На море в Турция - тема 60

• 65 105
  • 771
  •   1
Отговори
# 465
  • Берлин
Mimi_32, аз те разбирам отлично. Почивала съм по всички възможни начини в Турция. Ние не закусваме,но държим на дъъълго и хубаво сутрешно кафе. Навсякъде, където пътуваме,носим кафеварчицата и кафенце. Минали сме пред ужасяващо преяждане на ол ин, спазване на часове за хранене на полупансион, наемали сме къщи на самоизхранване и тн. Ходим в Турция по няколко причини - дълга отпуска имаме септември,а там времето е отлично тогава; ненавиждаме простотията и суетата по бг морските курорти; родителите ми, племеникът и доведената ми дъщеря живеят в Бг, логистически ни е по-лесно да сме в Тр (а докато са живи и искат - мама и тати ще почиват с нас, защото аз така искам и ми е важно). Най-добрата ни почивка беше във Фетие - полупансион, много плажуване и много обикаляне по места,които те оставят без дъх и носят прекрасни спомени. И накрая - за мен е важно с кого и после къде и как ще почиваме.
Стана дълго...сори
И все пак съм любопитна кой е хотелът,споменат от теб Simple Smile

# 466

Лимак Лара де Лукс, в списъка ми е, интересна архитектура и не е като масовите модели на хотели. 😊

И ние резервирахме за там това лято. Точно заради интересната архитектура.  Grinning

# 467
  • До морето
Здравейте, пристигнахме снощи късно в Суено Сиде. Още не сме разгледали хотела, но мога да кажа, че стаите са изключително малки на фона на стаите в другите хотели в Турция, в които сме били. Платихме фамилна стая, която по описание би трябвало да е 2 стандартни със свързваща врата и отделни бани. Получихме 2 малки спалнички по 11-12 квадрата и една баня 5 квадрата. На рецепция излезе един мъж и ми каза Сори,  хотелът е строен 2006та, никой досега не се е оплаквал от размера на стаите. А ние буквално няма къде да си сложим куфарите и да се разминем. Балконът също е миниатюрен и гледа към един покрив с камъни.
Не знам към кого да се обърна. За сравнение- миналата година в Риксос стандартната стая беше по-голяма от тези двете и банята общо.
Писах и на Халим,  дано да може да съдейства.

# 468
Здравейте група, свърши нашата почивка в Port Nature Luxury Resort & Spa, Белек. Тъй като когато правех резервацията нямаше много отзиви от хотела, реших да споделя нашите впечатления. Като цяло сме останахме много доволни, много чист, добре поддържан хотел. Разнообразна храна, от тази година работи с концепция Premium A’La Carte All Inclusive, в основния ресторант е на блок маса, в другите заведения е със сервитьори и меню тип A'La Carte, с неограничено ползване. Имаше много риба, морски дарове - скариди, калмари, октопод, миди и т.н. На всички барове има всякакви местни и вносни напитки, всички безалкохолните и бира са в бутилки, няма наливни. Цял ден има сладолед насипен и пакетиран на Algida на доста места. Отделно има всякакви други глезотии, Red Bull, различни видове, белгийски гофрети, понички, сладкарница с много вкусотии. Плажната ивица е много широка с тенти, малко камъчета има на влизане в морето. Като единствен минус определям присъствието на много руснаци, тоест само руснаци и ние Simple Smile, част от персонала говори само турски и руски. Това е в общи линии, ако някой има въпроси ще се радвам да помогна. Весела почивка на всички.

# 469
Boho chic не знам какво сте очаквали, но чукнах в гугъл да видя фамилните им стаи и още от първите снимки - в tripadvisor - се вижда, че са малки и дори стандартните са по-просторни. Не знам колко души сте, но на ваше място бих поискала да ме преместят в такава, ако има възможност.

# 470
Жега, мор...., но като се сетя, че преди седмица си пусках климатика на топло и мрънках колко е студено, та сега няма да се оплаквам Grinning

# 471
  • Велико Търново
Mimi_32, аз те разбирам отлично. Почивала съм по всички възможни начини в Турция. Ние не закусваме,но държим на дъъълго и хубаво сутрешно кафе. Навсякъде, където пътуваме,носим кафеварчицата и кафенце. Минали сме пред ужасяващо преяждане на ол ин, спазване на часове за хранене на полупансион, наемали сме къщи на самоизхранване и тн. Ходим в Турция по няколко причини - дълга отпуска имаме септември,а там времето е отлично тогава; ненавиждаме простотията и суетата по бг морските курорти; родителите ми, племеникът и доведената ми дъщеря живеят в Бг, логистически ни е по-лесно да сме в Тр (а докато са живи и искат - мама и тати ще почиват с нас, защото аз така искам и ми е важно). Най-добрата ни почивка беше във Фетие - полупансион, много плажуване и много обикаляне по места,които те оставят без дъх и носят прекрасни спомени. И накрая - за мен е важно с кого и после къде и как ще почиваме.
Стана дълго...сори
И все пак съм любопитна кой е хотелът,споменат от теб Simple Smile
  Към мен ли е питането,в Roxy Luxury Spa в Дидим ще бъдем,моят коментар по- нагоре беше изтрит,за Арията,но защооооо!!!

# 472
  • Варна

Скоро и по вашите ширини. 😁

# 473
  • sofia
bebeOgi, моля те, намери си нещо с готварска печка, миялна и пералня, и си почивай колкото си искаш! Тук сме все любители на ол инклузива, анимацията, веселбата, многото звезди и т.н.

# 474
bebeOgi, моля те, намери си нещо с готварска печка, миялна и пералня, и си почивай колкото си искаш! Тук сме все любители на ол инклузива, анимацията, веселбата, многото звезди и т.н.

Ох, за другите не знам, но ние точно така почиваме! През почивката си не се занимавам с нищо! Затова обичам турските инклузиви и то в Анталия - има го всичкото това и то на много високо ниво.  Laughing
Но пък други почиват по друг начин  -то е ясно - колкото хора, толкова виждания.

Последна редакция: вт, 28 май 2019, 16:28 от Judy

# 475
Несъм голям фен на инклузива, от години я прекратих
Мястото което мислите не е за такъв вид почивка за което си метчаете,.
има стотици други варианти - вижте ги..

а това за опция готвене на море- няма да ми е ясно никой път.. бюйюк ангажимент.. Simple Smile

# 476

а това за опция готвене на море- няма да ми е ясно никой път.. бюйюк ангажимент.. Simple Smile

Аха. То е по-досадно и от вкъщи - нямаш си твоите си неща под ръка. Не бих се хванала да готвя по почивки. 

# 477
По този начин се почива в Гърция и тези , които са били, знаят, че там се предлагат основно студиа, обзаведени с всичко за готвене, но като теглиш чертата накрая , не излиза никак евтино, даже понякога е много по-скъпо от олинклузива в Турция. А и не ти сменят чаршафите, носиш си хавлии, удобствата са минималните.Ще кажете, че парите нямат значение, но не е така. Парите също имат значение. Почивали сме в Гърция и  няколко посещения на таверни ни излизат колкото ALL  в Турция.  Почивка по този самодеен начин става, ама за един уикенд , макс. 3 нощувки.

# 478
  • софия
По този начин се почива в Гърция и тези , които са били, знаят, че там се предлагат основно студиа, обзаведени с всичко за готвене, но като теглиш чертата накрая , не излиза никак евтино, даже понякога е много по-скъпо от олинклузива в Турция. А и не ти сменят чаршафите, носиш си хавлии, удобствата са минималните.Ще кажете, че парите нямат значение, но не е така. Парите също имат значение. Почивали сме в Гърция и  няколко посещения на таверни ни излизат колкото ALL  в Турция.  Почивка по този самодеен начин става, ама за един уикенд , макс. 3 нощувки.
Твърде дръзко обобщение. Това са съвсем различен тип почивки. Заявавам го съвсем отговорно като любител на този тип почивки в Гърция вече 10 години. След ходенето ни тази година в Турция, предполагам, че бих опитала подобна почивка и в Турция. И не, не готвя, яйце не варя, най-много да направя някоя филия за закуска на детето. И чаршафи ми сменят, и боклук ми изхвърлят, и ми чистят стаята. Като цена излиза като почивка AI, а емоциите и нещата, които виждаме и преживяваме са много повече, контакта с местни хора, автентичната атмосфера. Не 3 нощувки, 3 месеца не бих се наситила, ако ги имах. AI е почивка за хора, които не обичат да търсят и изследват, за хора с малки деца. Всичко е на едно място, не се налага да обикаляш, разглеждаш, експериментираш. Предвидимо и просто.
Всеки избира типа почивка според личните си предпочитания, но сравнението е неуместно. Все една да сравняваш ябълки и круши. И двете са плодове, и двете се харесват, но са различни.

Последна редакция: вт, 28 май 2019, 15:11 от zvаnchе

# 479
По този начин се почива в Гърция и тези , които са били, знаят, че там се предлагат основно студиа, обзаведени с всичко за готвене, но като теглиш чертата накрая , не излиза никак евтино, даже понякога е много по-скъпо от олинклузива в Турция. А и не ти сменят чаршафите, носиш си хавлии, удобствата са минималните.Ще кажете, че парите нямат значение, но не е така. Парите също имат значение. Почивали сме в Гърция и  няколко посещения на таверни ни излизат колкото ALL  в Турция.  Почивка по този самодеен начин става, ама за един уикенд , макс. 3 нощувки.

Наемали сме и студия в Гърция, но се храним обикновено навън. В кухнята най-много да си направим кафе или да си притоплим нещо.
Но и там има инклузиви, макар и по-малко. Определено са си по-скъпи. И не бих казала, че са нещо много по-качествени.
Турските инклузиви за мен са много по-добри. И като имам хубав голям хотел, с пълен инклузив, басейни, плаж и шезлонг за хотела и до самия хотел, както и анимация - от нищо повече не се нуждая. И наистина са и по-евтини турските оферти. Съотношението качество/цена за нас е перфектно.
Затова сме тук, в тази тема.

Цитат
AI е почивка за хора, които не обичат да търсят и изследват, за хора с малки деца. Всичко е на едно място, не се налага да обикаляш, разглеждаш, експериментираш. Предвидимо и просто.
И това е едно не особено вярно обобщение. Ние ходим винаги с нашата си кола или взимаме под наем. И обикаляме доста околностите. Миналата година ходихме така от Кападокия, през Коня, до Анталия и докато почивахме на хотела там си ходехме на пясъчните фигури, в самата Анталия, до Белек, до Интерекспоцентъра и т.н. На гости до познати, почиващи в други хотели в околността дори бяхме.
Инклузивът не ти определя дали и къде ще ходиш, както и разнообразието. Но за нас той е много добър вариант за изхранване, без да ми се налага да мисля и да организирам всяко ядене. Точно инклузивът ни оставя време за обикаляне и разглеждане на забележителности, тъй като отпадат голямата част от организационните ангажименти, които той предлага. А когато храната е качествена и разнообразна, аз не виждам с какво един ресторант, в който вися  и чакам да си поръчам, да ми сервират, да ми отсервират и да си платя сметката, ще ми предложи в повече. За мен най-оптималното е сама да избера какво и колко да си сложа в чинията и в чашата, колко пъти да си сипя.
Миналата година бяхме изключително доволни от анимацията. Всяка вечер имаше различни представления в залата за това, в парка на хотела.
Прецапвам с джапанките и съм на плажа на хотела, с чедъри и шезлонги, които винаги са достатъчни за всички. Не ми се е налагало да си "пазя шезлонг с хавлията", независимо по кое време ще отида. Хотелът ми предлага не един, а няколко големи басейна, а ние обичаме да ползваме такива. Плюс пързалки и детски за децата.
Какво повече ми е нужно?
Ако искам разнообразие - палим колата и тръгваме.
Лично ние готвенето го изключваме на почивка изцяло.

Последна редакция: вт, 28 май 2019, 16:29 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт