Aдресна регистрация - равносилно на доживотно право на ползване на имота

• 1 785
  • 52
  •   1
Отговори
# 30
Не може да я регистрира приятел, защото тези хубави хора в общината искат договор за наем. Приходите, от който едни други хубави хора от данъчното облагат с данъци.
Пък има  едни хора, които  не декларират приход и не плащат данък.
Наемателят да се спасява по приятели.

# 31
Защото са длъжни да предупредят. Мен също ме предупредиха и какво? Никой не ми е откраднал имота, нито съдия изпълнител ми е изнесъл покъщнината- най- малкото документите за всички мебели са у мен, като на някои от тях видиш ли и името ми има. Никой няма да влезе току така да ви изнася тиганите и чергите.
И да проверите колко хора са се регистрирали след като сте го купили е все тая- нищо не можете да направите. Както и не можете да накарате бившия собственик да се отрегистрира.

# 32
В Западна Европа предявяване на иск за наследство по завещание губи давност след три години от момента на завещанието (не на смъртта на наследодателя!). В България умишлено завещание и иск за наследство никога не не губи по давност. Теоретически и след 200 години могат да се появят наследници, на наследници, на наследници. А след 200 години няма да можеш да намериш ръкописи, с които да се сравни почерка на наследодателя.

Сега разбрахте ли защо новото строителство е по-скъпо?

# 33
Напишете удостоверение за наследници - ще видите каква информация има в него.

# 34
Не може да я регистрира приятел, защото тези хубави хора в общината искат договор за наем. Приходите, от който едни други хубави хора от данъчното облагат с данъци.
Пък има  едни хора, които  не декларират приход и не плащат данък.
Наемателят да се спасява по приятели.

Могат да я регистрират като любовница. Не ми искаха договор за наем, а само нотариален акт и моят подпис.

# 35
Хубаво, че не е било семейство с две малки деца.

# 36
По време на комунизма, адресната регистрация я правеше наемателя. Не се изискваше присъствието и подписа на собственика, който да си носи нотариалния акт. Адресна регистрация при комунизма не означаваше автоматично, че е наемател. Любовници (дори и женени за друг) можеха да си направят заедно адресна регистрация - така наречения милиционерски брак.

А защо на днешно време адресна регистрация е с нотариален акт, подпис на собственика и невъзможност без съгласието на регистрирания, да бъде отрегистриран? Защото има някаква клопка и тя не е в полза на наемодателя.

# 37

Във всеки един момент (след 10-20 години) някой с (фалшиво) завещание може да се яви като наследник.
Мъхъм, те нотариусите не могат да разпознават фалшивите завещания и като нищо ще изповядат сделката.  ooooh!

# 38
Законите в България не са създадени да защитят обикновените хора, а олигарсите. Обикновените хора трябва да са постоянно потъпквани, унизени, безимуществени, да имат постоянно проблеми, за да не се опълчат срещу олигарсите. Или вие не мислите така?

# 39

Във всеки един момент (след 10-20 години) някой с (фалшиво) завещание може да се яви като наследник.
Мъхъм, те нотариусите не могат да разпознават фалшивите завещания и като нищо ще изповядат сделката.  ooooh!

Нотариусите не са длъжни да разпознават фалшивите от действителните завещания. Те просто регистрират в агенцията по вписванията завещанието. После се вади ново удостоверение за наследници, въз основа на завещанието и ако някой пропищи, той трябва да доказва, че завещанието е фалшиво.

Отидете при някой адвокат или нотариус, ще ви обясни същото. Аз за фалшивите завещания научих от нотариуси, адвокати и един приятел полицай. Това е един от най-популярните методи, да ти гепат имота. Особено ако често си в чужбина за по няколко месеца.

Умере ли някой, на който преките му наследници са в чужбина или даже няма преки наследници, а само братя, сестри, то с фалшиво завещание веднага го продават. Така ми казаха от полицията.

# 40
Аз плащам данъците на ММ, но с него не сме съпрузи, а само съсобственици. Но никъде не пише, че аз ги плащам, фигурира си неговото име. Едва ли мога след време с бележките за платен данък, които са на негово име, но аз ги представя, да претендирам за пълна собственост върху имота. От друга страна, майка ми и дядо ми така си прехвърлиха къщата на тяхно име, по давностно владение. Бяха я купили баба ми и дядо ми, живяха в нея около 15 години, заедно с нашите. Баща ми намери негов приятел адвокат, прехвърлиха я по давност с бележките за платени данъци и двама свидетели, но помня, че и бившият собственик тогава се яви. И изведнъж и баща ми се оказа собственик на 1/3 идеална част наред с дядо ми и майка ми, баба ми беше починала вече. Сигурно се намират вратички, ама наемател да претендира за жилище, което не е негово, ми е точно в сферата на фантазиите.

# 41
  • София
Вече четири страници чета темата и се опитвам да определя смисъла й. Тръгнахме от регистрацията по местожителство в страните от бившия СССР, после завещания и скрити наследници, милиционерски бракове, фалшиви завещания и стигнахме до олигарсите, чиято цел е да намалят процента на личната собственост в България...

# 42
Какви наследници след 200 години боже, вие след 200 години ли ще купувате имот или сега? Ами много ясно, че няма да губи давност- сега ако искам да направя завещание и пукясам след 50 години? Или нека има давност и след 3 години като не съм с всичкия си наследниците да се чудят кво да правят.

# 43
Виж сега, аз нямам нужда да отида при нотариус да ми обяснява. Юрист съм. А ти пишеш пълни простотии. Капиш?

# 44
Вече четири страници чета темата и се опитвам да определя смисъла й. Тръгнахме от регистрацията по местожителство в страните от бившия СССР, после завещания и скрити наследници, милиционерски бракове, фалшиви завещания и стигнахме до олигарсите, чиято цел е да намалят процента на личната собственост в България...

Започва да мирише на разнищване на конспиративна теория, изникнала в главата на дядо Пешо от третия етаж.

Общи условия

Активация на акаунт