GoT 37 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Да бъдеш или не.. /06.05.-12.05./

• 61 888
  • 2 992
  •   1
Отговори
# 1 110
Извинявай, но докога точно да чака? Кога ще е най-удобно да се възползва от тайната?

Chaos is a ladder!

Да чака Дани да седне на Трона и Санса да обяви, че Джон е Таргариен? Или да чака Дани да му свети маслото, докато е още време?

Ако бях на мястото на Санса, щях да направя абсолютно същото. Толкова добре я разбирам. Може би защото съм жена.
И може би защото съм жена, ако бях на Церсей на мястото, щях да оставя много малко хора в чертога и да го подпаля. Щях да кажа на всички, че Дани го е направила и да показвам резултатите от нейната бруталност.

Това е все едно да обявя, че разбирам Кутрето, понеже съм мъж. Хората са различни Simple Smile

Chaos is a ladder. To where?

Аз си описах нещата и какво да чака. Ако не иска да чака, ако иска да се възползва от хаоса, за да се катери нагоре по стълбицата, както твърдиш ти – и че би направила същото, то тогава следва да се каже каква цел се гони. Къде да се качи по стълбицата Санса? Има само две места по-нагоре от сегашното й: да е кралица на Севера (което е пост на Джон, т.е. трябва да го елиминира, за което и аз конкретизирах, че би й било в полза именно да не чака, а да го оклюкари още сега) или кралица на целия континент, за което трябва да премахне пак него, наред с останалите.

Т.е. стигаме пак до същото, от което почнах. Същински резон Санса да разкрие Джон в момента има само ако го иска мъртъв. Излага го на невероятен риск срещу никаква полза за него или хората с него. Полза би имала само Санса и то само ако се избият долу всичките. Това при логично проследяване на нещата, нали, а не като се вземат под внимание невъзможни за предвиждане ситуации като изскачащи супергерои, телепортиращи се армии, отстрелващи звездите балисти и прочие еднократни уау фактори и шок обрати от синьото небе.
Според мен Санса беше доста емоционална в момента. Тъкмо беше разбрала за произхода му, видя, че Тирион се страхува от Дани, знае, че Джон би бил по - добър крал, знае, че Денерис също е наясно и може да реши да го елиминира и призна на Тирион. Вече той да решава.

# 1 111

И като казахме Церсей, чакайте да ви представя баща й, Лорд Тивин Ланистър в една по-различна светлина:

И едно "докторско" амплоа:
Скрит текст:

Мислех да слагам клипа от аутопсията, ама..

# 1 112
  • Чужбина
Т.е. стигаме пак до същото, от което почнах. Същински резон Санса да разкрие Джон в момента има само ако го иска мъртъв. Излага го на невероятен риск срещу никаква полза за него или хората с него. Полза би имала само Санса и то само ако се избият долу всичките. Това при логично проследяване на нещата, нали, а не като се вземат под внимание невъзможни за предвиждане ситуации като изскачащи супергерои, телепортиращи се армии, отстрелващи звездите балисти и прочие еднократни уау фактори и шок обрати от синьото небе.

На части ще коментирам, Коронис.

Болднатото - Тц ... Според Санса, животът на Джон е още сега в опасност, защото Дани знае за произхода му. Джон и в момента е в риск и то огромен. Дани е опасна за Джон.

Казването на Тирион е зов за помощ! И разбира се ... манипулация, за да могат Тирион и Варис да се отдръпнат постепенно от Дани. 

Как по-точно расте рискът за Джон, ако Тирион знае истината?

Това, че Церсей ще научи?

# 1 113
Церсей и сега иска Джон мъртъв - за какво и е жив?

# 1 114
  • Чужбина
Аз отделно от филма също мразя максимата "На всяка цена" и тръпки ме побиват от Денерисоподобни производни.

И аз ... и аз!  bouquet bouquet bouquet

# 1 115
  • Русе
Джон от къде и да го гледам си е пътник, или Денерис ще му види сметката, или Цеци като разбере Grinning тя пък има двойна причина, абсурд да остави жив наследник на Регар, като самата тя е искала да му става жена. Макар че не искам Джон мъртав май на там вървят нещата Sad

Категорично. То не че точно Церсей има нужда от особен повод, за да убие някого, но пък Джон е въплъщение на абсолютно всичко, което мрази (може би сигурно повече и от Тирион). Едно е чист Нед Старк на държане и Старк на външен вид, взел го от майка си, второ ще служи като постоянно напомняне за пренебрегването й от Регар, трето има база за претенции към трона, четвърто ще й напомня даже и за Робърт по линия на майка си – като сложиш, че намразва Робърт до дъното на душата си, защото пияницата в леглото изтърсва „Лиана“, не искам и да мисля какво ще направи със сина на Лиана и Регар, ако й падне в ръчичките.

# 1 116
Само дано не съживяват Джон отново. Ако ще умира, да си остане мъртъв. Интересно ми е ако ще става КнН, кой как би го превърнал?
Ако КнН е богът, чието име не бива д се споменава, а Бран е Р'хлор, то защо Джон да минава на страната на лошите...

# 1 117
  • Пловдив
Джон не ми се иска да става новия КнН, но е трудно даже да си представя да седи на трона Sad  накрая ще умре в чужда война , тези двете русите (ако има руси не се сърдете) толкова животи затриха. Джон ако сега го убият, защо изобщо го съживиха, да разбере ,че не е копеле ли, те за КнН и без него щяха да разберат рано или късно .

# 1 118

Болднатото - Тц ... Според Санса, животът на Джон е още сега в опасност, защото Дани знае за произхода му. Джон и в момента е в риск и то огромен. Дани е опасна за Джон.

Казването на Тирион е зов за помощ! И разбира се ... манипулация, за да могат Тирион и Варис да се отдръпнат постепенно от Дани. 

Ако беше опасна за Джон, щеше да остави неживите да го разкъсат.
Тя му спаси живота и след като знаеше, че той и е племенник.
Начи - Санса се крие по криптите, докато някой друг вади горещите картофи от огъня.
После излиза и започва да се "тревожи" за живота на Джон и за бъдещето като цяло.
Никога не бих се идентифицирала с човек като нея.

# 1 119
  • Вестерос
Щях да ви пускам една снимка спойлер може да е, от снимачната площадка е

Скрит текст:
Стените на КЧ

хаха и това

# 1 120
Тормунд дава мило и драго за нея, но тя е много нежна душа и не би издържала дивашкия нрав на Тормунд. Той също има много нежна душа, но това не се вижна от пръв поглед.

Не е до нрав, а до различна класа. Тормунд е човек без всякакво възпитание, не напразно наблягаха на това как се залива с вино докато пие и ръфа храната като пълен простак. Няма как да стане. Все едно адвокатка да се хване със строителен работник. Blush
Бриен е всичко друго но не и дама. Никой нормален рицар или лорд не би я взел за жена.  Бриен ако бе дама нямаше да се бие с мечове - независимо каква физика има. В това отношение тя прилича на Аря (и Аря не е дама, тя сама си го каза) Нейната  позиция не е много по-добра от тази на копелетата, които също са аутсайдери сред благородници.

П.С. примерът е лош,  защото поне значителна част от адвокатките у нас спят с мутри, а те не се отличават с култура.

Е стига де, лорд Сноу, нали и искаха ръката от баща и. Тя преби последния, и от тогава я оставиха на мира.
Бриен винаги е била дама, колкото и Церсей.

Именно, и аз това казвам. Една дама не се бие. Бриен може да е благородничка, но дама не е. Никой не може да ме убеди, че е фина, нежна и елегантна като възпитание. Санса е пример за дама, Бриен - за анти-дама.
Това не значи, че не бих се зарадвал на една сериозна връзка  между Тормунд и Бриен или Джайм и Бриен.

Последна редакция: вт, 07 май 2019, 22:50 от Лорд Сняг

# 1 121
  • Чужбина
Ако Церсей научи за Джон, няма да го убие. Тя първо ще го ползва като аргумент с/у Дани.

Претенцията на Дани за престола е по-нелигитимна от тази на Джон. А Джон не иска да седи на Трона. Това Церсей няма как да не го знае.

# 1 122
  • Русе

Не, Церсей си е опасна за всичките изначало, тя би убила Джон дори само затова, че е син на Нед. Знаейки истината би го преследвала и измъчвала по-ожесточено, но под чертата убитият си е убит.

От самата Денерис. Тя вече знае кой е Джон, а той определено е съобщил за това на сестрите си – нещо, което и двамата приемаме за даденост в тезите си*. Побутвайки Тирион, провокира към плетене на интрига около Джон на момента, за която ще узнае Денерис. И ще убие Джон, който е в абсолютната й власт.

Каква полза има да дразниш и ръчкаш с пръчка вече вбесения звяр? Единствено ще го провокираш да те захапе тук и сега.

Санса е ученичка на Кутрето. Той я научи и на други уроци, много добри в такива ситуации...

*Ей това пък никога няма да им го простя на които там са отговорните за това решение. Значи, може да отделят достатъчно време да ни запознаят с разговора между Санса и Хрътката, или пиянската игра на Ланистърите с Бриен, или 10 минути неудобна секс прелюдия на Бриен и Джайм, или пък гордостта, че и Сам може да „мушка с острия край“, но не и да ни дадат от първо лице реакцията на Аря и Санса, когато разбират най-обществената тайна в историята на сериала (хем двете ги засяга съвсем лично), нито пък тази на Тирион, нито на Варис дори. Съжалявам, но за мен това е крайно недопустимо. Оценявам шегите с Тормунд като всеки друг, но има неща, които просто трябва да присъстват, ако ще това да е за сметка на екранното време на спадовете на напрежението или сюжетната развръзка на някой дребен персонаж.

# 1 123

Ако беше опасна за Джон, щеше да остави неживите да го разкъсат.
Тя му спаси живота и след като знаеше, че той и е племенник.
Начи - Санса се крие по криптите, докато някой друг вади горещите картофи от огъня.
После излиза и започва да се "тревожи" за живота на Джон и за бъдещето като цяло.
Никога не бих се идентифицирала с човек като нея.

А къде да стои? На бойниците да чака да я убият зомбитата?
Дани е нетърпелива, неуравновесена и импулсивна. Това го вижда Санса и е нормално да си мисли, че Джон е в опасност. И действа.

# 1 124
  • Русе
Ако Церсей научи за Джон, няма да го убие. Тя първо ще го ползва като аргумент с/у Дани.

Претенцията на Дани за престола е по-нелигитимна от тази на Джон. А Джон не иска да седи на Трона. Това Церсей няма как да не го знае.

Предвид, че двамата са съюзници и имат еднаква цел да я елиминират и като Таргариени, и като Старк и Таргариен поотделно, Церсей просто няма какво да спечели в сегашната политическа ситуация. Да, може да провокира един хубав разпад и борби помежду им след нейната смърт, но едва ли това би я топлило особено. Освен ако не играе съвсем „ще умра, но ще взема възможно най-много от вас със себе си", до който момент не е стигнала още.

Общи условия

Активация на акаунт