Фентъзи и фантастика - 17

• 15 428
  • 726
  •   1
Отговори
# 405
Мъск говори много за интегрирането на ИИ в човешкия мозък. Май идеята му е за невронна мрежа, която ще се имплантира оперативно и тогава хората хем ще са си хора, хем ще могат да мислят като компютри и ще имат постоянна връзка с интернет.
Да ви кажа, не е толкова лошо, обаче не ми се иска някой да може да ми влезе в мозъка.
Аз бих си сложила чип, за да имам по-силна памет, да мога да правя сложни изчисления и такива неща. Но свободният достъп до нета ми изглежда опасен. а и ако нещо в тази мрежа се развали, сигурно няма да е приятно. Neutral Face

За това, че живеем във виртуална реалност съм чела разни статии, но честно казано, не ги разбирам много...
Война между ислямския свят и християнския свят има в момента, ако броим НАТО за християнския свят.... Изходът е спорен.

Джон, като пишеш "пишеща машина", имаш предвид печатарска преса, нали? Защото пишещата машина е относително скорошно изобретение.

# 406
  • Чужбина
Мъск, обаче, е прав, че ние и сега си имаме екстеншън на мозъка. Всеки мобилен телефон, лап-топ и комп е такъв екстеншън.

Дори не е нужно да помниш - всичко си го слагаш там, във външната памет.

Но който иска, може да си го вгради чисто физически това чудо. И няма да има нужда да си мърдаш пръста дори.

# 407
Аз не бих си дала мозъка, но...то може да не е наведнъж, а като в 200 годишния човек- да сменим става, клапа, орган, в един момент какво остава...направо си си робот...или служебно да се вкараме това онова чипче, щото нали ни трябва...

Децата ви отворени ли са подобни идеи? Моите са пристрастени към игри и социални медии, но... засега са против  вграждане на каквото и да е. Гризахме си ноктите за тийнката в Years and years, но това, което се случи накрая с лелята пък изглеждаше хубаво и справедливо...

# 408
Така е, но помисли примерно за хората с алцхаймер - ако чипът или невронната мрежа ги оправи, това би било прекрасно Simple Smile

# 409
Е да
Но го има и обратното. Да вземе някой невръстен хакер освен да ти открадне личните данни, да ти изпържи и мозъка

# 410
Ей, любимата ми Бюджолд ме подсети какво искам. Маточен репликатор Simple Smile Що така не успяват да го създадат...
Защото е невъобразимо трудно. Но поне е една идея по-лесно от репликатора и телепортацията... хм... всъщност доста по-лесно. Поне базата данни ще е само няколко ЕВ. А и технологично към момента се разполага с всичко необходимо.

# 411
  • България
да, не заслужаваме откритията си.
Джон, дано не те хванат извънземните и да ти задават въпроси, с които да решат съдбата на хората, защото с твоето отношение към Човечеството бързо ще ни решат проблемите Laughing.

Скрит текст:
Всичко хубаво заслужаваме, малко ли битки са се водили за важните неща. Свобода, равенство между половете и т.н.

# 412
Пак се сетих за книгите на Симънс - точно това е основната идея, която развива в Олимп - че всеки гениален писател буквално създава отделна вселена, в която описаното в творбите му е реалност.

Мисля си, че науката, а и изкуството - всички техни постижения, са нещо по-голямо от хората. Те съществуват независимо от нас като нещо, което е заложено в природата и само трябва да го открием. Не са ничии творения, а само интерпретации.

# 413
Мъск, обаче, е прав, че ние и сега си имаме екстеншън на мозъка. Всеки мобилен телефон, лап-топ и комп е такъв екстеншън.

Дори не е нужно да помниш - всичко си го слагаш там, във външната памет.

Но който иска, може да си го вгради чисто физически това чудо. И няма да има нужда да си мърдаш пръста дори.
И ставаш абсолютно зависим/покорен и без собствено мнение. То и сега нетя/соц.мрежите/игрите/емоционалното компенсиране яко промиват мозъци и предопределят решения.

# 414
  • България
Децата ви отворени ли са подобни идеи?
Сега ще ѝ пусна линк към темата и ще разбера дали е съгласна.
Аз не давам да се пипа в моя мозък. Ще чакам естествената еволюция Laughing.

Дъщеря ми: "Аз съм много ЗА".
Скрит текст:
И после Телците били консерви, пък Везните много напредничави Laughing.

Последна редакция: ср, 14 авг 2019, 17:28 от МоарейнД

# 415
В Аркадия писателя създаде свят Simple Smile че го и посети

# 416
да, не заслужаваме откритията си.
Джон, дано не те хванат извънземните и да ти задават въпроси, с които да решат съдбата на хората, защото с твоето отношение към Човечеството бързо ще ни решат проблемите Laughing.

Скрит текст:
Всичко хубаво заслужаваме, малко ли битки са се водили за важните неща. Свобода, равенство между половете и т.н.

# 417
  • България
В моите светове ще е хубаво.
Моля се да не попадам в тия на Джон Сняг Sweat Smile.

# 418
  • Чужбина
Може би Вселените в книгите са почти толкова реални, колкото онова, което принципно наричаме реалност.

Доколко онова, което го наричаме, наистина е реално ... е въпрос, в/у който можем да си блъскаме главите до края на живота.

# 419
Може би Вселените в книгите са почти толкова реални, колкото онова, което принципно наричаме реалност.
Е, мозъкът може да бъде измамен много лесно. Като си спомня (с умиление) тукашните страсти покрай последния сезон на GoT. Рев, сополи, агресия, прималяване... чисто на наркомани без доза се бяхме обърнали по едно време. Добре, че свърши.
Цитат
Доколко онова, което го наричаме, наистина е реално ... е въпрос, в/у който можем да си блъскаме главите до края на живота.
Реалността, за жалост, няма как да я сбъркаш във физиологичен аспект.

Общи условия

Активация на акаунт