Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 8 май 2019, 07:51 ч.

Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 15

  • 18 069
  • 743
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 4 453
Здравейте,
Смятате ли, че геритамин е полезна добавка, и може ли да се приема заедно с вит. D3 (на Now марката)
https://apteka.framar.bg/04009448/%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%82 … B0%D0%BF%D1%81-20
Благодаря!

# 16
  • Мнения: 405
Геритамин съм вземала преди ,имай предвид, че много увеличава апетита.

# 17
  • Мнения: 24
  Здравейте, прочетох всички теми от първата. Пуснах си сама обременяване, защото като казвах на лл ,че припадам когато не ям тя ми отговаряше хапни един бонбон. Не ядях не заради диета за отслабване, а когато имам проблем със стомаха. Това са ми резултатите от февруари.
 Глюкоза-0-5,54 на 60мин-5,31на 120мин-2,40  Реф-2,78-6,11
 Инсулин 0-5,19 на 60 мин -70,16 на 120мин-9,73  РЕФ 2,60-24,90
НОМА 1,28
TSH 2,59  Реф 0,27-4,20
Anti-ТРО 11,97 Реф до 34,00
От февруари спрях сладко,тесто,картофи,ориз,плод 2 пъти седмично по една ябълка
 На 57г 160см 59кг
Движа се много-не работя на бюро

# 18
  • Мнения: 2 618
Билков чай, наистина ли глюкозата на 120-тата минута ти е 2.40?

# 19
  • London
  • Мнения: 10 293
Ако припада от глад не е ли невъзможно? Аз редовно правех хипогликемии след ядене на сладки неща на гладно, но не съм се изследвала с натоварване.

# 20
  • Мнения: 2 618
Точно, това обяснява припадъците, но ми се вижда прекалено ниска и се замислих дали не е грешка някаква.

# 21
  • Мнения: 4 345
Аз на 120 мин съм с инсулин 35, но КЗ остава около 5... Та и на мен ми е странно при инсулин слязъл до 9 да свали толкова КЗ Rolling Eyes
Пак прочетох  - след двата месеца на НВХ имало ли е 2-3 дни на нормално ниво на въглехидрат преди натоварването? (в края на миналата тема беше обяснено защо)

# 22
  • Мнения: 4 339
Това са резултатите от февруари. И оттогава са минали два месеца...Ако човек се движи доста по време на работа и не яде сигурно КЗ пада.
Билков чай, а кръвното как е? Може би и то пада? Аз съм припадала преди години от ниско кръвно (по време на гладуване точно). А за проблемите със стомаха няма ли решение?

# 23
  • Мнения: 24
 Да на 120мин захарта е 2.40.Това са ми изследванията от февруари. Мисля есента да си пусна пак изследвания.От тогава на режим нямам никакви проблеми.
Аз съм човек с дисциплина и нищо не ме изкушава. Минаха празници-не съм опитала нищо нережимно и не ми е трудно да не ги ям. Като не може-не може.Имам черен шоколад в хладилника цял от февруари.Не ме изкушава.
Истината е ,че обичах много сладко и можех да живея на картофи и ориз.Искам да опитам с режим и спорт
Уж сега е добре кръвното ,но преди години винаги бях с ниско кръвно.Като припадах мускулите ми ставаха на топка и на другия ден имах страхотна мускулна треска Проблемите със стомаха не са хронични.Единия път бях яла нещо развалено в ресторант.Веднъж припаднах след вадене на зъб и не бях яла цял ден.

Последна редакция: чт, 09 май 2019, 15:45 от билков чай

# 24
  • Мнения: 4 339
Значи, добре се чувстваш откакто си на режим и нямаш припадъци- тона е добпе. Аз мислех, че продължават. Принципно, храненето с малко вгх понижава кръвното, затова е добре да се нагоди количеството сол. На мен ми се отразява много добре да хапна маслини- ако не съм достатъчно гладна или ако нямам друго режимно в момента.

# 25
  • Мнения: 350
Привет! Ето и моите резултати, които се надявам да коментирате:
TSH 5.26 µIU/ml   - реф. стойност  0,27-4,20   
Insulin (на гладно) 10.14 mU/L - оптимални ст.: < 10.0   
Insulin (2 час)   24.18 mU/l - оптимална стойност <50 mU/L
Глюкоза   5.9 mmol/l - оптимална стойност   2,80 - 6,10
Глюкоза (2 час)   4.06 mmol/l - оптимална стойност <7.8.
Така всичко излиза в норма (без ТСХ). Изчислих си HOMA индекса обаче 2.66, а доколкото съм разбрала трябва да е до 2.5. Моля за коментар  bouquet

# 26
  • София
  • Мнения: 10 847
Нямаш ИР, засега, но имаш хипофункция на ЩЖ. А снощи си похапнала или пийнала нещо по-високовъглехиратно.

# 27
  • Варна
  • Мнения: 373
Невенка , благодаря ти отново !
Значи ще взела лугол , прочетох в един форум че го правят само по рецепта , утре ще вървя при джипито да ми напише .
И само ако ми е трудно да дишам , тогава да пия от него ?
Иначе днес гледах в аптеката , йод и производните му , най различни , то кеф ти шишенца на капки , кеф ти хапове ..ама и страх ме хвана малко .Казваш да не си докарам някое Хашимото .

# 28
  • Мнения: 4 345
Аз продължавам да се чудя откъде ги измислят референтните стойности... Нали все са mIU/ml, което е абсолютно равно на  µU/L
В лабораторията в която правих аз <45 е на първия час, на втория е <30... а в на
А и защо все още при натоварване изследват на 0 и на 2 час... а на първия пропускат, нали тогава е пика на инсулина и трябва да има спадане към втория час Rolling Eyes

Ето ги и референтните стойности в една лаборатория, а в друга на втория час оптимална стойност <50 µU/L Rolling Eyes
Инсулин             3 - 17.1   mIU/ml      
Инсулин след 60 мин   3 - 45   mIU/ml   
Инсулин след 120 мин   8.7 - 30   mIU/ml

Глюкоза            3.5 - 6.1   mmol/l   
Глюкоза след 60 мин   3.5 - 11.1mmol/l
Глюкоза след 120 мин   3.5 - 7.2   mmol/l

# 29
  • Мнения: 350
Нямаш ИР, засега, но имаш хипофункция на ЩЖ. А снощи си похапнала или пийнала нещо по-високовъглехиратно.
Така е  Embarassed Уж за последно. Иначе имам Хашимото, но със стойности до 3 до сега и без медикаментозно лечение. Дано и сега не ми изпишат лекарства. А ускорения пулс (100) и сърцебиенето дали се дължат на Хашимотото?

Общи условия

Активация на акаунт