Трепети обхващат всяка ЮЛСКА мама, все по-близо идва срещата голяма. Тема 6

• 25 949
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Въпрос към момичетата, които планират да раждат естествено, мислите ли да избирате лекар или при когото се паднете? При секцио е ясно, но на последната ЖК в понеделник като говорих с доктора за раждането ме замисли дали наистина има смисъл да се избира лекар ако раждането няма да е планувано.

# 451
Моето мнение е, че няма смисъл. Аз така направих миналия път. Първо, и да платиш за доктор, пак нямаш гаранция, че ще успее да дойде. Второ, въобще няма гаранция, че човека, който си вдигнала от масата, леглото или си е дошъл от вилата, ще бъде по-отдаден и по-внимателен от този, който така или иначе е отишъл да прави това в конкретния ден. Поне аз така мисля де. Освен вече, ако нямаш близък доктор, на който имаш доверие и той изражда.
Другото, което е, че мен лично ме изражда акушерка, а не доктор.
Въпрос към момичетата, които планират да раждат естествено, мислите ли да избирате лекар или при когото се паднете? При секцио е ясно, но на последната ЖК в понеделник като говорих с доктора за раждането ме замисли дали наистина има смисъл да се избира лекар ако раждането няма да е планувано.

# 452
Идвам с малко инфо. Днес бях на ЖК, всичко супер, ама доктора каза, че ще излиза в отпуска и последно е на работа на 24.06. Разбрахме се, ако нещата не тръгнат до тогава да ми предизвика раждане за да съм си при него. Малко ми е странно така да си решавам аз дата,но пък много искам той да води раждането. Пък така и двете деца ще са родени на четна дата и точно 9 дни преди термин. Та така, влизам си в юнските мами явно.

# 453
  • София
Светланка, имай в предвид, че предизвиканите раждания болят в пъти повече (според мамите минали по този път). Едно е да ти влеят 1-2 банки Окситоцин при тръгнало раждане, друго е 5-6 при никакви симптоми. Hands V
И аз днес бях на ЖК и започнахме със запис на тоновете. 31+4 бебка е 1,800. Сега всяка седмица на тонове. Всичко е нормално и най-накрая се е завъртяла с главичката надолу!
Аз ще си раждам при следящият АГ, живот и здраве, естествено. В Токуда няма как да не си с избор на екип.

# 454
Сега ще взема да чета малко за предизвикването и ще взема някакво решение.

# 455
Здравейте, относно изборът на лекар с първото отидох на магия, не бях избрала доктор. Падна ми се стажант, бях последно раждане за деня и цялата смяна беше на главата ми.
Сега с второто ще избера доктора, при който родих първото. Grinning
За подувания и аз започнах да се подувам, основно ръцете. Имам и адски крампи Sad
Освен крампи имам и контракции Sad Предположението ми, че няма да изчакам термина все повече се намесва в съзнанието ми. Поне да вляза в 9. Sad

# 456

И още едно питане - аз вземам Ацетизал Кардио. В 31г.с. съм. От кога се започва с Фраксипарин?

Incognito, и аз ще трябва да минавам на Фраксипарин скоро, още не знам точно кога. Слага се инжекционно, което ме ужасява, особено да си го слагам сама. Но аспиринът не може да се продължи до края, защото има опасност от много кръвозагуба, ако започне раждане.
Виждам обаче някои са споделили, че директно само спират аспирина, което не знам от какво зависи, може би по преценка на лекаря.

# 457
Habish_d - не се притеснявай, и ние вървим по-малки в 30+5 бяхме 1432 гр., а в 34+4 - 2013 грама. Просто има и по-малки бебета, а и като четох аз се оказва, че ехографа дава до 200-300 грама разлика, та' може и да не се окаже малко бебето.

# 458
  • София
Habish_d - не се притеснявай, и ние вървим по-малки в 30+5 бяхме 1432 гр., а в 34+4 - 2013 грама. Просто има и по-малки бебета, а и като четох аз се оказва, че ехографа дава до 200-300 грама разлика, та' може и да не се окаже малко бебето.
Много ти благодаря за успокоението, което ми даде...важното е да са здрави и да няма проблеми, пък ще наваксат като се родят

# 459

Светлана, информирай се, но съвсем директно ще кажа, че това ми се вижда пълна лудост... не мога да си представя, че адекватен лекар би предложил предизвикване на раждане без сериозни медицински показания за това, дори не знам от къде да започна да се аргументирам защо...

Аз забележа ли отоци и периодично пускам да ми изследват урината за наличие на албумин, че поначало са ми проблемни бъбреците. Но обикновено няма нищо страшно. Още малко и това ще отмине.

Sunny, белтък в кръвта и албумин в урината са две много различни неща; първото е прием/усвояване на белтъчини от храната, а второто говори за проблем с бъбреците. Когато не се приемат достатъчно белтъчини, тялото има недостиг (отразява се в изследване на белтък в кръвта) и един от външните симптоми са отоците.

Последна редакция: чт, 23 май 2019, 01:05 от AnMary

# 460

Светлана, информирай се, но съвсем директно ще кажа, че това ми се вижда пълна лудост... не мога да си представя, че адекватен лекар би предложил предизвикване на раждане без сериозни медицински показания за това, дори не знам от къде да започна да се аргументирам защо...

Съгласна съм, ако толкова държиш да раждаш при този лекар и никой друг просто роди секцио на датата, която той може. В крайна сметка болница се избира не заради един лекар, а заради екипа, няма как даден лекар да е 24/7 на разположение

# 461
Разбрахме се, ако нещата не тръгнат до тогава да ми предизвика раждане за да съм си при него.

Моята сестра има ужасни спомени точно от една такава "предотпускарска изцепка" на нейния доктор. Без грам разкритие, без контракции уж щяха да предизвикат раждане, момичето се измъчи 4, 5 часа и накрая секцио, просто защото бебето не тръгна да излиза. Ако наистина много държиш да е този доктор, по-добре да е секцио. Макар че реално има шанс и бебето само да реши да тръгне, Божа работа.

# 462
Бих искала да попитам вече раждалите относно тапата. Попринцип слагам утрогестан заради скъсена шийка и след Wc винаги има бели неща в тоалетната, но снощи ставайки видях че има прозрачна слуз като белтък малко количество. Според вас възможно ли е това да е част от тапата?
Сега съм 34г.с + 1ден.

# 463
Ох, не искам секцио, ако не е наложително нещо. Явно ще раждам при който си се падна, пък в крайна сметка каквото стане.

# 464
Hope33, моята тапа навремето падна след цяла нощ силни контракции и чак след клизмата при 4см разкритие на другия ден, но при теб има други индикации. Погледни статията от линка информативно, има подробно обяснение на темата, но според мен посети доктора си в най-скоро време, за да провери и да те посъветва.

https://ladyzone.bg/article/za-doma/semeistvo/padane-na-tapata-n … a-razhdaneto.html

Общи условия

Активация на акаунт