Студенти в Холандия/Нидерландия - 5

• 49 391
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Ние трябва да купуваме лаптоп. Как е по- добре от тук ли да вземем или от Холандия. Как са цените на техниката там?

# 166
Здравейте,искам да дам един съвет на бъдещите студенти.Тръгнете с две банкови карти,дебитни по възможност-дали ще са две карти към една банкова сметка или две карти от различни сметки,няма значение.Казвам това,защото на нас още първия месец банкомат ни глътна едната карта и добре,че имахме друга ,та успяхме да оправим нещата.Дъщеря ми е в Хага и без проблем оперира с Виза и Мастеркарт,приемат ги навсякъде.

# 167
Ние трябва да купуваме лаптоп. Как е по- добре от тук ли да вземем или от Холандия. Как са цените на техниката там?

Трябва да си сравните конкретните обекти, които сте си набелязали. Така общо не може да се каже.
Ние, например, сме на тема нов телефон и при сравнение на марката и модела тук и там в цените се оказа, че са аналогични за избрания модел. Та просто пускам парите и човекът си го купува от там. Основно и заради сервизното обслужване. То тук имам проблеми понякога - тоз не щял, онзи не можел, третия ми се бави с месец и нещо..., въпреки, че имам гаранция и тя си е в посочените тук обекти за изпълнение. Знам ли там дали има оторизирани и кои са им сервизите, за стоки, купени от тук. Ако нещо се случи, няма до тук да ми го праща. А и изпращането на техника не е евтино занимание. Транспортът на тези неща не е никак за подценяване. Ако има по кого да се изпрати - хубаво, но ние в момента нямаме хора, които пътуват. Но дори и да намеря, при аналогични цени предпочитам техниката да си е от мястото, където си е той, писах основния ми мотив.

...без проблем оперира с Виза и Мастеркарт,приемат ги навсякъде.
Да, и моят човек не е имал проблеми с неговата карта Мастеркарт до сега.

Последна редакция: чт, 30 май 2019, 09:36 от Judy

# 168
Със сигурност от тук е по добре.  И ние проучвахме пазара миналата година,  тук беше най-изгодно.
Относно неотложната помощ,  допълвам се- след изпратена форма и сканирана карта синът ми получи любезен мейл с който го информираха,  че не дължи нищо.
От вчера момчето ми си е пак в Бреда.  Предстои му четвърти блок,  и надявам се юли и август да си е у нас.

# 169
G.D..,

Надявам се, че момчето ти е добре и му желая успешен четвърти блок!
Мога да си представя какъв е бил ужаса ти , детето да има нужда от спешна помощ, а ти да си далеч.
Стискам палци да нямате повече такива моменти!

Относно банковите карти: И в Лидъл ли нямат проблем? Или не пазаруват от там. Просто присъствах на такъв проблем скоро и затова питам.

# 170
Не, и в Лидъл не е имал проблеми с банковата си карта. Имат един до квартирата, често го посещават с другите момчета, понеже цените са доста сносни.

# 171
G.D..,

Надявам се, че момчето ти е добре и му желая успешен четвърти блок!
Мога да си представя какъв е бил ужаса ти , детето да има нужда от спешна помощ, а ти да си далеч.
Стискам палци да нямате повече такива моменти!

Относно банковите карти: И в Лидъл ли нямат проблем? Или не пазаруват от там. Просто присъствах на такъв проблем скоро и затова питам.

Тя пазарува основно в Джъмбо и Алберт Хайн,просто са близо до нея и не знам как е в Лидъл,но има и трета карта,която е Виза електрон и с нея вече има проблеми,затова почти не я използва.Предполагам,че децата ,които отиват, ще си извадят холандски карти(макар,че дъщеря ми още не го е направила) и няма да имат проблеми с тях,но на първо време ще бъдат с българските и затова исках да ги предупредя.

# 172
  • гр.София

Тя пазарува основно в Джъмбо и Алберт Хайн,просто са близо до нея и не знам как е в Лидъл,но има и трета карта,която е Виза електрон и с нея вече има проблеми,затова почти не я използва.Предполагам,че децата ,които отиват, ще си извадят холандски карти(макар,че дъщеря ми още не го е направила) и няма да имат проблеми с тях,но на първо време ще бъдат с българските и затова исках да ги предупредя.
В Алберт Хайн до квартирата на детето /това за Бреда/ мастъркарт картата не минава, затова и извадих маестро към сметката и само с нея пазарува навсякъде, холандската си я държи ако и се наложи кеш да тегли.

# 173

В Алберт Хайн до квартирата на детето /това за Бреда/ мастъркарт картата не минава, затова и извадих маестро към сметката и само с нея пазарува навсякъде, холандската си я държи ако и се наложи кеш да тегли.
Затова поясних,че става въпрос за Хага.Явно във всеки град е различно.Но съм чувала.че Маестро е картата,с която наистина никой няма проблем.

# 174
Maestro към коя банка извадихте?Ние направихме две карти към една сметка ДСК-Мастеркарт и Виза.Понеже бях чувала за Маестро ,че почти навсякъде върви в Холандия,попитах за нея -отговора беше,че няма вече такава и Мастеркарт е аналогична на нея.Нещо по въпроса?

# 175
Maestro към коя банка извадихте?Ние направихме две карти към една сметка ДСК-Мастеркарт и Виза.Понеже бях чувала за Маестро ,че почти навсякъде върви в Холандия,попитах за нея -отговора беше,че няма вече такава и Мастеркарт е аналогична на нея.Нещо по въпроса?

Същото като при вас. Питахме миналото лято, обещаха ни в Сосиете да ни извадят Маестро и ... ни извадиха Мастеркарт накрая.  Laughing Когато му я давали му казали, че вече Маестро не вадели. След дъжд - качулка. Нямаше време за нова. Обаче се оказа, че вече девет месеца проблеми никъде не е имал, а ходи и в Амстердам с нея, и на гости в Германия, и в още 2-3 града в Холандия при приятели - върви и в магазини, и по сайтове, и билети си купува с нея. 

# 176
При нас също така се получи -в ОББ, извадиха ни Мастеркарт и Виза на една сметка. После стана ясно, че ДСК вадят Маестро, но трябваше да откриваме нова сметка , пък и бяхме с намерение да извадим холандска карта  и така си останаха нещата. За щастие пък нашите карти вървят засега, единствения ни проблем беше гълтането на картата от банкомата, но и него решихме.

# 177
А в университета където е необходимо плащане всичко наред ли е с тези карти?Т.е с холандската за теглене в брой или има институции в които задължително с нея се плаща.Притесненията са дали докато си извади холандска да не остане без пари.Знам,че доста се е изписало по темата,но времето за заминаване наближава и да си припомним основните неща

# 178
А в университета където е необходимо плащане всичко наред ли е с тези карти?Т.е с холандската за теглене в брой или има институции в които задължително с нея се плаща.Притесненията са дали докато си извади холандска да не остане без пари.Знам,че доста се е изписало по темата,но времето за заминаване наближава и да си припомним основните неща
В университета дъщеря ми също се разплаща с бг картата,основно в стола за хранене, другаде не и се е налагало. Но след като ще си вадите холандска карта, няма за какво да се притеснявате, тя върви навсякъде.

# 179
При нас също така се получи -в ОББ, извадиха ни Мастеркарт и Виза на една сметка. После стана ясно, че ДСК вадят Маестро, но трябваше да откриваме нова сметка , пък и бяхме с намерение да извадим холандска карта  и така си останаха нещата. За щастие пък нашите карти вървят засега, единствения ни проблем беше гълтането на картата от банкомата, но и него решихме.
Ами при нас в ДСК изрично му бяха казали, че Маестро вече не вадели. Това - миналия август.  Grinning Затова отиде в Сосиете, защото там му бяха обещали, че могат. Ама ето какво се пък случи реално.
Добре, че практически наистина няма проблеми.
С холандската карта е за теглене на пари в брой. Заради таксите, не за друго. Но това не му се е налагало май до сега.
В университета не са му искали до момента за нищо да плаща. Таксата сме я превеждали от тук на цяло.  За всичко си ползва неговата си карта.
Каквото и да се е "изписало по темата", виждаш, че има динамика и всъщност на място може нещата да са различни. Аз първо бях притеснена доста заради това, че не успяхме да го снабдим с Маестро, именно защото четох такива неща, а после се оказа, че бадева са ми били притесненията. Поне за тази година, която изкара там.

Общи условия

Активация на акаунт