Домакини 68/ За да живееш по-дълго, по-често умирай от смях!

• 56 128
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Лейди, дай на Кратун да изглади старите униформи и ако се справи- давай, и новите. И без това всеки ден домакинства това момче. Нека да мине и уроците за гладенето.

# 646
Калинка, радвам се, че звучиш бодро и операцията е минала успешно! Нали правилно съм разбрала?

Ние сновем между Пловдив и София... и мъкнем разни багажи наред-назад. Опитваме се да поизчистим насъбрал се багаж, ама да видим дали ще успеем. Вместо да си починем, адски се уморихме. В неделя си летим обратно, ама тази година явно ще се идва често, заради един апартамент. За плаците си знаете, нали?Wink

# 647
Смърфи правилно си разбрала. Стискам палци!
Мария ама ние закарахме Кратун на палатка преди малко LaughingLaughingLaughing В това хубаво време всеки закачил каравана и "дим да го няма". 60км ги взехме за 2часа по магистралата LaughingLaughingLaughing

# 648
Смърфи стискаме ,пък ти се сети да пуснеш малко снимки.
Калника бавно с гладенето.
Аз днес тръгнах за едно,а се върнах с 15 кг домати и 15 чушки .Та като се хванах измих бурканите,сложих доматите,изтърбуших чушките и готвих обяд.После мм стерилизира бурканите,изпекохме чушките и ги белих два часа....Каталясахме ама като сме луди....Утре продължаваме с ремонта хаха.Днес поне боя купих и съм спокойна.

# 649
О, верно, че Кратун сега е някъде на воля. Ако ти бях близко щях да изгладя всичко. Това е дейността, която много ме успокоява.
Писе, в тая жега как ти се работи? Аз се отчитам само с 2 изпрани килима + ежедневните домакински задължения.

# 650
  • София
Лейди, ние веднага след делото си дойдохме на село.

Смърфи, лек полет!

И ние днес зимнина правихме. Печени червени чушки с доматен сос, вкусотия.

# 651
А, добър ви ден.
Сервирам брънч, че да има и за закуска, и за обяд.

Ентусиазмът на Валето и Писето ме накраха в ранни зори да отида на пазар. До сега пекох чушки, направих доматен сос с чорбаджийки. След обяд ще ги довърша. Купих и тиква за диетичен десерт, но май утре ще го правя.
Купих си сушен риган на клонки. Как/в какво да го съхранявам, че клонките да се запазят?
Ма ко, как е почивката?

# 652
mariat защо са ти клонките? Може би в хартиена торба добре затворена да не се праши и да не влизат разни животинки   , но так ще заема много място. Моя е стрит и в бурканче , както всички останали сушени подправки.Което ми напомня, че не знам как са запазя целината - във фризера или сушена .Някакви идеи?
В четвъртък пекох пипер, вчера белих,  прибирах, в сряда сигурно пак ще пека.

# 653
Опссс нареждам се на масата Laughing
Мария и аз съм за стрит и в буркан.
Джейми аз листа целина не съхранявам, че тук има целогодишно /а пък си нямам градина/, но главите са много големи и се налага да замразявам - еми не ми харесва. Според мен направи си една проба - аз замразявам магданоз, като го нарежа на ситно и го "натъпча" във формите за лед. Като замръзнат кубчетата ги прехвърлям в кутия - така по-лесно си вземам като ми трябва. Пробвай с целината и ще видиш дали ти харесва замръзена. Иначе навремето баба сушеше и оставаше много ароматна.
Трябва да ходя на пазар... Ваканцията е към края си, мм е на работа в понеделник, Кратун на училище от 4-ти, а пък аз не трябва да карам... Та трябва сега да използвам мм и да уредя храната за следващата седмица. А как не ми се ходи с него на пазар LaughingLaughingLaughing винаги се прибираме с доста излишни неща и два пъти по-голяма сметка Laughing

# 654
Замразения магданоз не ми харесва, но ще пробва.Иначе копър само замразен ползвам, нарязан в плик и вадя колкото ми е нужен.

# 655
Джейми на мен замръзения магданоз ми е по-ароматен от сушения, а пък сушения копър на нищо не ми мирише Laughing Иначе тук климата е благоприятен за подправките и магданоз, копър, джоджен и босилек имам в градината целогодишно - само трябва да ги опазвам от голите охлюви Rage

# 656
  • София
На вкис и цвет... знаете продължението.
Замразявам глава целина, нарязана на кубчета. Не харесвам замразен магданоз, всичко друго във фризера ми е ок.
Аз Замразявам подправките, а и моркови на кубчета, нарязани чушки, в стъклен буркан. Така не поемат никакви миризми.
Днес съм подготвила сливи, наръсени със захар, за сладко.

# 657
Стръкчера риган ми трябват, за да си украсявам ястията. Имам си отделно стрит за влагане в храни. Ако са в плик ще ги оставя само на сухи клончета, без листенца.
Да кажа за целината. Ползвам всичко от нея, но за различни манджи. Та главата обелена и на парчена отделно, отделно дебелите стръкове, отделно листенцата. Иначе и при нас я има целогодишно.

Последна редакция: сб, 31 авг 2019, 17:11 от mariat

# 658

Добър да е денят ви!
Наистина вкусовете са ни различни, но и много зависи от продукта - дали си го взел от магазин/оранжерия/ или си е събрал слънцето на воля в градината!!! Едно знам със сигурност - подправките от градината са в пъти по-ароматни!
Днес е Симеонов ден - не се дават заеми! Честито на празнуващите!
Навлязохме в септември.... След малко отиваме да приберем Кратун от "гората на катеричките" и с това нашата ваканция свърши.... Само да не забравя - ще снимам как на почти всяко дърво има къщичка на катеричка. То си е нещо като ферма за катерички Laughing нищо че е цял комплекс за палатки. Не бях виждала тук толкова много леска, но вероятно са ги садили да има какво да си хрупат катеричките Laughing
Нека новия месец ни донесе само положителни емоции!

# 659
Ladybird_ ще се радвам да видя снимки на катеричите къщички
Сядам с кафето, на мен ми е трето днес.Първото  преди 12 часа пих, и тази вечер се очертава да не спя.Уф само да мине този изпит и остава още един, ама за  този ми е най- притеснено.

Общи условия

Активация на акаунт