Фентъзи и фантастика - 17

• 15 355
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
Вярно е Simple Smile Там са си убеждения на автора, макар и очевидно натрапени, а не деликатно вплетени.
Ами например любимката ми Маас приши няколко гей двойки тук там от нищото. Определено ме подразни. Simple Smile
А смешно ли ви е като в книги като Колелото и Песента лепнат по някое екзотично царство с разголени чернокожи Simple Smile Понякога става банално Simple Smile
На мен сеанчанците като поведение, обичаи, схващания винаги повече са ми приличали на древните източни народи - Китай, Монголия, Камбоджа, ... отколкото на чернокожа империя (не, че е нямало и такива).

---
Към края на Троновете бутна някакви във войската, братовчед на Роан беше май, не помня, и още някакви съвсем случайни. Ей тъй от нищото

Енди(мион) си го знаехме, че е гей още от Империя на бури.

# 586
  • София
А смешно ли ви е като в книги като Колелото и Песента лепнат по някое екзотично царство с разголени чернокожи Simple Smile Понякога става банално Simple Smile
Stuck Out Tongue Closed Eyes Класика! Но съгласи се, че в една пустиня или тропик трудно можеш да имаш народ от добре облечени бели хора. Слънцето не го позволява. Sweat Smile Или ги нашляпват диви чернокожи мръсници, или страховити канибалиски племена или някакъв робовладелчески строй с бог/крал в пирамида...

# 587
  • София
хахаха, даже не съм ги и забелязала.

# 588
  • София
О, да 🥴 Нефта, с късото крило, която спаси ранената Мириам от водата например, се беше събрала със съпругата! си. Прочетох няколко пъти местоименията, за да не съм сбъркала, толкова нелепо ми се видя...
А на Колелото му прощавах всякакви недомислици, толкова ме радваха Нинив, Моарейн, тоя със заровете в главата си, късметлията (как се казваше....? )

# 589
Просто дойдоха от нищото

# 590
О, да 🥴 Нефта, с късото крило, която спаси ранената Мириам от водата например, се беше събрала със съпругата! си. Прочетох няколко пъти местоименията, за да не съм сбъркала, толкова нелепо ми се видя...
А на Колелото му прощавах всякакви недомислици, толкова ме радваха Нинив, Моарейн, тоя със заровете в главата си, късметлията (как се казваше....? )
Нефела. Просто поредицата събра голям читателски интерес и явно са натиснали авторката да вмъква и такива, ако иска критиката да се отнесе благосклонно.
...
Късметлията със заровете беше Мат.

# 591
Преди време четох една от книжките по новите МВ (Егмонт ги издават) - беше забавна, нищо особено, но адски политкоректна. Една извънземна си хареса един човек и започна да го сваля. Той я отхвърли, при което тя се обиди и каза, че сигурно е от онези (...расисти, фашисти, видовисти?!), които приемат за партньори само други човеци. А той й каза, че не е това, просто предпочита мъже. И тя се успокои Joy Stuck Out Tongue Winking Eye
Извод - няма нищо необичайно в това да си гей, но е абсолютно неприемливо да предпочиташ собствения си биологичен вид? Flushed

# 592
Е аз съм чела много любовни фентъзита, там се мешат хора с вампири, върколаци, феи и какво ли не. Има малко гей двойки обаче, а пък и цвета на кожата рядко е проблем, след като са изобщо различни видове Joy
Май подобни книги се четат и пишат по лесно, от по класическите фентъзи, в които явно вече трябва да се спазва протокол

# 593
Човек с вампир, фея, демон или елф е ок, защото си приличат много (вампирите фактически са си хора, както и върколаците). Обаче не си представям примерно някой от расата на учителя Йода с човешка жена... Такива смесени двойки май има само в по-новите филми...

Истински революционно ще е елф с орк. И да са гейове.

# 594
Преди време четох една от книжките по новите МВ (Егмонт ги издават) - беше забавна, нищо особено, но адски политкоректна. Една извънземна си хареса един човек и започна да го сваля. Той я отхвърли, при което тя се обиди и каза, че сигурно е от онези (...расисти, фашисти, видовисти?!), които приемат за партньори само други човеци. А той й каза, че не е това, просто предпочита мъже. И тя се успокои Joy Stuck Out Tongue Winking Eye
Извод - няма нищо необичайно в това да си гей, но е абсолютно неприемливо да предпочиташ собствения си биологичен вид? Flushed
Чета поста и някак изведнъж се сещам за ей тази сцена. Конкретно за момента от 2:00.

# 595
Е па орките нали са били елфи. А елфите изглеждат доста гей Joy

# 596
  • Бургас
Човек с вампир, фея, демон или елф е ок, защото си приличат много (вампирите фактически са си хора, както и върколаците). Обаче не си представям примерно някой от расата на учителя Йода с човешка жена... Такива смесени двойки май има само в по-новите филми...

.    😂😂😂😂 Това искам да го видя

# 597
  • Чужбина
hahaha hahaha hahaha

Ох, от одеве се смея на това. Но пък за миг ... само за миг, ми мина еретичната мисъл през главата ... по-точно еретичният въпрос, дали орките имат полови органи.

# 598
hahaha hahaha hahaha

Ох, от одеве се смея на това. Но пък за миг ... само за миг, ми мина еретичната мисъл през главата ... по-точно еретичният въпрос, дали орките имат полови органи.
Зависи от фантазията на автора.

# 599
Да - в почти всички системи орките са си напълно функциониращи хуманоиди, с подобна на човешката репродукция (Освен при Толкин, където става малко мъгляво цялото нещо)
Пример: Траксас - Макри е част чове, част орк, част елф. Но няма намек за хомодвойка да роди, може би щото няма такъв левъл магия. Говорим естествено. Иначе ако влезем в другите дебри - утробни репликатори (СФ) или разцъфващи пъпки (класическо фентъзи), там може да се развихри една история интересна.
Политкоректността е залюляно махало, но удря най-вече YA. Може би защото е най-консуматорския, най-произвеждащия жанр. И с най-шумната публика такъв. Опитват се да влязат и в по-тежките поредици, ама не им стига левъла за там...

БТВ лично новите Стар Уорс ми харесаха, не ми хареса обаче войнстващото племе, което отиде да плюе и храчи по актьорите. Особено по мацките.
Скрит текст:
Имаше един скеч мисля на BBC за новия Доктор Who - че ще е жена: най-страшното нещо на тоя свят!

Общи условия

Активация на акаунт