Трепети обхващат всяка ЮЛСКА мама, все по-близо идва срещата голяма. Тема 6

• 25 797
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Аз мисля, че от желязото получих разстройство, доста неприятно. Спрях го за три дни и всичко си е ок... От днес отново го започнах, надявам се да нямам проблеми..

Не е от желязото, то стяга и води до запек. Разхлабва магнезия. 😉
Магнезий пия от 16 седмица и то през повечето време 3х2, но два пъти пих желязо за по 2 седмици и само в този период имах разстройство, след като спирах желязото нещата се нормализираха. Пък и в листовката на желязото, което аз пиех освен запек като странична реакция беше написано и разстройство, така че според мен е напълно възможно. 🙂

# 661
Аз мисля, че от желязото получих разстройство, доста неприятно. Спрях го за три дни и всичко си е ок... От днес отново го започнах, надявам се да нямам проблеми..

Магнезий пия от 16 седмица и то през повечето време 3х2, но два пъти пих желязо за по 2 седмици и само в този период имах разстройство, след като спирах желязото нещата се нормализираха. Пък и в листовката на желязото, което аз пиех освен запек като странична реакция беше написано и разстройство, така че според мен е напълно възможно. 🙂

Причината е най-вероятно комбинацията от двете. 😉

# 662

до като пиех Малтофер и аз бях с разстройство..сега сменихме желязото с ферофолгин сашета който е много сладък  и се запичам от него..

# 663

Аз не видях момичето да е написало, че освен желязо приема и магнезий, но явно вие сте доста добре запозната за действието на даден медикамент върху различните организми. 😉

# 664
Здравейте, сладурки.
Връщам се от консултация и искам да споделя с вас. Днес влизам в осми месец. Бебо по глава отг.на 33г.с. по бедро на 32г.с.- това доки каза, че е ОК. Плацента 2ра степен...просто каза- не изкоментира, затова приемам, че е ОК. Тамън днес мислех вече да коментираме раждането, но той явно ми прочете мислите и ме изпревари. Попр. се гласях психически за нормално раждане, по възможност без упойки с избор на екип, ако е от значение, НО позата на бебо днес беше главична, с лице напред, от дясната страна. Каза че другия път ще коментираме, има шанс да се завърти, НО това не е родовата поза и ако и др път е така ще коментираме секцио. Все ще си се надявам да се обърне, но ще се понастроя малко и за секцио...никога не бих рискувала на своя глава да се тръшкам за нормално. Иначе каза, че ако държа на нормално декларация да подписвам и т.н., защото може да се получат усложнения. Благодаря ви, че сте тук да си споделяме.

# 665

Аз не видях момичето да е написало, че освен желязо приема и магнезий, но явно вие сте доста добре запозната за действието на даден медикамент върху различните организми. 😉

Да запозната съм доста наистина 😉 за вас не мога да кажа същото.

# 666
Чусдесни новини, Josse! То гаранция за усложнения няма и при двата вида раждане, така че се молим всичко да е наред. А нали бебчето е главично, защо доктора се съмнява за раждането? Макар че е рано, до следвящия път може да е променило позата, стискам палци нещата да са в твоя полза.

Момичета, коментирахте гащите. И аз с моите еднократни първия път имах проблем, въобще не ми станаха 😆
Проблема ми беше след това, че на мен бельото ми е с ниска талия и идваше точно на нивото на секциото, но кой да го съобрази това. Тогава майка ми накупи дълбоки бикини и 1-вия месец се родих с тях, докато заздравее раната. Сега мисля да се заредя отново, гледам че във фешън дейс има такива сетове на Некст 5 или 7 бр. памучни дълбоки бикини. Някой с отзиви за бельото като размер, че не съм ползвала на Некст и се колебая какъв размер да поръчам?

# 667
  • София
Във Вис Виталис има бельо за родилки.
Има и за след секцио :
https://visvitalisbg.com/product/cantaloop-belo-gashchi-za-sled- … o-2m-byalo-334750

# 668
  • София
Habish_d - супер, в коя част на Люлин си? Аз съм в 5-та. И моята принцеса върви по-малка, но има още време - "да дръпне". Аз все се успокоявам, че ехографа дава 200-300 грама разлика, но пак бяхме малки на миналия преглед. Ще видим утре.
Стискам ви палци, да сте дръпнали повече този път. На нас на последния преглед за първи път ни казаха, че е малко над долната граница, иначе преди това вървеше добре. Следващия ни преглед е на 10.06. надявам се до тогава да качи повече. Ние сме в 8, до метростанция “Люлин” и Технополис.

# 669

Да запозната съм доста наистина 😉 за вас не мога да кажа същото.

Да личи ви и то доста... Извинявам се, че оспорих вашата "компетентност".
Хубаво е обаче да приемете, че има и различни случаи от вашия и преди да тръгнете да твърдите нещо да се запознаете и прочетете за останалите възможни странични реакции освен тази, с която вие сте се сблъскали. Ако вие това наричате "доста запозната", наистина жалко! 😉

# 670
Стискам ви палци, да сте дръпнали повече този път. На нас на последния преглед за първи път ни казаха, че е малко над долната граница, иначе преди това вървеше добре. Следващия ни преглед е на 10.06. надявам се до тогава да качи повече. Ние сме в 8, до метростанция “Люлин” и Технополис.
[/quote]
Habish, с теб сме съседки. Предполагам, че живот и здраве ще се запознаем по площадките Simple Smile
Моят младеж продължава да върви доста мъничък и е много малко вероятно да ме оставят да вляза в 9-тия месец. И на мен много ми се искаше да родя нормално, но явно ще трябва да слушам лекарите. Поне се надявам секциото да е най-рано в 35-36та г.с., т.е. в края на юни.

# 671
  • Пловдив/София
Момичета с малки бебета, колло кг са ви в коя седмца?
При мен 31+6 излезе 1630 грама днес. Аз съм доволна, защото качва, нищо че седи в долни граници и коремът е назад... казаха пак да ям протеини и мисля този път да си взема и на прах- да препоръчате някой с не много гаден вкус и малка опаковка?
Поръчката ми от комсед е в сратус в обработка, ама от 1 седмца седи така и нищо... вие поръчалите получихте ли си ги вече?

# 672
При мен 31+6 излезе 1630 грама днес. Аз съм доволна, защото качва, нищо че седи в долни граници и коремът е назад... казаха пак да ям протеини и мисля този път да си взема и на прах- да препоръчате някой с не много гаден вкус и малка опаковка?
Поръчката ми от комсед е в сратус в обработка, ама от 1 седмца седи така и нищо... вие поръчалите получихте ли си ги вече?

Здравей Пипи,
Моето в 29+6г.с. беше 1500гр, като казаха, че е наваксала. Сега в петък ще я видим колко е, ще съм точно в 32г.с навършена.
Относно протеина- аз пиех Pregnaco  за бременни в 7,8,9 месец с вкус двоен шоколад и дори бих казала, че е приятен на вкус. Изпих 2 опаковки, 2 пъти дневно разтварят по една мерителна лъжичка.
Имам една опаковка само отворена, ако искаш ми пиши на лични, ще ти я подаря, защото аз няма да пия повече, дано на теб ти помогне.

Аз поръчах и от комсед и от хиполенд на черния бебешки петък 17.05 И нещата ми дойдоха още във вторник на 21.05. Пишете на имейла на комсед, на мен ми отговориха в рамките на работния ден.

# 673
Имам въпросче относно болките. Тази сутрин се събудих с болки ниско в корема при движение. Док каза да пия но-шпа 3х1 и магнезий, да лягам и да не правя нищо цял ден. Проблема обаче е, че продължават, едвам се завъртам в леглото. Поне докато не мърдам всичко е наред. Някоя да е била с такива продължителни болки?

Относно желязото, в моя случай води до диария. Когато ме приеха в болницата с хранително натравяне ми го спряха за около 10тина дни докато всичко се нормализира.

# 674

Здравей Пипи,
Моето в 29+6г.с. беше 1500гр, като казаха, че е наваксала. Сега в петък ще я видим колко е, ще съм точно в 32г.с навършена.
Относно протеина- аз пиех Pregnaco  за бременни в 7,8,9 месец с вкус двоен шоколад и дори бих казала, че е приятен на вкус. Изпих 2 опаковки, 2 пъти дневно разтварят по една мерителна лъжичка.
Имам една опаковка само отворена, ако искаш ми пиши на лични, ще ти я подаря, защото аз няма да пия повече, дано на теб ти помогне.

Аз поръчах и от комсед и от хиполенд на черния бебешки петък 17.05 И нещата ми дойдоха още във вторник на 21.05. Пишете на имейла на комсед, на мен ми отговориха в рамките на работния ден.
Пипи, моето бебе вчера, в 31+5, го измериха 1350 грама. От месец пия протеин на прах Fresubin, поръчвам го от Ремедиум. Разтварям го в прясно мляко и става леко сладко. Не е неприятно, но не съм сигурна доколко има ефект.
Аз също поръчах и от Комсед, и от Хиполенд в черния петък, и на 21ви ми доставиха всичко поръчано от двата магазина.

Общи условия

Активация на акаунт