Hercai/Вятърничав по ATV Тема 4

• 47 946
  • 732
  •   1
Отговори
# 525
  • ... да усещаш мириса на море ...
никакви паравани не могат да спрат любопитните фенове https://www.instagram.com/p/BxitSnplb-F/  (Пу, кога успяха да го изтрият) Joy

За компенсация 2 снимки:

Скрит текст:

# 526
Таре, това женски бой ли е, не мога да определя Stuck Out Tongue Winking Eye

Ебру и Ебрар готови за къната Heart Eyes

https://twitter.com/bendederum/status/1129268678355300352

"Човек трябва да има по-голяма сестра, любовта на която да е по-голяма от планините, а сърцето състрадателно. "

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 10:38 от Еванджелин

# 527
никакви паравани не могат да спрат любопитните фенове https://www.instagram.com/p/BxitSnplb-F/  (Пу, кога успяха да го изтрият) Joy

За компенсация 2 снимки:

Скрит текст:

JoyJoyJoyJoy

Ще се изпотрепят за една снимка начи

Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 10:43 от g_georgieva

# 528
Момичета здравейте ,
Доколкото знам нощ на къната се прави само 1 път , каква е тази къна за втори път ?

# 529
Филе, сигурно защото първия път всичко е било фалшиво, знам ли...
И чие е това решение, също не знаем. Факт е, че ще има такава нощ.
Ако някой знае, моля да напише, защо се слага къната по ръцете, Рейян сложи и на пръста на Миран.
Още тогава ми стана интересно, та сега пак се сетих.

# 530
Филе, сигурно защото първия път всичко е било фалшиво, знам ли...
И чие е това решение, също не знаем. Факт е, че ще има такава нощ.
Ако някой знае, моля да напише, защо се слага къната по ръцете, Рейян сложи и на пръста на Миран.
Още тогава ми стана интересно, та сега пак се сетих.

Доколкото си спомням, това е като белег от Аллах, за щастие и късмет.

# 531
Вале, благодаря!

"Понякога най-трудно е да мълчиш, вместо да кажеш "обичам"..."

"Най-силното нещо в живота е търпението и времето..."

Да го видим този хубавец, докъде ще стигне с търпението Smiling Imp

# 532
  • ... да усещаш мириса на море ...
Таре, това женски бой ли е, не мога да определя Stuck Out Tongue Winking Eye

Не бе, това е когато я краде. видеото беше същото Stuck Out Tongue Winking Eye

Нощ на къната:

Скрит текст:
Одна из родственниц будущего мужа вносит в комнату «горящую хну» - большой красивый поднос с хной и зажжёнными свечами. Не случайно в комнату вносится именно «зажжённая» хна - поднос с горящими свечами. В старину считалось, что хна «зажжёт» сердца юноши и девушки, то есть поможет им полюбить друг друга (игра слов от турецкого yakmak – зажигать. Kına yakmak – зажечь хну; kalp yakmak – дословно «зажечь сердце», полюбить).

Далее женщины начинают водить хоровод вокруг невесты и петь печальную свадебную песню. В ней говорится о том, что юная девушка навсегда покидает свою родину, отчий дом, отца и мать. Ведь в старину так и было – выдав дочь замуж, родители могли её никогда больше не увидеть. Девушкам может быть весело, а вот невеста, услышав грустную мелодию, обязательно должна заплакать. Турки считают, что чем больше она плачет, тем счастливей будет её семейная жизнь. В старину же девушка рыдала в голос, потому что её навсегда отдавали в чужой дом, где она ещё, скорее всего, никогда не была, да и будущего мужа она вряд ли видела.

Обряд продолжается. Женщины допели песню. Теперь на ладони невесты должны нанести хну. Девушка в этот момент очень крепко сжимает кулаки и не разжимает их как можно дольше. Лишь после уговоров она показывает ладони. Будущая свекровь должна положить туда небольшую золотую монетку – предсвадебный подарок, и только тогда нанесут хну. Да, сделать это может только женщина, чей единственный брак сложился удачно . Тем самым она передаёт юной девушке свой семейный опыт.

Традиционна за нощта песен....

# 533
Вале, благодаря!

"Понякога най-трудно е да мълчиш, вместо да кажеш "обичам"..."

"Най-силното нещо в живота е търпението и времето..."

Да го видим този хубавец, докъде ще стигне с търпението Smiling Imp

Дано да не му стигне търпението и да си грабне чукалата да си иде обиден Joy

# 534
Таре, благодаря много Heart

Галче, няма бе, той търпелив човека Head Band

Гюна ще ни каже довечера хаштага на серията Trollface

От Ебру Heart Eyes

Миран в първа серия: Ovalarda at koşturan özgür kız😌🌸
                                          Волното момиче, препускащо с кон из равнините

снимката е от новата серия Heart Eyes

# 535
Момичета здравейте ,
Доколкото знам нощ на къната се прави само 1 път , каква е тази къна за втори път ?

И аз се чудех за тази втора къна вечер .Все пак имаше къна преди преди 1 месец (по сериално развитие) Тя се прави един вид като сбогуване с моминския живот, с близките и приятелки и семейството А както се знае, при този кандидат жених ,  Рейан няма да напусне нито семейството , нито дома  си Та освен за сценарни похвати , да има повод Миран да кряка , вряка и да я краде не виждам за какво е  Но пък довечера може и друго да излезе

Приятно гледане Yum

# 536
Абе момичета - вие кърлеж обиден виждали ли сте. Късаш го заедно с живо месо и той пак не се пуска ... Та и Азат /рускините му измислиха нов прякор - Уотърмен Simple Smile/ - изгониш го през вратата, то влезе през комина.
Жалкото е, че и в живота има доста хора съгласни да живеят с огризките на нечие разбито сърце.
Малко вповечко ще ми дойде втора "къносана" вечер на Рейян, но няма да се настройвам предварително.
Благодаря за разказания ритуал "Вечер на къната". Той з авремето си е имал дълбооооок дълбок смисъл. Ще реве булката не ами, ще се къса. В повечето случаи представа няма къде отива, с кого и как ще живее.
Ето линк и за описание на ритуала на български език - https://libkazanlak.com/page-221.html
Тук там по сериалите съм чела превод на песента, текста е интересен, но не мога от раз да го намеря в нета и не ми се търси повече. В Истанбулска невеста със сигурност го имаше преведен.

# 537
Здравейте
Днешния хаштаг, ще го обяви Гюна.

# 538
Нещо си ,че момичето отивало в далечно село ...

# 539
"Дори сърцето да се разкъсва от любовна болка, пак не се отказва да обича."

Общи условия

Активация на акаунт