Първите ни ЮНСКИ бебчета – Диана и Калоян ще бъдат нашите късметчета - Тема 7

• 27 549
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
Момичета, тази сутрин се събудих с чувството, че съм подута. Измерих си кръвното и е малко по-високо от обикновено - 130/85. Имах лека тъпа болка под лявата гърда, която продължи около половин-един час. Според вас нормално ли е за този етап от бременността?
Съветвам те да се консултираш със следящия те АГ. В приложението си за бременност го имаше в една от седмиците- ако се подуеш необичайно и имаш завишено кръвно трябва да те види лекар с оглед изключване на прееклампсия. Вероятно не е нищо сериозно, но на този етап е хубаво да не се изчаква за нищо, което ни се струва необичайно

# 271
Моят съвет също е за консултация с АГ. На мен специално ми обърнаха внимание, ако случайно се подуя или имам високо кръвно, да се обадя веднага.
Днес ходих за болничен и АГ каза, че следващия път ще правим измерване на таза. Чудя се дали има някакви упражнения за разширяване или то си е анатомично заложено колко ще се разшири. Много искам да родя нормално Thinking

# 272
Аз четох за тези упражнения на Кегел. Също четох, че мнооого рядко може да се каже, че жената има малък таз, което да ѝ попречи да роди (нещо ако бебето е към 5 кг примерно). Все пак тазът се отваря и е като хрущял, главата на бебенцето също променя формата си. Природата го е изчислила. Сега до колкото разбирам се прави и епизиотомия, особено на първо раждане, което предпазва от груби разкъсвания. Simple Smile
Та моето мнение е да се настоява за естествено раждане като винаги можеш да се успокоиш с факта, че ако не стане ще минеш на секцио така или иначе.

Моят съвет също е за консултация с АГ. На мен специално ми обърнаха внимание, ако случайно се подуя или имам високо кръвно, да се обадя веднага.
Днес ходих за болничен и АГ каза, че следващия път ще правим измерване на таза. Чудя се дали има някакви упражнения за разширяване или то си е анатомично заложено колко ще се разшири. Много искам да родя нормално Thinking

# 273
  • София
Дойде и моят ред да се оплача - предната нощ направих бъбречна криза и май и с чревни спазми, защото и разстройство имах. Не спах цяла нощ, но издържах вкъщи, сутринта ме отпусна малко. Вчера бях без грам сила, много ме болеше десния бъбрек и едва се движех, а съм сама с каката. Почнах си лечение и снощи и днес вече съм доста по-добре. Но днес отидох да си пусна изследвания и ме прегледаха на ехограф - нищо притеснително отникъде, обаче CRP -то ми е 102!!!! И никой не може да каже откъде и защо! Та сега май ще пия антибиотик, сигурно и пак ще гъбясам, но само се моля да постои бебо още три седмици и да оправим инфекцията! Направо ще се побъркам вече! С първата бременност нищо не разбрах, а сега няма миг спокойствие!

# 274
Мамчета да питам вие някакви комплекти за количката взехте ли? Аз се чудя само за чаршафче да взема, че пелени от баткото имам 4-5 различни дебелини за завиване и дали има смисъл да купувам цял комплект. Ако сте взели нещо моля покажете

# 275
Мамчета да питам вие някакви комплекти за количката взехте ли? Аз се чудя само за чаршафче да взема, че пелени от баткото имам 4-5 различни дебелини за завиване и дали има смисъл да купувам цял комплект. Ако сте взели нещо моля покажете
аз гледах тези на айко, но реших че ще слагам памучни пелени, все пак ще е топло.

# 276
Искам да питам тези, които пият допълнително протеин- какъв приемате? На мен АГ ми каза да пия,  че бебето изостава леко с наддаването и като я питах може ли от на мъжа ми, който си пие за фитнеса, каза, че може. Обаче на него пише да не се пие от бременни и кърмачки. Питах и консултант в магазин за хранителни добавки, каза, че т.нар. "протеин за бременни" било рекламен трик и са си еднакви по състав. Та се чудех дали да продължа да го пия

# 277
  • Варна
Аз пия протеин за бременни PROTEIN DRINK за съответния месец на PREGNACO - имат много хубави вкусове. Мисля си, че все пак сигурно си има защо да е специално за бременни относно състава Simple Smile Отделно съм си взела и на Биогайм, просто защото ми е много вкусен 😋 😀😁

# 278
Изписаха ми Биогейм протеин. 2х1 мерителна лъжичка.

# 279
Кратък списък за летни бебоци https://www.tsukybabybox.eu/summer_baby_list_tsukybabybox/

# 280
Здравейте момичета.И аз да се отбележа  след като на 10.05. Ми изтекоха водите ме държаха в болницата,но бебо реши да излиза и на 13.05 в 21:35 се появи Теодор.Термина ми беше да 15.06,родих в 35+2 дни,момчето ми тежи 2,400кг.Искам да пожелая успех на всички ви ,на финала да сме с пухкави бебета късмет и кураж

# 281
Blush честито Момченце! Желая ти да е жив и здрав, много късмет да го следва и да стане бързо пухкавичък! Simple Smile

# 282
Честит Теодор! Да е жив и здрав!
Как сте, той сам ли диша, как мина раждането?

# 283
  • Варна
Браво, момичета Simple Smile Много се радвам за родените дечица, да са ви живички и здрави ♥️
Аз страдам ммого от силен сърбеж по цялото тяло Sad По цели нощи не спя, само се чеша Sad отвратително е! Нямам част от тялото, която да не ме сърби.
Сшедят ми чернодробните ензими Асат и Алат и имам леко повишение. Пуснали са и за проверка жлъчни ензими ли киселини ли каквото е там Sad Чакаме резултат, но той ще е готов след планираното ми секцио другата седмица. Ако издържа до него Sad
Започвам да се отчайвам Sad Не издържам Sad

# 284
Вдеха го веднага и само повтарят че е добре,сега чакам да мине педиатъра да ми даде информация.Раждането мина долу горе бързо от 4 и 30 започнаха слаби контракции до към 20:00 се разхождах в коридорите и се търпеше.когаго вече мн болеше беше 20:45 и се надявах по-бързо да стане и в 21:35 Тео се роди.Срязаха ме и ме понатиснаха за да излезе по-бързо,не съжалявам.Попринцип съм човек,който не търпи на болка,така че щом аз издържах

Общи условия

Активация на акаунт