомната бомба е по-добра.
Лорд Сняг,
Не виждам защо трябва да пали целия град. Имаше възможности да свърши работата бързо и почти безболезнено за останалите. Ама нали с добро ... Не става така. Сега ще се наложи с лошо, понеже много време се изгуби.
Както и да е.

За мен е логично Джайм да се върне при сестра си. Той единствен я обича наистина. Свързан е с нея по такъв начин, че никой не може да развърже този възел.

Бих искала поредицата да свърши с отговори на мистичните загадки, които държаха под носа ни като морков на магаре. Нещо за Бран, нещо за КнН, нещо за многоликите . Така поне заявиха актьорите - че накрая ще получим своите отговори и ще си кажем: "Аха-а-а, ясно. Всичко си дойде на мястото.". Ама - ха да видим.

# 620
  • Варна
Откъде е сигурен, че ще умре Церсей? Откъде е сигурен че тя ще го иска? изпраща му убиец, а той търчи при нея? що за мазохизъм?
Сигурна съм, че си четат мислите. Wink
Тя винаги ще очаква той да е зад гърба й, той винаги ще е там.

# 621
  • Чужбина
и аз бях за Тормунд - Бриен
Да, но няма абсолютно никаква заявка за това в книгите. Нали сега се опитваме да стигнем до някакъв предварително дефиниран финал (макар и по друг път де).

# 622
  • София
Офтопик

Скрит текст:
Покрай имениците днес (да сте живи и здрави всички!) се сетих, че точно на Гергьовден убиха дракон, пък нали Свети Георги също убива змей. Та Юрон може да го водим и Победоносец вече.

# 623
well-known,  много ми е интересно ти как би се справила с Церсей без да избиеш хиляди хора. Тя има войска която й е безусловно предана.
Церсей като види дракона ще се затвори в Цитаделата на Чертога на сигурно и ще нареди на войниците да обстрелват дракона. Или трябва да убиваш  хиляди войници, защото изпълняват заповеди или не можеш да стигнеш до нея.

Ели, аз отдавна не вярвам, че книгите ще свършат като филма. В противен случай би било ужасна реклама за Мартин.

# 624
Бих искала поредицата да свърши с отговори на мистичните загадки, които държаха под носа ни като морков на магаре. Нещо за Бран, нещо за КнН, нещо за многоликите . Така поне заявиха актьорите - че накрая ще получим своите отговори и ще си кажем: "Аха-а-а, ясно. Всичко си дойде на мястото.". Ама - ха да видим.
Хахаха, баш като магаре се чувствам. Или както си го представям.

# 625
Отива да умре с нея. Уж да я спаси, да не бяга от битка, но знае, че това е самоубийство.  Бриен го разбра това, каза му, че знае че ще унищожат града. Няма нужда да умира с нея. Тя е достойна за омраза, каза той. Такъв съм и аз. Двамата с Церсей, заедно, стигнаха докъдето стигнаха. Сега няма как да я остави да изкупува сама всичко. Не е мъжко. Това според мен са му мотивите, а любовта към Ц. е доста поизстинала.

# 626
Бледолилава, за мен поведението му е тъпанарско. Първо не е сигурен, че Церсей няма да спечил. Както видяхме тя се справи прекрасно с флотата на Церсей и единия й дракон, Джайм няма от какво да се притеснява. Второ досега ни го показваха променен, хайде сега пак.
Трето наистина е гавра с Бриен, веднага след като и отне девствеността да я напусне. Бих разбрал поведението му, ако се бе върнал на процеса на Церсей, а той я остави да взривява Великата септа и да се оправя сама. Изостави я и когато тя обяви Дани и севера за персона нон грата. Сега му щукнало колко много я обича. Ай Сиктир.
За мен  Тирион също е повече син на Тивин,  всячески го показва.
Джайм е взел пълководческите умения на Тивин, но е много емоционален.
Тирон е добър политик като Тивин, хладнокръвен, уравновесен, интелигентен, смел и решителен, без да проявява някаква чудеса от героизъм.

# 627
  • Чужбина
Скрит текст:
Отива да умре с нея. Уж да я спаси, да не бяга от битка, но знае, че това е самоубийство.  Бриен го разбра това, каза му, че знае че ще унищожат града. Няма нужда да умира с нея. Тя е достойна за омраза, каза той. Такъв съм и аз. Двамата с Церсей, заедно, стигнаха докъдето стигнаха. Сега няма как да я остави да изкупува сама всичко. Не е мъжко. Това според мен са му мотивите, а любовта към Ц. е доста поизстинала.

Ох, харесва ми много този отговор, но пак ми е много тъжно.

Ели, аз отдавна не вярвам, че книгите ще свършат като филма. В противен случай би било ужасна реклама за Мартин.
Според мен ще има припокриване за основните неща ... и разбира се много много повече неща. Но някакви критични девиации няма да има.

# 628

Чак ми се струва, че Тирион е по-добър син на баща си от Джейми, и в това видях някаква референция към Крал Лир (има 3 дъщери и само онази, която уж е най-лошата, се оказва най-вярна).

Аз дори си мисля, че Церсей е пренебрегната дъщеря. И буквално - защото е дъщеря. И преносно - защото баща и никога и не помисли да и даде шанс.
За него тя беше жена, при това - не особено умна.
Мястото и беше в леглото на съпруга, който и определи.
А и все пак Тирион го уби.
Церсей не си е и помисляла да посяга на баща си.
Церсей, обаче,  се оказа много корава.

# 629
well-known,  много ми е интересно ти как би се справила с Церсей без да избиеш хиляди хора. Тя има войска която й е безусловно предана.
Специално за сериала има решение за Церсей - имат Аря. Да направят някакъв камуфлаж, Аря я убива и готово.
Тя премина през бродници и всичко, Церсей ли е проблем?

Общи условия

Активация на акаунт