Трепети обхващат всяка ЮЛСКА мама, все по-близо идва срещата голяма. Тема 6

• 25 968
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте,
Днес бях на преглед. Бебчо е с една седмица по-мъничък. А уж вече се храня.
Говорихме за дата на раждането. Терминът ми е за 10 юли, а лекарката ми иска секциото да бъде 14 дни преди това. Не ви ли се струва прекалено рано?
планово секцио обикновено правят 2 седмици преди термин, а за големината не се притеснявай и на мен ми казаха, че е около 6-7 дни по малък бебчо, но е заради това, че цикъла ми не е на 28 дни. И освен това те гледат теглото, а то невинаги е точно по ехограф.

# 406
Здравейте,
Говорихме за дата на раждането. Терминът ми е за 10 юли, а лекарката ми иска секциото да бъде 14 дни преди това. Не ви ли се струва прекалено рано?
И аз мисля, че е напълно нормално 14 дни преди термин, на мен дори ми казаха 37г.с. В крайна сметка ако се чака до края има голяма вервероятност бебчето да тръгне само, все пак по-голям % се раждат преди термин, много малък % на самия термин и малко преносват.

# 407
Здравейте,

Ако питаш неонатолог ще ти каже,че е много рано да се извади бебенцето,тъй като не е само теглото определящо дали то ще е зряло за околната среда. Те си имат други показатели,по които ги оценяват.
Само в България акушер-гинеколозите практикуват секцио 2 седмици преди термин, ако разбира се няма други показания,които го налагат,но тогава се води спешно секцио,а не планувано такова.
Колкото по близо до термин,толкова по-добре. ☺

# 408
  • София
Дам, и моите притеснения са такива, че това си е половин месец преди термин. Ще
Го обсъдим още веднъж с лекарката.

Момичета, само аз ли не мога да измисля име за бебчето? Много трудно харесвам момчешки имена...
Или ако харесаме не стигаме до консенсус, или на баткото не му харесва или на таткото Simple Smile
И още нямаме име Simple Smile)

# 409
Ние уж сме избрали име и все коментираме и други имена. Аз да ви се оплача, че нещо хормона ме е ударил от вчера и съм много нервна. Попринцип не съм от най- спокойните, но откакто разбрах, че съм бременна се старая да не се ядосвам излишно.

# 410
Момичета, излязоха ми Стафилококи от микробиологията. В петък съм на лекар и ще говоря с гинеколога, но до тогава ще се притеснявам само, тъй като смятам да раждам нормално..
Някой има ли опит с тях? Сигурно заради Утрогестана, който поставям от една камара време..

По-малкото зло . В сравнение със стрептококите които имах. 7 дни на АБ и ги разкарах.
Ако имаш повече излишни парички смени утрогестана с Кринон.
Толкова се стараех да мия ръце , пръст по пръст е накрая ...Тия гадости . Пре мен заради естрофем  (слагах вагинално)

# 411
И мен ме хванаха нервите и то доста, досега бях спокойна, но тези дни направо не знам какво ми става. Сякаш и бебчето усеща и в продължение на час не спря да ме рита, целият ми корем се тресеше.

Чакаме момиченце и съм си измислила името преди да забремения Grinning тогава мислех и мъжко име и така и не успях да измисля, определено е по-трудно да се измисли за момче.

# 412
Аз имам един странен/тъп въпрос, не знам 😀 С контракции съм от 6ти месец насам, днес обаче са малко по-различни.  Все едно корема ми е разделен на 2 половини - едната се стяга и втвърдява, а другата не. Смятате ли, че е нормално? Преди малко пих магнезий и легнах да видим какво ще стане.

# 413
Аз имам един странен/тъп въпрос, не знам 😀 С контракции съм от 6ти месец насам, днес обаче са малко по-различни.  Все едно корема ми е разделен на 2 половини - едната се стяга и втвърдява, а другата не. Смятате ли, че е нормално? Преди малко пих магнезий и легнах да видим какво ще стане.
ако долната е мека, по скоро не са контракции, а бебето мърда. При мен горната част е винаги твърда и разпознавам контракции по втвърдяване на долната част.

# 414
ако долната е мека, по скоро не са контракции, а бебето мърда. При мен горната част е винаги твърда и разпознавам контракции по втвърдяване на долната част.

Дясната ми половина се стяга, а лявата не

# 415

Лекарката каза, че има частични контракции, но не е опасно, щом не обхваща целия корем изтръпването Simple Smile

И ние още не сме измислили име- наистина за момче е ужасно трудно да се измисли, а и честно казано няма красиви имена, както при момичетата. За момиче мога да измисля над 6-7 хубави имена.. имам чувството че само българските мъжки имена не са хубави, а не върви да си кръстя детето Луис, Джейсън или Леонардо 😅

# 416

Лекарката каза, че има частични контракции, но не е опасно, щом не обхваща целия корем изтръпването Simple Smile

И ние още не сме измислили име- наистина за момче е ужасно трудно да се измисли, а и честно казано няма красиви имена, както при момичетата. За момиче мога да измисля над 6-7 хубави имена.. имам чувството че само българските мъжки имена не са хубави, а не върви да си кръстя детето Луис, Джейсън или Леонардо 😅
Аз стоя твърдо ЗА Българските имена за момче. Ако се разтърсите малко ще намерите много хубави Български имена с хубаво значение.

# 417

Има много хубави български имена. Ние сме се спрели  на Борис,Илия(ако е на Илинден), Симеон,Ивайло. Иначе се сещам за още Михаил,Никола,Георги,Димитър.( Това са традиционни). Иначе Виктор,Мартин,Калоян,Константин,Камен.

# 418
  • Сандански
И ние нямаме име все още за нашето момче 😁 Мм иска да го кръстим на него Иван, а мен не ме кефи много идеята. Каката да не остане по-назад иска на нея да го кръстим тя е Невена съответно да е Невен 😆 според мен свекъра ми заслужава на него да го кръстим, защото толкова много ми е помагал в гледането на каката, а той е Атанас. Обачее, каката е кръстена на свекървата и сега това на свекъра и малко ми е странно. А бе, в голяма чуденка сме. Само дето си държа да е българско име.

# 419
И ние нямаме име все още за нашето момче 😁 Мм иска да го кръстим на него Иван, а мен не ме кефи много идеята. Каката да не остане по-назад иска на нея да го кръстим тя е Невена съответно да е Невен 😆 според мен свекъра ми заслужава на него да го кръстим, защото толкова много ми е помагал в гледането на каката, а той е Атанас. Обачее, каката е кръстена на свекървата и сега това на свекъра и малко ми е странно. А бе, в голяма чуденка сме. Само дето си държа да е българско име.
В нашият край е прието да се кръщават и на свекъра и на свекървата. Мойто първото дете не е кръстено на никой. Свекъра и свекървата казаха че не искат на тях,защото не си харесват имената и както те казват - ,,Някога беше така".( Панчо и Петруна). Детето ми се казва Михаил защото се роди на 8 ноември,просто съдба дойде с името си.Това също ще е на никой. Но все още не можем да се спрем на име. Ивайло наменми харесва,да не е точно Иван на мъжа ти.Илипък се опитай да направиш някаква комбинация между буквите в имената на всички,което едостатрудназадача.

Общи условия

Активация на акаунт