Трепети обхващат всяка ЮЛСКА мама, все по-близо идва срещата голяма. Тема 6

• 25 880
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте мамчета, имам въпрос и ми трябва мнение - Някоя от вас да е заложила или ползвала шишетата на др. Браун? Четох за тях,че пластмасата от която са направени не съдържа вещество, което се съдържа в шишетата на Авент например. Понеже започвам с покупките и списъците ще съм ви благодарна за мнение! Hug

ако искате по-природосъобразно и да е без вредите от пластмасата, просто си вземете стъклени с каучук на Нук.
Ако предпочитате все пак пластмаса,  др Браун е по-малкото зло наистина Simple Smile

# 121
Аз също мислех за стъклените с каучук на Нук, но вчера се видях с една позната с малко детенце, на около годинка. Ами то докато си хване шишето и го засилва нанякъде. Чак се поразколебах дали има смисъл от стъклените шишета ако ще се ползват реално само първите месец-два.
Тези, които сте се спрели на стъклените, мислите ли допълнително да купувате и пластмасови?

# 122
Те шишетата реално се сменят на 2-3 месеца, още повече, че се водят от 0 до 6 месеца, т. Е за по голямо бебе ще се купува ново. Аз съм взела нук със каучукови биберони, но ще видим.

# 123
  • Пловдив/София
Да се отчета и с третата фетална. Уж нищо притеснително, но сега пък изостава по бедро (преди беше по корем). Не е повече от седмица, което се води в граници, но все пак ме притеснява...
Освен това не знам по какво на доплера излезе риск и лекарката  каза да си следя кръвното ежедневно и на 2/3 седмици да ходя на доплер да следим как расте бебето. Засега съм с ниско, но можело да се качи (а и миналия път качих много след раждането).

Та като цяло добре мина, но остава едно леко притеснение и още ще тъпча храни, богати на протеини.

За стволови клетки също минах и си взех документи за попълване- ние мислим Биорегенерация, тъй като съхраняват директно в Надежда и няма никакъв транспортен риск. Пък и лесно организационно, като са си там.

# 124
Някой може да се възползва Simple Smile аз се чудя още ....защото съм се спряла на Нук и Др Браун (шишета) но това си е оферта

# 125
Сега ще напиша нещо и може би ще ме откупите и ще кажете че не съм добре. Не съм ползвала никаква козметика за първото си дете. Казала съм го с мас,крем против подсичане и 1 ампула витамин Д. Сега с второто т.к. ще е лятно бебе ме е страх да не го претопля с мазта мисля с преварен зехтин. Имам познати където ги мажеха децата с какви ли не козметични продукти и на някой не им влияеха добре. После почнаха с мас и детето се оправи.

# 126
Gaggi, аз на твое място бих пробвала нормално. Щом веднъж е излязло бебе, пак ще излезе. Ама наистина не знам как ти е минало първото раждане, та трябва да си обмислиш нещата. Направи си + / - на едното и на другото раждане и си ги съпостави. Мен доста ме е страх от секцио като цяло и много се надявам пак да си родя нормално. Но пък имам братовчедка, която много съжаляваше, че не е избрала секцио и ако има второ изобщо няма да помисли - и я разбирам. Но имай предвид, че секциото също си крие рисковете, както и естественото. Човек никога не знае.

# 127
Сега ще напиша нещо и може би ще ме откупите и ще кажете че не съм добре. Не съм ползвала никаква козметика за първото си дете. Казала съм го с мас,крем против подсичане и 1 ампула витамин Д. Сега с второто т.к. ще е лятно бебе ме е страх да не го претопля с мазта мисля с преварен зехтин. Имам познати където ги мажеха децата с какви ли не козметични продукти и на някой не им влияеха добре. После почнаха с мас и детето се оправи.

Е защо да не си добре . Едно време всички бебета  ( и аз ) са мазни с мас Simple Smile

Като отвори темата ... Как стоят нещата с подсолената вода 🤔 практикува ли се още?

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 16:41 от 💙ROSSE💙

# 128
Като отвори темата ... Как стоят нещата с подсолената вода 🤔 практикува ли се още?
На лекция за бъдещи мами в болница Вита казаха в никакъв случай да не се прави това с подсолената вода. Било мит, че после децата не се потяли, а и водело до дехидратация.

# 129
И на мен ми е странно ..все едно ще ги мариноваме, ама знам ли я майка ми какво ще каже 😂

# 130
Аз също не съм слагала сол. Ами много мами не приемат това с маста. Не било хигиенично и т.н.

# 131
  • Варна
Моята майка пък каза, че за нас е слагала по 1 зрънце калиев перманганат (така трябвало), направо се чудя....                                                                                                                        Иначе, ние минахме прегледа в петък, добре са бебетата, дамата по-малка, но било нормално. Странното беше, че ми изписа инжекции, за да се отворели дробчетата на бебетата по-бързо, ако се случило нещо, недай си боже.... 4 инцекции през 12ч., още не съм ги започнала, чудя се.... Това дали би навредило с нещо на бебетата, при положение, че реално не се налага...? Страх ме е сякаш... В края на тази седмица влизам в 8-я месец, каза ми да се пазя извънредно много този месец. Следващия понеделник(20.05.) сме на трета ФМ.

# 132
Аз също не виждам проблем при мазането с мас/зехтин. Единствено, че спарва и според мен не би била подходяща за лятото. Моето мнение е, че при толкова козметични продукти създадени за бебета няма смисъл да се връщаме 30г. назад, маста мирише неприятно, на мен не ми е приятно и да я пипам. 😁 Но ако на теб ти е ок, няма нищо лошо.
За солта във водата за мен е направо безумие. Тъй като всички ние сме "осолявани" може да се преброим кой не се поти. 😂😂😂 Солта предизвиква жестоко изсушаване на кожата, а има случаи и на бебета с изгаряния. При бебе пък с чувствителна кожа не си го представям даже.

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 22:03 от Svetlana Sv 604742

# 133
В 31 ГС бебето е почти 2 кг.и се е разположила напречно. Като почне да се мести ми разбърква всичко Simple Smile
Системите вървят по 24 часа, което е пълен кошмар. Ще чакам до последно да се обърне, ако е писано Simple Smile
С баткото ползвах Nuk стъклени шишета, с каучуков биберон, сега мисля да си взема пак. Както и ортодонтски биберони-залъгалки.
Вчера си купих от ибей 5 одеялца, които ми излязоха на цената на едно по-прилично тук в Бг. Преди бях поръчвала от 100% памук, но явно съм ги подарила.
Останаха ми тензухени пелени или муселинови, лигавници и разни дреболии.
За козметика ще взема Aderma, преди ползвах Мустела, но не е кой знае какво.

# 134
Здравейте мами.
В 31+6дни съм,третата фетална мина добре.Бебка е 1621гр.
Февруари месец си правих амниоцинтеза и след процедурата ми поставиха анти де гама глобулин понеже съм с отрицателна кръвна група,а мъжът ми положителна.Миналия месец ми пуснаха на консултацията изследване за анти тела,който се оказаха положителни.
Никой неможа да ми обясни от каде са тези анти тела,при първа бременност поприцип съм чела че няма от каде да се появят...утре ще повторя теста за да съм сигурна на 100%.Има ли някоя от вас да се е сблъскала с такъв проблем или ако знае нещо по въпроса да ме посъветва.Благодаря предварително
Здравейте. Аз съм с кръвна група 0- . Сега ми е втора бременност. Аз знам че тази ваксина се бие ако бебето което се роди е с положителен резус фактор. Аз родих първия път бебето с 0-. Групата която съм и аз. Не са ми били ваксина. Ваксината се бие до 72 часа след раждането мисля ако бебето е с положителен резус фактор. Сега при втората бременност се следя при друг доктор който ми пусна изследвания за антитела и е отрицателни както очаквах,но и той ми обясни същото. Моят мъж е 0+. Но и двамата доктора са на мнение че мъжът нямат нищо общо с кръвната група на бъдещето дете. Дано съм била полезна. Само информативно взеха ли ти пари за тази ваксина защото това е доста често срещано. А не трябва това се поема от здравната каса. Има начин да си ги върнеш парите.
Ваксина ми поставиха,уж защото такъв бил реда след амниоцинтеза,прати ме доц.Мазнейкова до аптеката да си я закупя срещу 160лв.Аз знам,че само тази след раждането е от касата и то се поставя само ако бебето е с положителна група.В моя случай в момента никой незнае от каде са се появили тези анти тела.Говорих с доцент от Пловдив,който ми каза да повторя изследването,защото може да има грешка(на която се надявам),ако ли не сигурно ще трябва да си закупя още една ваксина или и аз незнам какво...

Общи условия

Активация на акаунт