Фентъзи и фантастика - 17

• 15 329
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
Това, че варварите се разхождат голи, си е стар майтап - в книгите за Ринсуинд се споменаваше, че Коен е "облечен" само с миниатюрна кожена препаска))
Спомням си, че съм гледала лайфстрийм на Марк Симонети, как рисува Сюзан - изключително талантлив!
Но аз харесвам и Кидби, въпреки че лицата не ги умее много (всички си приличат и освен това малко приличат на него).

# 646
  • София
Хм, сега търсих следващия двор за сваляне и се оказва, че няма четвърти. 🙃 "Двор от скреж и звездна светлина" било новела, доколкото виждам между втората и третата книга е трябвало да я прочета.
Ако третата е краят, и аз съм малко разочарована. 🤔
Подразниха ме някои клишета - това с "епичните", всъщност само дълги и грозни битки, това с гейовете - абсолютно закърпено на текста стояха, но като цяло това са неща, които бих преглътнала, ако законите и смисъла на света ме удовлетворяваха.
Очаквах от елфите поведение, повлияно от безсмъртието им по някакъв начин. Очаквах тяхната идея за "след" безсмъртието. Вместо това елфите си мохабетят като простосмъртните и са подвластни на техните страсти. Кофти. И прекалено много възможности дава тая магия там, няма граници за нея. То не е летене, трансформиране, огън - к'вото се сетиш. Възкресяването преля чашата.
Скрит текст:
Един път за Фейра - ок, ама и за другите... Интересните същества можеха да разкрият повече, но за всички тях не се разбра нищо. Амрен, която беше загадка, се оказа просто с две личности...?!
Ей тези неща не ми харесаха. Дочетох си я книгата, имаше си динамика по тийнейджърски, образите бяха симпатични и т.н. в ГР съм дала 3 звездички на първите две книги и четири  на третата....

Последна редакция: нд, 25 авг 2019, 17:53 от Marisha*

# 647
Хм, сега търсих следващия двор за сваляне и се оказва, че няма четвърти. 🙃 "Двор от скреж и звездна светлина" било новела, доколкото виждам между втората и третата книга е трябвало да я прочета.
Точно след третата и е мястото. Уж щяла да бъде свързваща между първата и втората трилогия. След втората книга дават да се чете главата за Неста и Касиан - Wings and Embers.

п.п. Малко преди да излезе третата книга се появи A Court of War and Starlight. Написана е по нахвърляни бележки на Маас, вероятно нелегално добити. Изобщо не е лоша за алтернатива.

Последна редакция: нд, 25 авг 2019, 18:08 от Аниш

# 648
И прекалено много възможности дава тая магия там, няма граници за нея. То не е летене, трансформиране, огън - к'вото се сетиш. Възкресяването преля чашата.
Коя книга това?
Бтв такава система ужасно прилича на D&D - няма невъзможни неща (почти), но всяко си има цена. Особено Wish-а

# 649
  • София
Медеямона, поредицата на Сара Дж. Маас Двор от...
Трилогията Проклятието на Воронин на Владимирова в това отношение е в пъти по-добра.

Последна редакция: нд, 25 авг 2019, 20:42 от Marisha*

# 650
  • Варна
Цветелина Владимирова така безмилостно си убива героите, че направо ми ме реве.
Скрит текст:
Особено за Веронин  и за Игор накрая  Cry

Последна редакция: пн, 26 авг 2019, 00:01 от ·٠• Hrisi•٠·

# 651
Точно след третата и е мястото. Уж щяла да бъде свързваща между първата и втората трилогия. След втората книга дават да се чете главата за Неста и Касиан - Wings and Embers.

п.п. Малко преди да излезе третата книга се появи A Court of War and Starlight. Написана е по нахвърляни бележки на Маас, вероятно нелегално добити. Изобщо не е лоша за алтернатива.

Новела е и се чете точно след трите, така че дворовете все още нямат финал. Предполагам, че следващите две книги ще са за Касиан-Неста и Азриел-Илейн. Поне за това загатва новелата.

# 652
Хммм книгите на тая булка някак все ги пренебрегвам (може би заради кориците Smiling Imp )

Иначе ако си говорим за брутално трагична смърт на героите, трябва да видите на Стивън Ериксън Малазана - тъъкмо се  привържеш и бам! Но поне няма онова чувство на безмисленост като при Мартин.
И като го казах - тъкмо му приключих Своенравно хлапе (Willful child)  - изключително добра СФ пародия на Стар Трек. Сега остава да си намеря другите 2 (но уви, за пореден път ги няма преведени и kindle версия има само в ХамериканскиО амазон)

# 653

Новела е и се чете точно след трите, така че дворовете все още нямат финал. Предполагам, че следващите две книги ще са за Касиан-Неста и Азриел-Илейн. Поне за това загатва новелата.

Предполагам, че отговаряш на Marisha*. Simple Smile

# 654
  • София
Воронин
Скрит текст:
загина, спасявайки дъщеря си и изпълнявайки дълга си. Игор - не го отразих за загинал, в епилога на книгата преживяването не се брои. А и след 15 години... Но това не са безсмислени загивания.
Тъкмо и аз си помислих за Мартин 😄 (не е моят автор, чела съм само първата книга).Е това му се вика избиване 🥴

# 655
  • Варна
Воронин
Скрит текст:
загина, спасявайки дъщеря си и изпълнявайки дълга си. Игор - не го отразих за загинал, в епилога на книгата преживяването не се брои. А и след 15 години... Но това не са безсмислени загивания.
Тъкмо и аз си помислих за Мартин 😄 (не е моят автор, чела съм само първата книга).Е това му се вика избиване 🥴
Скрит текст:
Аз не съм казвала, че са загинали безсмислено само, че ми беше мъчно като умряха. Дори и за Игор, който не видяхме как е станало.
Като цяло авторката не я е страх да убива герои било то и главни.

Чакам си с нетърпение и следващата книга от нея "Червенохалата".

# 656
  • Бургас
Здравейте,
аз съм на поредицата Колелото на времето, някои книги липсват по книжарниците, две намерих в Книжен пазар. Но ако и там няма къде другаде мога да потърся /говора за хартиен носител/ Мерси

# 657
Здравейте,
аз съм на поредицата Колелото на времето, някои книги липсват по книжарниците, две намерих в Книжен пазар. Но ако и там няма къде другаде мога да потърся /говора за хартиен носител/ Мерси
В базар.бг понякога има, по онлайн антикварните книжарници, в емаг. Кои ти липсват?
 Примерно: https://bazar.bg/obiavi/svobodno-vreme?q=%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B … D0%B5%D1%82%D0%BE

# 658
Колелото на времето в момента Бард мисля са почнали да ги преиздават (очаква се тв сериал), така че може би една по една ще почнат да изскачат (новата корица е само със символа). Т.е. ако не е спешно.
В книжен пазар като им прегледах цените, човек ще реши че едва ли не са първо издание с автограф....

# 659
  • Бургас
Чакам книга 4 по куриера, поръчах и 7. Днес установих че 5 липсва в озон. Ще прочета 4 и ще видя какво ще правя. Не  са много скъпи, 5лв не е много, като до преди 4г пушех и давах същите пари на ден на вятъра...Мерси

Общи условия

Активация на акаунт