Астрология - 15 тема

• 38 690
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Няма готови формули. Във всеки натал първо определяме сигнификаторите на брака и партньора и после оценяваме техния статус, дали са поразени, дали са силно поставени, кога се включват по прогностика.

Освен това нали се сещаш, че всеки един показател тук ще се чете от повечето както Дяволът чете Евангелието. Не бих искала да стряскам народа, всичко ще се прехвърли буквално в личния натал. А именно в това е майсторлъка – да можеш да го определиш индивидуално с оглед спецификата на всяка карта.

В руската модерна школа има "формули на Шестопалов", но аз не съм им фен. Това е по въпроса за готовите клишета, които да са общовалидни за всички.

# 586
И аз се чудех на безбрачието, но имало означения, които показвали - късен брак, далечен брак, брак слид 30, брак към 40, а това че нямаш брак не означавало, че няма да имаш щастлива любов и деца от нея, но без подпис.
 По-сериозно се заглеждам в астрологията заради детето и неговата карта.

# 587
Сотис, все едно мен си описала 😀
Родена ма новолуние, изгорена Луна, много силно изразен Сатурн, поразяващ Слънцето.
Кету съвпад с АС, съответно Раху с ДС.

Страхотна картинка Simple Smile)

# 588
В античността под класическо безбрачие се е разбирало да не се поддържат трайни връзки или изобщо човек да страни от отношения. Има елемент на въздържание, целибат. Принципно в хороскопа могат да се потърсят указания и за извънбрачни деца, т.е. човек да няма брак и съжителство, но да е създал потомство.

# 589
Ето как съм гледал, че го правят по „западняшки” астро форуми. Имаш питане, постваш си рождените данни,  заедно с конкретния  въпрос  и очакваш някой да ти отговори. Няма гаранция, че отговора ще е на професионалист или аматьор. Може да се получи и дискусия по твоя въпрос.
Само зададен въпрос, без данни или постната само карта, „да и се хвърли един поглед”, звучат несериозно.
Но, най-добре е, човек  да се консултира с избран професионалист, ако е загрижен по някаква тема.

# 590
Ето как съм гледал, че го правят по „западняшки” астро форуми. Имаш питане, постваш си рождените данни,  заедно с конкретния  въпрос  и очакваш някой да ти отговори. Няма гаранция, че отговора ще е на професионалист или аматьор. Може да се получи и дискусия по твоя въпрос.
Само зададен въпрос, без данни или постната само карта, „да и се хвърли един поглед”, звучат несериозно.
Но, най-добре е, човек  да се консултира с избран професионалист, ако е загрижен по някаква тема.

Така е и по рускоезични форуми и групи за по-напреднали. Само тук у нас минават с тоя номер, масово – "да се хвърли едно око", което предполага пълен анализ и стандартно отнема няколко часа време. А една стандартна консултация при профи е около час. И когато получат в някой форум много по-качествена и задълбочена гратис консултация по натала си в сравнение с някоя профи консултация, обикновено не го оценяват и директно те питат да им препоръчаш някой професионалист. Хората просто не са наясно с кого говорят по форуми и групи, в това вече се убедих. Трябва да биеш тъпан и да се пъчиш с "престижно" име, т.е. когато името вече работи за теб, а качеството може да е под въпрос.

# 591
Лаик и нормално да помоли да му хвърлят едно око на картата, няма какво да му се сърдите.

# 592
Чакайте сега, светилата секстил със Сатурн, пак ли се водят поразени? Нали е хармоничен аспект секстила? Или щом имаме малефик в аспект със светило, независимо какъв, то той го поразява?

# 593
пф малефик и поразени светила... направо да се умира и с надеждата следваща инкарнация да не е така. Мислих, че съвпадите са добър знак и правят планетите силни...

# 594
О, какво умиране и инкарнация.

Последна редакция: вт, 22 окт 2019, 21:04 от Анонимен

# 595
Чакайте сега, светилата секстил със Сатурн, пак ли се водят поразени? Нали е хармоничен аспект секстила? Или щом имаме малефик в аспект със светило, независимо какъв, то той го поразява?

Секстилът е слаб аспект, по-слаб от тригона.
За разлика от модерната астрология, където априори тригонът и сектилът се водят хармонични аспекти, в античната и ведическата тълкуването не зависи от вида аспект, а от участниците в него.

По този начин и тригонът с малефик, особено ако е с негативен статус, може да вреди. Но вредата не е колкото при тъй наречените твърди аспекти. В един момент, за да намалиш вредите, просто се научаваш да се съобразяваш с неговите изисквания. Аз самата имам доста тригони на Сатурн, който при мен обаче е с негативен статус. Двата малефика при мен нямат твърди аспекти с лични планети. Дотук нищо добро по тригона Сатурн не ми е донесъл като житейски обстоятелства, но съм култивирала сатурниански качества чрез личните планети, които са в аспект с него. Това определено ми помага да приема ограниченията в живота и да успявам с труд и постоянство, издръжливост. Та ако трябва да търсим какви са ползите от Сатурн в карти, в които изначално се изявява като подчертано неблагоприятен фактор /в някои карти е по-добър/, може би това е най-важният житейски и духовен урок – да приемеш ограниченията, като някои от тях вероятно са дадени за твое добро. В глобален план, а не толкова в личен – говорим за еволюцията на душата.

# 596
Лаик и нормално да помоли да му хвърлят едно око на картата, няма какво да му се сърдите.

Така е, не може да се упрекват хората, че нямат астрологична култура. Само който е прочел  поне малко литература по темата, може да разбере,  колко усилие се изисква за един анализ.  Да, може и с един поглед  или едно око Simple Smile Всеки малко напреднал, може да  ви даде прогнози само по Сатурн, Юпитер и Възлите. Но това ще бъде ли пълен и подробен анализ?

# 597
Имам позната с 6 планети в знак козирог - включително Слънце, Луна и Сатурн. Има брак и дете, но ще се развежда. Като цяло трудно би се намерил мъж, който да я търпи.

# 598
Ако се натресат на мъж с подобна доминанта, си намират майстора. Но иначе трудно, да.

# 599
Имам позната с 6 планети в знак козирог - включително Слънце, Луна и Сатурн. Има брак и дете, но ще се развежда. Като цяло трудно би се намерил мъж, който да я търпи.
И тя какво е виновна, че се е родила само с планети в Козирог. ..И аз виждам много трудно търпими и отблъскващи хора, но се намират такива, които да ги обичат даже.
На мен пък близките ми приятелки основно са жени с няколко планети  в Козирог, не само че са страшно стабилни и отговорни хора, но въобще не могат да се оплачат от липсва на мъже, за разлика от мен.
Направо да се махне Сатурн и козирог от колелото и да останат само другите знаци и планети. Всичко е проблем, ако не е това ще е друго...
Даже и новолунието е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт