Някой има ли проблем с вестибуларния апарат? Тема 3

• 43 713
  • 566
  •   1
Отговори
# 510
А тези кристалчета как са се разместили? И какво трябва да се прави след наместването, за да не се изместят пак?

# 511
Искам да попитам какво друго лекарство може да се съчетае с Бетасерк, за облекчаване на симптомите световъртеж?
Два месеца пия 2х24 Бетасерк, сега, третия месец го намали на един прием, но отново ми се вие свят. Почнах пак по два пъти.
На всичкото отгоре утре отивам извън страната за седмица. И нямам време за лекар.

# 512
  • София-Младост
monii
Пробвай Вертигохил. Когато имах тези проблеми, винаги в чантата си носех по една опаковка.
Прием:

По 3 таблетки 3 пъти дневно. При пристъпноподобен световъртеж - отначало по 1 таблетка на всеки 15 минути (за период от 2 часа). Таблетките не се гълтат, а се държат в устата до разтварянето им. Поглъщането на таблетката не води до никакви вредни последствия.

# 513
Благодаря, аз мислех за нещо като Тебокан, Гинко Прим...

# 514
Вертигото е хомеопатия и напълно безвредно.
На мен миналата година, като нямаше бетасерк, една аптерка ми пробута лекарство, което беше с 2 активни вещества, а тя не увери, че било аналог. Еми това беше мошеничество....
В балансклиник обаче към бетасерк може да Ви изпишат за кратък период и нещо против повишена тревожност.

# 515
  • София-Младост
Тебокан аз не съм приемала никога. Гинко и производни приемам периодично, с цел стимулиране на паметта. За световъртежа специално съм доволна от вертигохил и затова го препоръчах.
Сега прочетох, че тебокан всъщност съдържа гинко. Това са си добавки и така или иначе не мисля, че пречат на бетасерк, но все пак е добре лекар да каже.

# 516
Да, като се прибера в Бг ще ходя на лекар.
Сега отивам за Вертигохил, дано да ми подейства...

# 517
Мони, като имах проблем преди близо 3 години, невроложката ми изписа бетасерк в комбинация с цитизин. Добре ми действаше. Тогава получих криза с много силен световъртеж.
През есента на 2024г. пак имах период в който имах световъртеж и лекаря ми изписа бетасерк в комбинация със сомазина. Взех си и двете лекарства от аптеката, но пих само бетасерк- а. Сомазина купих за всеки случай,  ако ми се усилят оплакванията. Но слава богу, пих около месец и половина бетасерк и се успокои световъртежа.

# 518
Благодаря, аз мислех за нещо като Тебокан, Гинко Прим...
На мен ми изписаха Тебокан, но след като свърша Бетасерка. Не зная дали може да се комбинира заедно.

# 519
monii
Пробвай Вертигохил. Когато имах тези проблеми, винаги в чантата си носех по една опаковка.
Прием:

По 3 таблетки 3 пъти дневно. При пристъпноподобен световъртеж - отначало по 1 таблетка на всеки 15 минути (за период от 2 часа). Таблетките не се гълтат, а се държат в устата до разтварянето им. Поглъщането на таблетката не води до никакви вредни последствия.
До колко време трябва да подейства Вертигохил?
И мога ли да увелича Бетасерка на 3х1?
Или да купувам цитизин?
Много ме е страх, да не ми стане по-зле като съм в чужбина...

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 18:02 от monii

# 520
  • София-Младост
Първо не мислете за лошото, позитивното мислене също помага. (знам как звучи като на мен не ми се вие свят, а на вас, но все пак...)
Вертигохил е хомеопатия, тя действа (мисля) с натрупване, при по-силни симптоми, приемате по-често. След това профилактично 3*ден по едно, вижте все пак листовката, говоря по спомен.
За бетасерка съвети не мога да дам, там си трябва лекар.

# 521
Благодаря много за съветите!
Такава съм, паникьосвам се когато нещо не ми е наред...

# 522
Някой приемал ли е Танганил (активната му съставка е Ацетилевцин)?
Мисля, че не се продава в българската аптечна мрежа. Дали имате информация за него?

# 523
Да попитам за свестен отоневролог в София?

# 524
  • София-Младост
Да попитам за свестен отоневролог в София?
Ходила съм при д-р Ангов и д-р Кукушев, доволна съм и от двамата.

Общи условия

Активация на акаунт