Домакини 68/ За да живееш по-дълго, по-често умирай от смях!

• 56 133
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • при късмета
Добре, че Писето е сложила кафе, че аз докато се натуткам.
Калинче, моето китайско се свежда до рецептата на Люската и едни спагети с пилешко и зеленчуци. Но много обичам и изобщо няма да ми писне някой да ми го готви
Смърфи, пак ще стискам палци. Да вземе да стане тази врата накрая и ще покажа
Мария, чакам да кажеш резултат от прегледа и още стискам палци

При нас днес не го дават да вали, да е голяма жега, което не ми пречи, но влагата във въздуха още си стои. И това продължава да ми разказва играта. Довечера шефа и баща му ще ми се махат от главата, та даже и няма да готвя днес.
Хубав ден на всички Hug

# 301
  • София
Дами прекрасни, благодаря ви за пожеланията!
Утре ще ви чакам , за да ви черпя за една 18 г пълнолетна госпожица, която без думи поне сто пъти днес ми показа, че иска да слагаме от тия детските шапки на рождения и ден. Ми ще слушаме, какво да правим.

Смърфи, лек полет, всичко ще е точно! Аз съм пропуснала- багажа върнаха ли ти?

Мария, чакаме добрите резултати!

Ма ко, моля те напиши ми рецептата на Люси и въобще каквато имаш друга рецепта за китайско. Без китайски спагети. Благодаря!

# 302
  • при късмета
Вале, заповядай, тези рецепти са ми от Люси
Скрит текст:
Свинско с ананас
Необходими продукти
500 г свинско месо
ананас, нарязан на кубчета(може и от от консерва)
1 домат (или 1 л. доматено пюре)
червена чушка
10 г натурално нишесте
20 г захар
1 с.л. оцет
1-2 скилидки чесън
50 мл олио
1 ч.л. сол
сусамово масло(олио)    
Начин на приготвяне
Месото се начуква и се нарязва на хапки. Пържи се десетина минути в сгорещеното олио, след което се залива с размитото в малко вода нишесте. Разбърква се няколко пъти, отцежда се от мазнината и се изважда. В същата мазнина се слагат нарязан домат, чушка, счукания чесън, солта, захарта и оцета и се бъркат на умерен огън, докато се получи гъст сос. Връща се месото обратно и добавям нарязания на кубчета ананас,  добава се 1 ч.л. сусамово масло и пържи се още около 3-4 минути... Готово
Ако е пилешко, пропускате доматите

Китайски ориз с яйца и зеленчуци

1 ч. ч. ориз
 3-4 яйца (често правя без яйца)
 2 с. л. олио или зехтин
 2-3 скилидки чесън
 2 стръка зелен лук
1 среден морков
1 червена чушка (може и без нея)
 100 г грах,
 100 г царевица (от консерва)
 100 г соеви кълнове (може без тях)
 3-5 с. л. соев сос
зелен лук и магданоз за украса - Ние не слагаме зеленина

Оризът се сварява до готовност.
 Отцежда се и се измива със студена вода.
 Отново се отцежда.
 Отделно яйцата се приготвят бъркани.
 В тиган се сипва олиото и се добавят нарязаните на ситно чесън и зелен лук, разбърква се и се слагат нарязяния морков, чушката, грахът, царевицата и кълновете. Пърже се около 5-7 минути
 След това се добавят оризът и яйцата и отново се разбърква.
 Добавят се соевият сос и сол на вкус.

Ето и за пиле в сладко кисел сос, само веднъж съм я правила, че голяма играчка ми се видя. Рецептата не знам на кого е, копирала съм я в обикновен фаил от нета
Скрит текст:
Сладко- кисел сос

200 мл. винен оцет
200 г. захар
1 с.л. сол
100 г. кетчуп
обикновено нишесте

Излейте оцета в нагорещен тиган и прибавете захарта.Бъркайте интензивно докато захарта се разтвори в оцета.След това прибавете солта и кетчупа, без да спирате да бъркате.накрая добавете разтвореното нишесте.Бъркайте докато заври и махнете соса от огъня. Прибавете към всякакъв вид месо и панирани ястия.

Панирано сладко-кисело пиле

пилешко филе
2 яйца
обикновено нишесте
бяло вино
бял пипер
сол

Нарежете пилешкото на кубчета, прибавете сол, бял пипер и една супена лъжица бяло вино.Отделете белтъците на яйцата и ги разбъркайте.Потапяйте месото първо в белтъците, а после го овалвайте в нишестето.Пържи се до златисто и накрая се залива със сладко-киселия сос.

# 303
  • София
Много ти благодаря! Не обичам свинско, но не би трябвало да е проблем да го направя с пилешко.

# 304
  • при късмета
Аз по-често с пилешко го правя. Само напомням да пропуснеш доматите при това положение. И с пеушко съм пробвала, с бутчета на мен ми хареса повече, отколкото с гърди.

Като кажа "бутчета" и винаги се сещам, как с Баба Яка щяхме да кръстосваме пиле със стоножка, че да си смогна на бутчета Joy

# 305
Валка, върнаха го! Три пъти Ураааа!

# 306
  • София
Валка, върнаха го! Три пъти Ураааа!

И от Ребърково Урааааа!

# 307
Добро утро!
Калинка, огладнях! Не се оплаквай от Кратун!
Прегледа мина, ще махам полипа другия месец!
Славе, тия съседи не може ли да ги набуташ......където им е мястото?
Писе, от елените ти ми стана едно такова, коледно!
Ма ко, сложете една завеса за баня и сте готови! Joy
Смърфи, напомям да си смените куфарите с ТМ! Kissing Heart

# 308
Браво Мария,ще стискаме палци и другия месец.
Добро утро ,хайде за гладните кафе и закуска.
Мм стана рано и тръгна за село,да работи.Аз уж щях да си доспивам,ама се разсъних и пих кафе,подхванах плетките .

# 309
Добро утро!
Гого пак кукна рано. Как една сутрин не поспа до малко по-късно.
Вчера успях да мина през фризьорката. Сега си мечтая за малко време и за една боя.
Стои дилемата пред нас къде да мръднем за няколко дни. Имаме резервация с компания чак септември. Дотогава ми се иска и другаде да починем. Мислих и разглеждах няколко местенца и хотелчета. Снощи като си говорихме с ММ предложи да сме в Рибарица пак. Няколко години ходим вече, доволни сме. И за децата е помислено- Гого се забавлява много.Има и къде да играе. И май ще се навия за там. А към морето мисля без планове и уговорки да тръгнем. Като имаме 2-3 свободни дни да се качим в колата и където ни видят очите.

Писе, вземам си от всичко!
Смърфи, спокоен полет. Стискам палци пак!
Вале, жива и здрава да е пълнолетната вече Бубка. И да покажеш тортата Simple Smile Всичко трябва да има- и шапки, и свирки Simple Smile Важното е тя да е доволна.

# 310
Привет! Тук духа ужасно силен вятър, бррр. Как ще се лети с това малко самолетче, не знам... Силностискайте палците! Че и захладня, ама от утре го дават пак да се сгорещява.

Мария - ще стискаме и другия месец за махането на полипа! Ще взема наистина да разменя куфарите, хаха!

Писе - много рано си започнала с плетките! Ама супер закуска си ни направила!

Поне летим следобяд и имаме време сутринта за това онова, а не да търчим посред нощите по летищата, както последните няколко пъти.

# 311
Писе, как става номера ТМ да стане рано и ти да си поспиваш?
ММ като го усетя и вече се разбуждам. Няма заспиване повторно. Ето, днес отлепи преди 6 часа. Та в тоя ред на мисли- разбирам я на Ста- ди. Спи ми се, ама няма да ме огрее.

# 312
Писе, как става номера ТМ да стане рано и ти да си поспиваш?
ММ като го усетя и вече се разбуждам. Няма заспиване повторно. Ето, днес отлепи преди 6 часа. Та в тоя ред на мисли- разбирам я на Ста- ди. Спи ми се, ама няма да ме огрее.
Ами как ,аз лягам в 24 ч,а той рано е в леглото.А иначе без аларма трудно се събуждам в 5 ч.Не че вчера и оня ден не се събудих в 3,30-4 ч.Повъртях се,защото не мога да светна лампата и чета книга,а после си доспах.Ама то и кучето спи до нас,та и тя се върти.Като и стане студено се завива,а топло излиза хахаха.
Хубаво напече слънце и май пак ще е жега...

# 313
О, има да се уча от теб, Писе!

# 314
Добро утро!!!!
Вале да ти е честита порастналата Бубка Kissing Heart Много здраве, късмет и усмивки!

Мария стискам палци!!! Предполагам ендоскопски ще го отстранят. Не е страшно и е безболезнено. Важното е да си спокойна Kissing Heart Два пъти го минах това упражнение. Ти си знаеш - запаси се с книжки, а пък ние ще ти пратим цялата си позитивна енергия Gift Heart
Смърфи Hands Plus1 Безаварийно кацане! Весело изкарване!
Стади аз като планувам почивка с дете се интересувам единствено за неговия комфорт, защото от опит казвам - ако детето е добре и има с какво да се забавлява и нашата почивка е успешна Laughing В този ред на мисли изобщо нямаше да се замисля за Рибарица - мъжа го иска, детето ще се забавлява.... това е предпоставка и за твоя комфорт.
Писе много си щура Laughing Мм сега е 3 дни от 6ч. на работа, което означава, че става в 4ч - изобщо не го и усещам LaughingLaughingLaughing Кутията с храна приготвям вечерта и това е от мен!
Тук за сега дъжда приключи и напече - по обят е 26гр, не се диша направо, а пък днес точно тогава ще ходя до поликлиниката за инжексия. Ще хуквам с капела LaughingLaughingLaughing

Общи условия

Активация на акаунт