Първите ни ЮНСКИ бебчета – Диана и Калоян ще бъдат нашите късметчета - Тема 7

• 27 529
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
Ditmade жив и здрав да е мъникът и да повлечеш крак всички така лесно да раждаме. Може ли да споделиш как стана? Късно отиде в болницата или?
Аз вече се чудя кога да ходя. С предното раждане отидох при конракции на 6-7 мин ама преносвах, а сега почти всяка нощ имам контракции ама ми е рано "уж" 36г.с. ето тази нощ имах едни болки за няколко часа и много се чудих дали да тръгвам към родилното ама все си казвам още малко и преминаха.

# 226
  • София
Аз нямах никакви контракции, че и тапа не съм видяла да ми пада. Отидох да пишкам и това пишкане изобщо не приключи. Водите си текоха ли текоха. Влезнах за душ и тръгнахме към болницата. Бях там около час след като изтекоха водите. Имах 3 см. Пуснаха ми тонове за около час. После пак ме привериха за разкритие (по време на тоновете започнаха контракции..общо 5-6 имах) и вече беше 8 см. Вкараха ме в родилна и докато се усетя то тръгна да излиза. Два напъна и беше готов.

# 227
Честито ditmade, да е жив и здрав сладура💙

# 228
  • Сандански
Честито бебче ditmade, жив и здрав да ти е малкият бонбон 💙💙💙

# 229
Браво, това е чудесно. Дано и другите се похвалят с лесно раждане и здрави бебоци.
За контракциите , засичайте. Ако са на долу горе равен интервал и болката трае също равен интервал, тогава си е ясен знак.

# 230
Честито и от мен! Да са живи и здрави бебоците!
Наистина напоследък доста се разбързаха Grinning

# 231
ditmade Честито бебче, да е живо и здраво и мнооооогоо да ви радва. 😊

# 232
Честито ditmade, дано всеки се похвали с такова раждане!
Бебчо добре ли е, сам ли диша, тези седмици напълно безопасни ли са?

# 233
  • София
Да, абсолютно сам си диша, той си е вече в девети месец.

# 234
Честито бебче Blue Heart живо и здраво да расте Flowers Hibiscus

За тези, които имат контракции, ако са на равен интервал, който в последствие се скъсява, 6-5-4-3 мин., болката се засилва (до момент, в който не можете да я игнорирате или да говорите по време на контракция) и не се повлиява от топъл душ или разходка, това са родилните контракции.
Ако намалява дискомфорта и отслабват постепенно, не са равномерни, значи са Бракстън Хикс контракции, подготвителни.
Това от инфо в нета и акушерки, не съм раждала, така че нз на практика как е Sunglasses

# 235
Миналата бременност нямах болезнени контракции, само подготвителни. Няколко дни преди да родя помня, че се появиха, наболяваше ме, но отминаваше. Беше ми паднала тапата и док каза, до няколно дни ще е. Един ден се започна, не знам колко регулярни са били, но не отминаваха, а се засилваха. Така боли, че няма как да ги пропуснем!

# 236
След 10 минутен напън и отказ за упойка (за нула време стана 8 см разкритие и нямаше време) се роди и моя човек. 49см, 2840 грама. Засука веднага.
Честито бебче! Здраве и късмет му пожелавам от все сърце! Hug

# 237
ditmade -Честито и от мен,с пожелание за здраве и късмет🍀

# 238
А как мерите контракциите? Едни казват от началото на една до началото на следващата, други казват интервала м/у две, когато матката е отпуската... Аз съм объркана :/

# 239
Моето приложение за бременността има брояч. Натискам копчето, когато дойде контракцията и го натискам пак за стоп , когато премине болката. То отмерва продължителност на контракцията , и после започва брояч, който отмерва интервала до следващото натискане на копчето за контракция. Супер удобно ми беше.

Ето го и приложението, а брояча е в раздела graphs and counters

Общи условия

Активация на акаунт