Любители на кучета - 93

• 27 549
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ние досега с всички котета сме процедирали с кастриране, дори без поколение. Замислям се, че поне едно поколение да бяха имали е било по -правилно...

Не, не е било по-правилно. Моля не се лъжете по думите "Да роди веднъж за здраве". Раждането няма нищо общо със здравето на животните. Напротив, както при хората, това може да бъде много рисков процес.

Честит празник! Лили обича да "чете" книжки - заварвала съм ги разкъсани на дребни парченца Simple Smile Балу също е наследил интереса на майка си към хартията, но засега се ограничава само до печеливши билетчета от Националната лотария и моите тефтери Simple Smile

# 331
  • Bарна, морето, сините вълни
Честит празник и от нас!

Тук е строг учител
Извинявам се за екранната снимка, но не можах да я кача по друг начин.

А тук е уморен от матури ученик.

# 332
  • София
Или по-скоро проверяващ, отчаял се от проверените работи Simple Smile
Страхотен е Simple Smile

# 333
  • под тепетата
Коте, дано не е изял някой милион Балу :Ddespi, заради такъв строг даскал, ще изям с кориците книгата  Joy

# 334
  • Пловдив
Честит празник на нашата писменост и култура! Пожелавам си да чета повече истински книги, а не онлайн, голяма напаст е интернет!

За котетата и кастрирането , имах предвид мъжки котета. Дали при мъжкити не трябва поне 1 път да бъдат оставени да имат поколение...не говоря на улицата да ги изкарам, по обяви да бях намерила женска...но е късно. Иначе за женски и нас ни е страх мнг, имали сме бременна котка и беше трудно. При кученцата как е- кастрират ли се и какви прояви имат ако се оставят некастрирани? Нашето е малко куче, но знам ли какви големи бели могат да правят...

# 335
  • София
Момче ли беще, че не съм запомнила.
Ами ако не го пускате никога от каишка и е момченце, няма големи проблеми. Иначе се побълкват по разгонени женски и е мазало и драма.
А момиченцата кученца редовно успяват да забременеят от някой мръсник, докато собственика се е зазяпал.

И не, мъжките котараци не трябва да стават татковци, не им е необходимо.

# 336
Не се стърпях, ама значи ако имаме женски коте ще го кастрираме, защото евентуална бременност крие рискове.. ама мъжкото що да не го пуснем да плоди, нали женската не е наша 🤣🤣🤣
Нито кучета, нито котки разбират от това да станах майки и бащи. Айде женските си ги отглеждат малките и имат инстинкт, ама мъжкото нито нагона му минава, нито се чувства горд от факта че е станал татко, нито става по мъж, нито пък разбира че има негово поколение дори под носа да му ги навираме бебетата.

# 337
  • София
Аз писах, трих, писах, трих...
Бих кастрирала и Балу, защото виждам какъв е, когато има разгонена женска наблизо - не яде, седи до вратата нон-стоп и скимти/вие. Унил е, почти нищо друго не го вълнува. Милия муцун е стоял с часове на двора под дъжда заради разгонената женска на съседите. Не желаел да се прибере, а и да го приберат, сядал на вратата, с жален поглед, вперен навън, и скимтял, докато не го пуснат. За мен лично си е мъчение да го гледам такъв, пък за него сигурно също е гадно. Толкова по въпроса от мен.
Това не е конкретно към някого, а по принцип. Ще помоля едно - ако решите да заплождате, поне заплождайте родословни представители на дадена порода, с покрити всички изисквания за разплод. Не плюйте върху труда на хората, които с години са работили, за да можете да се радвате на познатите ни днес породи.

# 338
Коте последната част трябва да я прочетат всички, на които им хрумва мисълта за разплод. Просто е пълно с породоподобни екземпляри, натирени мъници, натирени с генетични проблеми и е крайно време хората да осъзнаят, че не е само пускаме женската на мъжки и айде всички е топ. Наистина трябва са се уважава труда, средаствата и времето на хората, които се занимават с опазване на породите и намаляване на генетичните прояви при поколенията.

# 339
  • София
Сиви, голяма част ще ме нарекат просто сноб, но истината е съвсем друга. Ако ги нямаше тези всеотдайни хора, които да търсят кое с кое куче си подхожда, какъв характер, гени и т.н., истината е, че днес нямаше да имаме нито мопс, нито френски булдог, нито пинчер, нито хъски. Нито една от познатите ни и обичани от нас породи.
Хората трябва да осъзнаят, че взимането на куче без родословие е чудесно, стига кучето да не се продава с етикет "такава и такава порода". Всяко куче заслужава любов и съм далече от мисълта, че породистите заслужават повече от техните непородисти събратя. За мен всяко куче, стане ли дума извън развъждане, е една-единствена порода - любов.

# 340
  • sf
Всъщност, ако някъде в миналото не са правени селекции за кой е по-по-най, кучетата щяха да си бъдат просто кучета и хората нямаше да си ги мерят.

# 341
  • София
Хората трябва да осъзнаят, че взимането на куче без родословие е чудесно, стига кучето да не се продава с етикет "такава и такава порода".
Коте, тук леко ме озадачи. Не всички хора искат кучета с родословие, а и много нямат тази финансова възможност. Аз не съм сноб и ми дреме, че Харли няма родословие, но това прави ли го по-малко булдог от другите булдоци. И как да бъде записан в паспорта? А и самият развъдчик като каква порода се предполага, че трябваше да ми го продаде. Може би като куче, приличащо на френски булдог.
Аз още от самото начало си бях наясно, че не ми е нужно родословие и че ще си гледам кучето за кеф, а не за изложби, медали и разплод.

# 342
  • София
Не, пак е френски булдог, но не е препоръчително да се развъжда. Разбира се, ще има хора, които ще го правят и такива, които ще купуват домашно развъдени. Но целта е всичко да е регламентирано и да са минимизирани рисковете да си вземете болно куче.
Ето виж Велвет. Овчарката им, взета за овчарка, ще изживее живота си в болки и почти неподвижна.

Иначе, и на мен ми се свиди да дам много пари за порода и родословие. Рея не е плод на преднамерено заплождане, но ето, родили са се четири момиченца, две живеят на двор, вързани на верига. И две си живеят живота, като глезени кифли.

Има и друг момент. Не знам колко сте платили за Харли, но познавам един със сигурност, който прежали 300 лв и изхвърли Джак Ръсел, защото не успя да го научи да не лае и да не пишка вкъщи.
Щеше ли да изхвърли куче, което е търсил и взел от развъдник за доста повече от 300 лв?

# 343
  • София
Посс, така или иначе не би ми минало да развъждам дори и ако кучето ми е с родословие. Аз не съм развъдчик. И не бих взела куче от домашно развъждане.
На мен ми беше казано, че за родителите на Харли може да се гарантира за 3 поколения назад. За 600 лв го купих. Това бяха най-евтините булдочета в развъдника, но пак бяха с етикет булдоци. Grin Може би не съм разбрала какво точно е искала да каже Котето.
А този с Джак Ръсела е просто кофти човек. И аз можех да преживея 600-те лева както и 800-те за ветеринар, но дори и когато ревях от безсилие и си мислех, че съм направила огромна грешка взимайки Харли, и през ум не ми е минавало да го дам на друг. Радвам се, че вече всичко е зад гърба ми, той си ми е момчето. Heart

# 344
  • Пловдив
Благодаря! Значи е все едно да нямат поколение. Този факт тревожи най-много мъжа ми, той като чуе кастриране и почва с теориите как съм орезелила котето. Grinning
И котето и кучето ни са породисти, а малкия особено е толкова селектиран, че няма накъде. Първо поколение, баща му 100кратен еди какъв си шампион и само на прически ходи...всичко това за да оправдае цената си - за бишон 1000 и кусур са само за изложбени. На нас много не ни беше важен този факт, но бишоните не са супер срещани и търсехме чист и хубав сладур. Гледан е само вкъщи с баща си и майка си, доверихме се на жената и просто се вижда какво характерче е и как изглежда като излезе на улицата, той е едно щастливо куче. Аз лично не обичам думата развъдник, представям си ги вързани и затворени и предпочитам да взема от човек. А по това куче беше хвърлен адски много труд, дадоха ни го на 3 месеца, а не просто купувайте ето ви 40 дневно.
Затова искам да намерим женска, която разбира се е неговата порода и гледана така. Тук сега дали обикалят по дворове и заплодяват и прочие разсъждения и аз ги имам и се ядосвам на такива хора, но едва ли в темата има несъвестни стопани, чийто кучета тичат и се прибират за едно ядене у дома. Като гледам са едни гледани сладури.

Общи условия

Активация на акаунт