Трепети обхващат всяка ЮЛСКА мама, все по-близо идва срещата голяма. Тема 6

• 25 952
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
Вчера се чувствах най-зле от цялата ми бременност. Кръвното ми беше 90/60. Цял ден ми се спеше. Вечерта изведнъж се изпотих обилно, взе да ми се вие свят и всичко това придружено със силно сърцебиене. Много ми беше зле. Мамитата с ниско кръвно, как се справят и как го нормализират Sad

И още едно питане - аз вземам Ацетизал Кардио. В 31г.с. съм. От кога се започва с Фраксипарин?

А коли много са ми отекли ръцете и краката...... Май ще мина на джапанки до раждането Sad

Името на нашето  бебе го избра каката. Много ни хареса, а тя е безкрайно горда Simple Smile

# 421
  • София
Аз пия айрян със сол когато ми е ниско кръвното.
За аспирина АГ-то ми каза да го спра в 31гс.

# 422
Моето цяла бременност е 90/60 ако го вдигна или сваля малко ми става зле. Даже АГ ме пита как ходя с такова кръвно Grinning знам, че за нормализиране се пие айрян с щипка сол, за да го вдигнеш може и чаша кока кола с малко шоколад, но бебенцето ще се превъзбуди малко :/

# 423
За кръвното - отваряте прозорци да влиза въздух, айрянче със сол или 3/4 кристалчета от сол се смучат, ако нямате мляко. След това повечко вода и задължително легнала, за предпочитане на ляво.

Относно имената - аз съм измислила още преди много години. Сега с наближаването се притеснявам дали ще е подходящото име, дали  е "името". Ще видим, когато се срещнем, живот и здраве.
А за мъжки имена, има наистина хубави - Радослав, Радостин, Станислав, Ивайло, Александър, Божидар и т.н.

# 424
За аспирина - двама лекари ми казаха 34-36 седм. да го спирам. Фраксипарин защо? Нямам информация, че след аспирина трябва да а се продължава с друго.

# 425
И ние нямаме име все още за нашето момче 😁 Мм иска да го кръстим на него Иван, а мен не ме кефи много идеята. Каката да не остане по-назад иска на нея да го кръстим тя е Невена съответно да е Невен 😆 според мен свекъра ми заслужава на него да го кръстим, защото толкова много ми е помагал в гледането на каката, а той е Атанас. Обачее, каката е кръстена на свекървата и сега това на свекъра и малко ми е странно. А бе, в голяма чуденка сме. Само дето си държа да е българско име.

Невена е страхотно име Heart
Вместо Иван, мислили ли сте за Йоан? Мкого е нежно.

Атанас не ми харесва особено, но Анастас е близкоко по звучене, много рядко се среща и има хубаво значение (възкресение)

# 426
  • София
Йоан всъщност и на мен ми харесва.
Аз харесах най-много Давид, също Александър, Матей, Дарин, Деян, Андрей. Но нямам подкрепата на сина си и мъжа си Simple Smile
Те искат твърдо да бъде Никола Simple Smile Баща му е Николай. Още умувам.

За ниското кръвно...никога през живота си не съм се чувствала така, никога не съм колабирала...не ми е прималявало толкова силно.
Потене, сърцебиене, загуба на зрение дори...прималяване. Кръвното чак като го вдигна е 60/90. Често е 50/80 45/75... трагедия.
Айрян със сол. Сладкото не ме спасява. Трябва и да легна и аз...за да се освестя. Гадно си е.

Последна редакция: ср, 22 май 2019, 11:12 от isaikova

# 427
Аз през цялото време съм с кръвно 90/60 и се чувствам нормално. Само когато е много задушно ми става лошо, причернява ми и трябва да пийна нещо (вода, кола) или да хапна малко сладко.

# 428
Ей наистина Йоан е много хубаво и на мен много ми харесва.
Моето кръвно също е ниско, сутрин се е случвало да е 80/50 и тогава ми е много отпаднало но напоследък е 90/60 и не ми е толкова сънливо. Когато пък отида на преглед което е обикновено е следобяд е към 100/70, така че може и да не го меря правилно знам ли.

# 429
За аспирин протекта на мен мк казаха до края на 34 седмица (34+6) да го пия и аз така го пих, а магнерота ми го спират в 35+6. И явно след това само витамини ще пия Simple Smile

# 430
Здравейте, не знам дали сте коментирали в групата по-рано, но да кажа за всеки случай ако някой не знае: в Айко има -20% на всички бебешки стоки до 26.05 ☺

За момчешките имена ние още не сме постигнали консенсус 😁 Аз имам фаворит, ММ не е супер навит, но не предлага по-хубав вариант, така че мисля, че ще остане моето ☺

# 431
Здравейте,
Днес бях на преглед. Бебчо е с една седмица по-мъничък. А уж вече се храня.
Говорихме за дата на раждането. Терминът ми е за 10 юли, а лекарката ми иска секциото да бъде 14 дни преди това. Не ви ли се струва прекалено рано?

Аз също съм с термин 10.07 и моят доктор иска секциото да е краят на Юни, в най-краен случай началотона Юли. Той ми бясни така, няма значение колко е наддал, може бебчо да се роди 5кг, но ако е под 37г.с се оставя в кувьоз. Тази седмица имам час и ще гововим за дата. Чесно казано аз искам възможно най-близко до термина.
Относно името големият ми син го кръстихме на свекито и свекъра (Станка и Илия)- Стилиян. За второто искам да е на майка, търсим име с К, пак мъжко, има много хубави и благозвучни, но на мен все нещо не ми харесва.
Имам 1,2 фаворита, но ще видим...

# 432
Момичета, за отоците е много вероятно да ви е поспаднал белтъка - пробвайте да изключите максимално въглехидратите и да увеличите белтъчините (месо, млечни), при мен така се облекчават значително подуванията.

# 433
Момичета, за отоците е много вероятно да ви е поспаднал белтъка - пробвайте да изключите максимално въглехидратите и да увеличите белтъчините (месо, млечни), при мен така се облекчават значително подуванията.

Аз забележа ли отоци и периодично пускам да ми изследват урината за наличие на албумин, че поначало са ми проблемни бъбреците. Но обикновено няма нищо страшно. Още малко и това ще отмине.

# 434
Само да ви напомня, че температурите се покачиха Simple Smile ще се подуваме малко повече. На мен например единия глезен почна да ми се подува тука от няколко дни  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт