GoT 37 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Да бъдеш или не.. /06.05.-12.05./

• 64 008
  • 2 992
  •   1
Отговори
# 630
Бих искала поредицата да свърши с отговори на мистичните загадки, които държаха под носа ни като морков на магаре. Нещо за Бран, нещо за КнН, нещо за многоликите . Така поне заявиха актьорите - че накрая ще получим своите отговори и ще си кажем: "Аха-а-а, ясно. Всичко си дойде на мястото.". Ама - ха да видим.
Логичното следствие от такова изказване е Денерис на трона, а Джон - новия НК.

# 631
Бледолилава- ква кръчма видя? Това си беше в замъка. Брон сигурно и той е безлик 😆
Ето тази сграда дадоха:

# 632
Бих искала поредицата да свърши с отговори на мистичните загадки, които държаха под носа ни като морков на магаре. Нещо за Бран, нещо за КнН, нещо за многоликите . Така поне заявиха актьорите - че накрая ще получим своите отговори и ще си кажем: "Аха-а-а, ясно. Всичко си дойде на мястото.". Ама - ха да видим.

Или обратното. Simple Smile

# 633
Че Церсей е пренебрегната  хич не съм съгласен. Церсей има правата които повечето знатни дами нямат - например да си запази моминската фамилия след брака*. Да назначава роднина на каквито постове иска. Церсей имаше своето влияние, тя само го унищожи, първо не можа да влезе "под кожата" на Робърт, а даде на всички да разберат, че й е противен. Разбира се, не оправдавам, че я биеше, но тя бе прекалено високомерна, не бе някоя хитрушана като Марджери. Не може пред целия двор да показваш демонстрации каква противна гад е мъжът ти и да очакваш да те гали с перце.
Второ какво означава пренебрегната? всичик дъщери са били на втора позиция. Церсей не е изключение, нещо повече, тя се издигна необкновено високо за жена - 16 година бе кралица наЖТ и 2 години кралица майка и регент, а сега е крал на ЖТ.
Аналогия може да се прави с Ирина, император на Византия.

*Санса Старк след брака си с Тирион стана Санса Ланистър. А Церсей Ланистър след Брака с Робърт Баратеон си остана Церсей Ланистър. Че и цветовете си запази - червено и златно.

П.С.

Нека се изянсим какво значи средновековие. През средновековието - особено в Англия всичката земя се наследява от първия син. Втория, третия, петия, десетия син ако искат шанс за свестен живот мога да станат епископи (но само богатите семейства могат да дадат пари за издигането на втори син като епископ/кардинал);
като офицели в армията или флота; а в по-късните векове - и да завършат право или медицина. Всичко друго е непрестижно.
Жените имат още по-ограничени възможности - манастир или брак.
Така погледнато Церсей се изкачи на висока стълбичка

Последна редакция: пн, 06 май 2019, 23:59 от Лорд Сняг

# 634

Или обратното. Simple Smile
Джон е съживен мъртвец. Мястото му е зад Вала.

# 635
  • Чужбина
well-known,  много ми е интересно ти как би се справила с Церсей без да избиеш хиляди хора. Тя има войска която й е безусловно предана.

Как ще се справиш ... е едно на ръка.

Основното е, че заявихме, че ще въвеждаме нови принципи. Какви са тия нови принципи?

Или всичко си е пак добрата стара тирания, облечена в "добронамерена" заявка за счупване на някакво колело.

# 636
...
Второ какво означава пренебрегната? всичик дъщери са били на втора позиция. Церсей не е изключение, нещо повече, тя се издигна необкновено високо за жена - 16 година бе кралица наЖТ и 2 години кралица майка и регент, а сега е крал на ЖТ.

Именно.
Тя не се издигна, защото баща и е оценил качествата и.
А защото я използва за своите планове.
Церсей на няколко пъти се опита да говори с него - че и няма доверие, че не се вслушва в нейното мнение.
Тя си умираше баща и да я оцени.
Но това не се случи никога.

# 637
Ами Джони, тъпанарско ли да го наречем, рицарско ли, не знам. Не направи ли куп грешки Нед по същата причина? Най-ме е яд например като предупреди Ц. че ще разкрие за произхода на децата ѝ и ѝ даде време и възможност да го погуби.

# 638
Бледолилава- може и да си права. Извинявай. Явно някое от децата ми е скачало на главата и не съм видяла сцената. Друг е въпросът за кво им е да ходят в кръчма, като в замъка имат дорнско вино.

Джони- е те ли е срам ми кажи?! Преди два дена ми спореше, че книгата ще завърши като сериала, а аз ти казах да не вярваш на дядо ти Мартин. Аааааа, няма да се разберем така....

# 639
...

Именно.
Тя не се издигна, защото баща и е оценил качествата и.
А защото я използва за своите планове.
Церсей на няколко пъти се опита да говори с него - че и няма доверие, че не се вслушва в нейното мнение.
Тя си умираше баща и да я оцени.
Но това не се случи никога.

well - known опитвам се да ти обясня, че Церсей се издигна над всичик жени във Вестерос за един много дълъг период от време.(почти две десетилетия) Над мъжете нямаше как да се издигне, защото историческата епоха не го предполага.
И все пак твърде много мъже зависеха от нея.
Това че си умираше баща й да я оцени беше жестока грешка. Баща й видя тя какво влияние оказа на Джоф и я оцени прекрасно. Ако Церсей му беше лепила повечок шамари като малък щеше да порасне нормален. Тя обаче го глезеше и той придобия мания, че е безнаказан. Дори Джоф престана да взима майка си насериозно. Тивин  се канеше да я отстрани от управлението.

# 640
well-known,  много ми е интересно ти как би се справила с Церсей без да избиеш хиляди хора. Тя има войска която й е безусловно предана.

Основното е, че заявихме, че ще въвеждаме нови принципи. Какви са тия нови принципи?

Или всичко си е пак добрата стара тирания, облечена в "добронамерена" заявка за счупване на някакво колело.

Какво предлагате? Мирни преговори до безкрай?
Когато Нед постъпи по кодекса на честта и бе добронамерен докрай - всички го нарекоха  "тъпак".
Роб не водеше ли война? Не страдаха ли обикновените селяни? Колеха ги като пилци и ги обираха - де кой свари.

Няма как без бой по муцуната. Колело не се чупи с масажи.

# 641
това което можеше да се направи са два варианта
1. Пращат Аря, и тя в качеството си на Безлик убива Церсей.
2. Обсада, след дълга  и старателна подготовка и стабилно разузнаване -   гладуващите   в чертога се бунтуват

не е нужно да се бърза. Щурмът на Денерис, с уморени войски, без логистика, беше лудост. Церсей не се бе засилила да бяга, нито да събира нови и нови войски. Златната дружина и Юрон бяха там от месеци. Дани чака за този трон вече 17 години можеше да почака още месец-два.
Ако знаеше точни сведения за войските на Церсей, Юрон нямаше да я изненада и да и убие един дракон.
Проблема на Дани е, че никога не планира. В Предела това мина, защото Джайм и Брон не знаеха, че ще очакват дракон. Е, сега не мина.

# 642
  • Чужбина
Ако наистина искаш да счупваш някакво колело (, Дани really does not give a shit about that), всичко трябва да стане много подмолно, т.е. чрез подривна дейност.

Знаем вече, какво се случи в КЧ по линия на Вярата. Така се чупят колела, а не да викаш Дракарис!

Добре де, само аз ли разбирам цялата история като показване на това, че времето на драконите е минало и че драконите не трябва да ги има в света?

Драконите предполагат асиметрия на силите, а това е базата на тиранията, лудостта на обсебените от огъня.

Без Дракони, Дани е абсолютно зеро! Тя бе нещо отвъд Тясното Море - диваците я гледаха така, както аборигените едно време са гледали самолети да прелитат в Австралия.

Да, но в Европа самолетите не означават връзка с Божественото.

Последна редакция: вт, 07 май 2019, 01:20 от Eleonora_27

# 643

Какво предлагате? Мирни преговори до безкрай?
Когато Нед постъпи по кодекса на честта и бе добронамерен докрай - всички го нарекоха  "тъпак".
Роб не водеше ли война? Не страдаха ли обикновените селяни? Колеха ги като пилци и ги обираха - де кой свари.

Мисля ,че въпроса беше какво правим след като спечелим?
Какви ще са новите принципи на Дани?

И според мен времето на драконите е свършило.

# 644
Тивин  се канеше да я отстрани от управлението.

Именно.
А тя се оказа по-корава, праволинейна и безмилостна от братята си.

П.П. Репостнах, за да не публикувам едно под друго.

Общи условия

Активация на акаунт