Шести клас 2018/2019 - тема 5

• 25 229
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
  • софия
+1
Ще я запиша на ПИ за АК, ще ѝ дам да чете примерни есета и това е. Много го мислих и накрая реших, че няма какво толкова специално да се подготвя.

# 541
Мдаа, догодина всеки ден поне по 2 разказвателни предмета.
Освен разклоненото ЧП - 3/2 часа тази година, а догодина биология 2/2, физика и химия по 2/1.
Географията е също повече догодина - сега часовете бяха 2 /1  двата срока. Догодина е по 2 часа и двата срока.
Намалява чуждият език - от 4/3, става 3/3.

Спортът си го продължаваме задължително. Уроците по БЕЛ няма да започнат от септември, пък после ще видим. Ако се мотивира човекът и започне да работи повечко, както обещава, може и без тях да минем. С математиката си работим заедно, както е от първи клас.
Не ми се иска НВО да става центърът на цялата учебна година, а между другото в училище ще го направят такова самите учители. Още от 6 клас се споменава постоянно, догодина сигурно само за това ще мелят. Чета за прегорели деца след седмокласната офанзива. Важно е и да не пресолим яденето.

# 542
  • София
zvanche благодарности за труда и споделянето!

# 543
Zvanche, благодаря  bouquet
Днес ще си вземат бележниците и отиват да се черпят с класа и класния р- л.
Миналата седмица сериозно се притесних. Виеше й се свят, беше и студено ,а навън 30 С. Усещаше слабост и нямаше апетит. Ще отсъстваме от страната другата седмица и като се приберем ще я заведа на детски хематолог.

# 544
Айдеи, честита ваканция!
Желая на всички ползотворна почивка и подготовка /вървят заедно едното с другото съвсем добре/ за седмия клас.
Нашите пък ще празнуват на басейн другата седмица.
...
Моят пък има петици по... музика, изобразително, технология и предприемачество и по география. Ще се разрева, такива важни предмети, особено технологията ни е голяма тръпка. Пък е и "певец"..., и "художник"...
 Joy
Човекът иначе си твори у нас макети на Ревел и други подобни, като този:
Скрит текст:
сглобява, лепи, боядисва. Сам си измисля сега как да си патинира един танк, да го състари и оръждави, Че е военен. Това му хоби с конструкторите е от бебешка възраст. Сега за един месец е натворил 4 самолета и танка, който прави в момента. Ама той много пипкав, с доста части и веригите му са сложни. Каза, че най-се кефи да сглобява дребните части с пенсетата.  Crazy
Откачил е на тема немска бойна техника. Снощи даже се изкъпа и както беше гол, седна да си доправи колелца.  Laughing
Набелязал си е за лятото цял списък - не с литература, а с макети. 

Последна редакция: пт, 14 юни 2019, 11:47 от Judy

# 545
Ооо, JUdy, вие сте си получили бележниците Simple Smile Ай, честито Simple Smile
В магазините за художествени материали има патина. Мисля , че ще му свърши работа. Даже има и за напукан ефект в две стъпки. Харесва ми хобито  Simple Smile

# 546
Да, да, той гледал клипчета как даже сам да си направи, да не е от готовите. Сега мисли дали да се пробва или да си купува готова.
То иначе има много интересни хрумки по магазините за хоби.
Като беше още на четири си мечтаеше да стане инженер във фабриката на Лего.  Joy
То фабрика му трябва. Че у нас вече няма място за моделите.

# 547
  • Бургас
Страхотно хоби!
Моя няма никакво.
При него всяко чудо за три дни и му писва.

# 548
Моят може с часове и дни да откара на лего и макети.
Имам чувството, че ако го пусна наистина в една такава фабрика да си играе, няма да излезе с месеци от там. Стига да има какво да яде и един басейн да се понакисва.

# 549
Като си знам детето, ще се наложи да се упражнява цяло лято по БЕЛ и математика. Завърши с петици по двата предмета. Надявам се догодина да надгради.
Ще продължи и със заниманията по хип-хоп.

# 550
Ние за съжаление до октомври пак спираме хандбала, че шлатерът отново се обади и кракът пак почна да го боли.
Този път поне няма и физическо да играе лятото, ще попие калций и колаген и ще си сглобява машини.

# 551
Много хубаво хоби
Може би ще стане инженер? Би му било интересно

# 552
Много хубаво хоби
Може би ще стане инженер? Би му било интересно

Ми нали иска да учи немски. Математиката му бива /понеже напъвам, не че нещо много го влече/. Може пък...
Обаче като е ходил при баща си във фабриката заяви, че на такова място няма да работи.
Мисля да го пратя като попорасне малко да посети някоя немска фабрика. Понеже нашата, дето е ходил там, няма много общо с подредените такива.
Абе да играе там за сега, като му харесва.

# 553
Е то не е речено че баш в тая фабрика, на кариерното ориентиране насочиха щерката да стане инженер дизайнер, мисля, че е много интересно, а е и страшно търсено. Тя май се насочи към друго де, но за твоето момче изглежда супер. А защо само с немски? Може и с френски Simple Smile или си имате отъпкан път с немски Simple Smile  Както и да е, браво на младежа

# 554
  • София
Завърши синковец с 5ца по БЕЛ и 5ца по география заради 4ките първия срок от старото училище, но реално спрямо миналато година си е прогрес за него, защото тогава имаше 4ки и по двата предмета. Догодина ако запази темпото по БЕЛ и са със същата учителка мисля, че ще качи на 6ца. Изстреляха се бандата на кино по случай края на годината.
Иначе с хобитата - обича да майстори разни неща и да рисува. Сега се запалил на тема комикси и манга и рисува такива героичета.

Общи условия

Активация на акаунт