Hercai/Вятърничав по ATV Тема 4

• 48 066
  • 732
  •   1
Отговори
# 375

Е няма да е първата парадоксална любов.Simple Smile И в сериала "1001 нощ" Онур отначало унизи любимата, а после се чудеше как да изкупи вината си. Само че той не беше женен и имаше полезен ход на разположение. Даже когато гледах 8- ми епизод и Азад недоумяваше, как Рейян може да обича палача си се сетих за думите на Шехеризада, че обича Онур така както жертвата обича палача си. Парадоксално е, но се случват такива неща не само в сериалите, но и в живота.
Случват се разибира се, само дето в живота са описани в учебниците по клинична психология като Стокхолмски синдром.
Рейян не е влюбена в палача си, тя се влюби в нормален, красив, напорист и интересен млад мъж. Като една чиста душа първо отпусна кредит на доверие. После Принца се превърна не в жаба, ами в отровен скорпион. И тя сега се чуди как да се справи с болката в сърцето си.
Честно казано рускините толкова не са се радвали на собствените си бракове, колкото сега се радват на развода на Гюна и Миран.
Хазар не е много ясно защо му ги говори тези работи на Миран, но се забелязва че прави-струва все се отказва да си вземе семейството и да му осигури малко спокойствие далеч от двете змийски гнезда. На всичкото отгоре все друг му е виновен или му пречи. Обичал Дилшах, но не могйл да я защити. Не знае какво се е случило тогава, но и няма вид като да е направил опит да разбере. Обича Рейян, ама все го няма като дъртия я пердаши. Нейсе, филм да става.
Погледа на Рейян от последната сцена на фрага е малко по-мек. Въпреки това си мисля, че тя ще го моли да остави нея и семейството й на мира. Не е дошла да бъде с него със сигурност.
Харесва ми, че фрага хем е интересен, хем вместо отговори дава нови въпроси. Майстори са от екипа!

# 376
  • София
Аз се радвам и за актьора, който играе Ферат. В ЧБЛ беше Джунко и доста хейт отнесе. Тук се очертава да е опора на Миран. А дано!
Стискам палци да е наистина такъв!
Малко ми е подозрителен относно Ярен. А и там също имаме двама кандидати, де (не е само при Рейян) - Ферат и войничето.

# 377

Хазар не е много ясно защо му ги говори тези работи на Миран, но се забелязва че прави-струва все се отказва да си вземе семейството и да му осигури малко спокойствие далеч от двете змийски гнезда. На всичкото отгоре все друг му е виновен или му пречи. Обичал Дилшах, но не могйл да я защити. Не знае какво се е случило тогава, но и няма вид като да е направил опит да разбере. Обича Рейян, ама все го няма като дъртия я пердаши. Нейсе, филм да става.

Харесва ми, че фрага хем е интересен, хем вместо отговори дава нови въпроси. Майстори са от екипа!

И аз от 1,2 епизода почнах да се нервя на Хазар и Зехра. Уж защитават семейството си, пък резултат никакъв. Хазар като се изкрещя на всички, че никой вече няма да унижава и малтретира Рейян, то все едно някой взе думите му насериозно. Точно след 2 минути оная лудата Ярен се навря в стаята на Рейян и пак си наговори мръсотиите. Старецът при първи отдал му се случай пак забърса двора с момичето. Хазар само пресреща Миран и се заканва...

# 378
Много бих искала да напиша, но има една проповед на Апостол Павел- “любов нямаш ли- нищо не си!” Тези от вас, които сте все още млади- много повече е от варен картоф. Жив си благодарение на любов. Не живеещ, а жив. А обидите не минават за един ден както зарастват физическите рани. Недоверието не се пълни с пари. Да намериш сродна душа, невинна душа и да я погубиш- това е драматургична фабула, която ще ни преследва още дълго. Лека нощ!

# 379
  • София
Все пак обичайната, равна, скучна любов не е за сериалите....
Аз не вярвам да има "скучна любов". Но чак такава драма, каквато е тук, наистина ми е малко прекалена.
Аз продължавам да гледам сериала само и единствено заради химията между Акън и Ебру, факт. Ще догледам този сезон при всички положения, после ще видим.

# 380
А не ви ли се струва, че Рейянка се запъна на Миран, когато разбра, че е женен за Гьонюл? До този момент някак вярваше, че Миран не е толкова черен.
Между другото, подробно разгледах картината с коня в офиса на Миран. Ама ще пиша за символиката като ми е по-прясна главата. Най-общо, картината е подбрана много целенасочено и е точният фон на драмата, която се разигра там.

# 381
[quote author=mery_poppins1 link=topic=1114259.msg38702105#msg38702105 date=155769

И аз от 1,2 епизода почнах да се нервя на Хазар и Зехра. Уж защитават семейството си, пък резултат никакъв. Хазар като се изкрещя на всички, че никой вече няма да унижава и малтретира Рейян, то все едно някой взе думите му насериозно. Точно след 2 минути оная лудата Ярен се навря в стаята на Рейян и пак си наговори мръсотиите. Старецът при първи отдал му се случай пак забърса двора с момичето. Хазар само пресреща Миран и се заканва...
[/quote]

То това е същото , бият Ярен , но резултат никакъв Прави си каквото си иска
И аз се надявам Фърат като научи истината за себе си да не се обърне против Миран
То иначе Миран ще потъне в нищото съвсем сам

# 382
А не ви ли се струва, че Рейянка се запъна на Миран, когато разбра, че е женен за Гьонюл? До този момент някак вярваше, че Миран не е толкова черен.

И преди това и беше черен, но сякаш тя имаше някаква надежда, че нещо може на се поправи. Да го убеди, че баща и не е виновен и няма смисъл да отмъщава. Но след, като чу че е женен разбра, че мащабите на предателството му спрямо нея са много по- големи и у нея угасна и последната надежда. И се появи и фактора ревност.

# 383
  • Monaco
Това, което в много филми не се показва е фактът, че много турци си взимат втора жена и не се развеждат с първата си такава. Законно нямат такова право, но религията им го позволява. Самите те вярват, че това е в реда на нещата един мъж да обича повече от една жена. Важното е да осигури равни права и на двете си жени. Ако едната има дом и другата да има, ако на една купи злато и на другата и тн.  Много рядко се развеждат, особено в Анадола. Това означава да опозори жена си и нейното семейство. Не мисля, че Азизе ще го позволи, особено след заплахите на Султан. Нали ако се разведе и заживее щастливо с Рейян филмът ще свърши...

# 384
Това, което в много филми не се показва е фактът, че много турци си взимат втора жена и не се развеждат с първата си такава. Законно нямат такова право, но религията им го позволява. Самите те вярват, че това е в реда на нещата един мъж да обича повече от една жена. Важното е да осигури равни права и на двете си жени. Ако едната има дом и другата да има, ако на една купи злато и на другата и тн.  Много рядко се развеждат, особено в Анадола. Това означава да опозори жена си и нейното семейство. Не мисля, че Азизе ще го позволи, особено след заплахите на Султан. Нали ако се разведе и заживее щастливо с Рейян филмът ще свърши...

И аз това си го мислех, но се зачудих дали порядките вече не са се променили... Да имаш харем и повече от една жена... Но пък статутът на "втората" жена не е ли по-различен? Макар че сме гледали филми, в които тя става фаворитка и се започват едни интриги....

# 385
Добро утро! Малко ОФ топик по темата с многоженството- много по- лошо ми се струва, че в страни като Мексико и Бразилия си вземат не втора жена (или както е при нас любовница/)и, а още един мъж в семейството, като семеен приятел, но всъщност партньор на мъжа. Хубава седмица!

# 386
Естествено, че е по-различен статутът на втората жена. Тя няма правата по закон на съпруга и разводът с нея е много по-лесен. Гьонюл може да бави развода с години, защото е съпруга по закон. А и за самата Рейян и семейството й това е унизително. 

# 387
Ние не знаем дали е “съпруга по закон”. Това не е обсъждано. Толкова млади са ги оженили, че може и да е религиозен брак...А както стана вече дума, което не се купува с пари се купува с много пари. Или се отстранява физически пречката. Но понеже сме във филм- да предположим, че сте прави.

# 388
Рейан, за да отиде при него доброволно, вероятно има някакво условие - "танту за тунто" може би?

# 389
Цитат
Ние не знаем дали е “съпруга по закон”. Това не е обсъждано.
В една от първите серии Азизе каза,че уреждат служителя, сключил брака, да замине далеко. Това е с цел да не бъде преследван затова, че е позволил измамата. Според мен бракът на Миран и Гьонюл е граждански, т.е. законен. А затова, че което не се купува с пари, се купува с много пари - да видим кой ще ги дава и дали Азизе ще го позволи. Дали Рейян иска да бъде купена или пък Миран ще откупва свободата си с пари, стига да ги има.

Общи условия

Активация на акаунт