Фентъзи и фантастика - 17

• 15 318
  • 726
  •   1
Отговори
# 660
  • България
В аукцион.бг бяха пуснали цялата поредица, после май пуснаха книга по книга.
Доста време се чудих, но цената беше над 400лв и не се начудих.
Отвикнала съм от хартиените книги, не са ми удобни за четене вече.

# 661
  • Бургас
Simple SmileSimple SmileSimple Smile
В аукцион.бг бяха пуснали цялата поредица, после май пуснаха книга по книга.
Доста време се чудих, но цената беше над 400лв и не се начудих.
Отвикнала съм от хартиените книги, не са ми удобни за четене вече.

Благодаря Моарейн Седай, нека светлината винаги е с Вас и да огрява пътя  към книгите, които  да споделяте с нас!
Simple SmileSmile Надявам не се сърдиш!

# 662
  • Бургас
Направих запитване относно преиздаването на Колелото на времето - да започнали са, в момента са на първите три тома.

# 663
Йъп, задава се тв сериал....

# 664
Йъп, задава се тв сериал....

След GoT направо ме е страх да очаквам нещо качествено.

# 665
GoT беше добре - и като каст и като костюми. Даже и сюжетът беше сравнително близо до книгите.  Повечето притеснения са, че ще е тип Шанара или по-зле Търсачът....
Но след като обявиха началния каст (само Моарейн е известно име - Розамунд Пайк), нямам голяма надежда... Will be too woke for my taste as it seems

# 666
Най-вероятно си права; по принцип и аз чакам тази адаптация. В днешно време всичко е такова. 

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 09:02 от Petia Kageyama

# 667
  • Майничка
Много ми е симпатична Розамунд Пайк, но изобщо не я виждам в ролята на Моарейн. Някак по- като на Елейн  ми стои. Цветното девойче по- се вързва с Моарейн сякаш.
А останалите младежи - ми поне първоначалната четворка бива да са от един тип, все пак, малко селце, относително изолирано. Ама знам ли, може американският Орфей да е навестявал тамошни булки...

# 668
3/6 от каста са чернокожи, имаше ли изобщо такова нещо в книгите?
Никой не ми прилича на това, което съм си представяла.

# 669
За Вещера също има страшно много статии, според които създателите са супер woke. Ето една - само вижте заглавието:
https://boundingintocomics.com/2019/07/31/netflixs-the-witcher-e … -who-arent-white/

Заради тези неща малко злорадствам, когато съответното шоу бъде прекратено след един сезон, дори да съм го чакала...

# 670
Грим и перука правят чудеса (визирам Розамунд) - прекрасен пример е Емилия Кларк като Денерис.
Ако бяха кастнали за Мат още някой по-тъмничък щеше да заспи работата.  Но ще се види как ще тръгне.
Иначе Тъмните му материи на Пулман (BBC, HBO) изглежда любопитно (трейлърът), но Джеймс Макавой ми е любимец...

# 671
  • България
Когато видях Моарейн се успокоих и не съм гледала избора на актьори след това.
Ева Грийн щеше да е по-добрият избор, но и този ми допадна.
Обаче сега погледнах кои са другите актьори и разбрах, че съм дотук с интереса към сериала.
Ужас. Ужас. Омръзна ми от политкоректни глупотевини! Disappointed Confounded Rage

# 672
Когато видях Моарейн се успокоих и не съм гледала избора на актьори след това.
Ева Грийн щеше да е по-добрият избор, но и този ми допадна.
Обаче сега погледнах кои са другите актьори и разбрах, че съм дотук с интереса към сериала.
Ужас. Ужас. Омръзна ми от политкоректни глупотевини! Disappointed Confounded Rage

Пак добре, че не са натиснали да се пренаписват и книгите съобразно новите изисквания за политкоректност.

# 673
  • България
Няма да се изненадам.
С Пипи вече го направиха, защо не и с фентъзитата?
Добре че е темата, за да си подбирам внимателно книги за четене.
Видяло се е, че по отношение на филмите/сериалите ще си гледам стари версии.
Ако има. Ако няма - здраве да е. Въображение не ми липсва. Smile
За "Вещерът" се вълнувах, но Йенефер е доста далеч от представите ми, така че и там май ще съм пас.
Без война ни победиха Pensive.

# 674
Едва ли може да се каже, че са победили - просто си хвърлят парите. Ето, ГоТ не е особено политкоректен и едва ли някой от новите сериали ще има неговия успех (въпреки, че точно към това се стремят).
В случая с Пипи, май някаква тъпа роднина на авторката го е позволила - не помня дъщеря или внучка.

Общи условия

Активация на акаунт