GoT 37 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Да бъдеш или не.. /06.05.-12.05./

• 64 015
  • 2 992
  •   1
Отговори
# 645
@Ели, подкрепям те напълно. В Чертога трябва подмолен играч, ако искаш да се промени нещо.Тоя е с оня, оня с третия, ти си някой стар враг, ама той е приятел с четвърти. Нарушаваш определени принципи, но трябва да знаеш защо ги нарушаваш - за да защитиш други принципи.
Дани не е то тези хора, не е сложен човек, много праволинейно мисли и все не иска да си слуша съветниците.
Ако тя стане владетелка все ще има бунтове срещу нея, освен ако не изпепели всичко. Тя ще е много по-зле от Джоф.

@well-known, никога не съм твърдял, че Церсей не е корава и безмилостна. Обаче не съм съгласен, че е недооценена.
Тя е психарка, лоша майка, агресивна и с изключително краткосрочна визия, да не говорим че е безкрайно егоистична кучка. Ако мислеше в перспектива щеше да влезе под кожата на Робърт и да му се умилква като Марджери на Джоф, а не да  демонстрира коя е или да разпалва вражди на Робърт със Станис и да принуждава Станис да вика Джон АРин, а след неговата смърт Робърт да вика Нед Старк. Церсей  можеше да принуди Джофри да удържи договора й с Нед Старк и да го прави на Вала, а със Санса да се държи мило и тогава нямаше да воюва със Старките

Тивин прекрасно оцени Церсей, друг е въпросът колко е безмилостна.

Последна редакция: вт, 07 май 2019, 00:19 от Лорд Сняг

# 646
Бих искала поредицата да свърши с отговори на мистичните загадки, които държаха под носа ни като морков на магаре. Нещо за Бран, нещо за КнН, нещо за многоликите . Така поне заявиха актьорите - че накрая ще получим своите отговори и ще си кажем: "Аха-а-а, ясно. Всичко си дойде на мястото.". Ама - ха да видим.
Логичното следствие от такова изказване е Денерис на трона, а Джон - новия НК.

Или обратното. Simple Smile
Джон е съживен мъртвец. Мястото му е зад Вала.

Джон все пак не е зомби. По - скоро е възкръснал. 🤔
Не ми се ще да свърши зад Вала.

# 647
П.С. well-known - то и Ерис е бил безмилостен, корав и праволинеен. Не вярваме да кажеш, че е недооценен

# 648
  • Чужбина
Дани не е то тези хора, не е сложен човек, много праволинейно мисли и все не иска да си слуша съветниците.

Дани не е праволинейна, тя е просто объркана душа. И то много объркана. В нея има няколко Данита, които не са интегрирани.

Това е причината, поради която не можем да я разберем. На вас Бронн ви е скучен, но Бронн е изключително интегрирана личност. В никакъв случай праволинейна, но с ясна йерархия на ценностите. Неговите си ценности! Затова той накрая ще спечели играта. Неговата си игра.

Дани е като оня от Split, но в по-лека форма. Тя може на моменти да постъпва много яко, много умно, но после ... се скъсва веригата по трасето.

Това, което донякъде я интегрира, е фикс-идеята за ЖТ. Тази идея е внушена и е била посята върху склонност към налудност. Затова виждаме в Дани много стабилно развитие на лудост. В началото бе малко, но после ...

Аз я писах луда, още когато изяде сърцето.

Последна редакция: вт, 07 май 2019, 00:35 от Eleonora_27

# 649
Паралел :

# 650
Брон на мен не ми е никак скучен, напротив един от най-интересните типажи е. Готов е да работи с Всеки, който предложи достатъчно.  симпатиите тука не играят. Само къде е най-изгодно. Вижте го че стана вече лорд на Речен пад, има си съпруга и е със сериозен шанс да вземе Предела. Поне засега няма по-добър кандидат от него, Сам не е показал ищах да вземе Предела, а и едва ли ще е по-верен на Дани.
 А Дани си знае - Трона и Дракарис.
Много ми е интересно ако Дани стане крали на ЖТ, а хората гладуват как ще се справи? Вече се пробва  в сходна ситуация в Робския залив, където хората гладуваха.
Заем от ЖБ? Не става те искат търговия, а Дани съсипва търговията. Ксаро бе готов да търгува, но само срещу роби.

# 651
Скрит текст:
well-known,  много ми е интересно ти как би се справила с Церсей без да избиеш хиляди хора. Тя има войска която й е безусловно предана.

Как ще се справиш ... е едно на ръка.

Основното е, че заявихме, че ще въвеждаме нови принципи. Какви са тия нови принципи?

Или всичко си е пак добрата стара тирания, облечена в "добронамерена" заявка за счупване на някакво колело.

Какво предлагате? Мирни преговори до безкрай?
Когато Нед постъпи по кодекса на честта и бе добронамерен докрай - всички го нарекоха  "тъпак".
Роб не водеше ли война? Не страдаха ли обикновените селяни? Колеха ги като пилци и ги обираха - де кой свари.

Няма как без бой по муцуната. Колело не се чупи с масажи.

Мисля ,че въпроса беше какво правим след като спечелим?
Какви ще са новите принципи на Дани?

И според мен времето на драконите е свършило.
[/quote]

Не знам, честно да ви кажа. Добронамереност в този техен свят трудно би удържала във времето.
Но с преговори нищо не се получи.
Ще има голям сблъсък.
Защото минаха без по-малък в началото.
И понеже Денерис си изразходва силите нерационално.
Не трябваше да вярва на Церсей, че ще има примирие и общ отпор срещу мъртвите.
Ето това имах предвид. Беше и под носа.
Но ...  минало - заминало.

Както и да е. Лека нощ на всички! Flowers Hibiscus

# 652
Не трябваше да и вярва определено.
Но, нея мога да я оправдая - не познава Церсей, а Тирион си я знаеше и пак допусна да го забаламоса.

# 653
Дерон е успял с Добронамереност. Джеерис ОБединителя - също.  Егон Пети също е бил добронамерен пък е царувал над четири десетилетия. Разбира се, когато трябва Дерон е бил и безмилостен, но въпросът е, че този свят не изключва добронамереността, ако я съчетаеш с дипломация, гъвкавост и  известна твърдост, а не с праволинейност или егоизъм.
...................

Който и да дойде да управлява най-напред трябва да оправи дълговете и да напълни хазната. Всичко друго е вторично. Тивин предприе прекрасна мярка "такса проституция". Може да се помисли и за други подобни данъци, както и за облекчения на тарифите пристанищата и разгонване на разбойниците по пътищата.

# 654
П.С. well-known - то и Ерис е бил безмилостен, корав и праволинеен. Не вярваме да кажеш, че е недооценен
Лорд Сняг,
Говорим за Церсей. И за баща и. А не за оценяване по принцип.

# 655
Джон все пак не е зомби. По - скоро е възкръснал. 🤔
A SoIaF Wink

# 656
  • Чужбина
Но, нея мога да я оправдая - не познава Церсей, а Тирион си я знаеше и пак допусна да го забаламоса.

The things we do for love. Не само Джейми, но и Тирион обичат Церсей. Вторият, разбира се, като брат.

The human heart in conflict with itself. Дълбоко в себе си, Тирион мечтае Церсей да го обича. Същото бе с Тивин.

Есме, коригирах си горния пост. На мене също не ми се иска да е зад Вала. Но съм почти убедена, че ще е на Вала.

Затова чакам да измислят нов villain в истинския Север.

# 657
well-known, не зам дали нарочно се правиш на неразбарал? Церсей получи възможност каквото никоя друга жена не получава и вместо да я използва я пропиля, точно защото показа егоизъм, високомерие, праволинейност и безмилостност, плюс че беше ужасна майка. Баща й я оцени точно по качествата който притежаваше, а не по някакви, други.
Показателно е, че по тези качества я оценяваха Тирион и  Кеван - единият брат,а другият чичо - и също поискаха да я отстранят от властта за доброто на синовете те.
За да не кажеш, че семейството й е настроено срещу нея - Ренли също я оцени и също искаше да отдели Джоф от майка му.
Станис нееднократно обявяваше, че всички проблеми в Чертога тръгват от Церсей.
Санса също я оцени - макар със закъснение - и избяга.
Прекрасно я оцени и Марджи - изолира я от сина й. Това което щяха да направят Тивин, Кеван, Тирион, Ренли.
Сама виждаш, че жени, мъже, хора от близко и далечон обкръжение оценяват Церсей по един-единствен начин.
Едва ли е защото е жена, защото Марджи всички я заобичаха без Церсей, а също бе жена

П.С. това една жена да е безмилостна, в свят на мъже, не е добър атестат за жената. От жените се очаква да са послушни. Тия които успяват да властват са лукави, властват чрез мъжете си, безмилостните жени не се котират добре. Никой не иска владетел, който си мени настроенията по всяко време на деня.

# 658
Много скучна серия.

В очакване съм Ария да убие и “зелените очи”, ама няма да са на Церсей, а на Денерис, за да разреши проблема с трона. Церсей според мен ще я убие или Джейми или Денерис преди това.
не вярвам, защото така ще предаде Джон, който държи на Дани.

# 659
  • Чужбина
Интересно ще стане, ако Варис подшушне на едни добри хора в КЧ за потеклото на Джон, и Церсей използва тази "информация" (à la Варис) срещу Дани.

По някакъв много завъртян начин.

Но май няма време за такава интрига.

Общи условия

Активация на акаунт