ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО Тема 8 "Ако нещо се е случило преди, значи може да се случи пак"

• 37 590
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Абе и аз Мама Чанова я бях отписала, обаче много странно ми се стори как каза "няма да ходим никъде" на ПРОКУРОРА, на човека, който действа с твърда ръка.
 А тя отсече с тих глас, врътна се и излезна, без да търпи каквито и да е възражения.
 Той изглеждаше като мъж под чехъл, а пък тя не приличаше на кротка домакиня, за каквато ни я пробутват отначалото на сериала...

# 406
Обаче пък в промото Асен казваше на Филип да не се отказва. Абе тотално се обърках, да пускат тая серия още утре, даже ощв сега 😁
Това според мен беше от стар епизод,3 или 4.

Да, точно! И на мен ми е познато!

Ето промото за финалния епизод: https://www.facebook.com/diavolskotogurlo/videos/2604937649733320/

# 407
Ама, Чановица как да мести трупове. Реално жена няма толкова сила. Уж.. Но, че е психар е верно. Според мен тази сцена имаше за цел да покаже как прокурора по някаква причина се свива пред жена си. Явно заради всичко което тя знае

# 408
Освен апартамент и кола лекарката е получавала тлъсти суми от Чанов. За какво ли?

# 409
Забравяте най-важния въпрос...защо Филип не помни осиновяването на Асен? Или е бил с псих.болест или той самият е осиновеното дете. И двата варианта водят пак към него. И съм почти убедена,че ни хвърлиха прах в очите с Асен-убиец. А как само гледаше Филип като стигнаха пред дома му!Див и яростен,направо му причерня!Уникален!
П.с. Снимката от вестника на полето и къщата на Чанови,както и бях предположила се оказаха ключови 😊

# 410
Според мен вече, за да им прикрива документално смъртта
 Затова лекарката е в кюпа. А, според мен гаврата с нея е била най- голяма, защото е унищожила и двамата му родители. Според мен Сабри е умрял от удари в главата

# 411
Забравяте най-важния въпрос...защо Филип не помни осиновяването на Асен? Или е бил с псих.болест или той самият е осиновеното дете. И двата варианта водят пак към него. И съм почти убедена,че ни хвърлиха прах в очите с Асен-убиец. А как само гледаше Филип като стигнаха пред дома му!Див и яростен,направо му причерня!Уникален!
П.с. Снимката от вестника на полето и къщата на Чанови,както и бях предположила се оказаха ключови 😊

Колко години им е разликата? Може да е бил малък и да не помни

# 412
Би трябвало Асен да е синът на Сабри и Фатма. Порасналото дете трябва да е на около 35. Филип е на 40, а Асен по-малък от него. Всичко води към Асен, като убиец и точно това ме кара да вярвам, че не е той. В края на всяка серия ни насочват към някой и в следващата серия се оказва, че не е той. Христо Петков беше казал, че убиеца ще се разкрие с негова помощ. Знае, че е син на Фатма и предполагам знае и други факти за семейството и близките на истинските си родители. Изненадана съм, че Филип не знае, че Асен е осиновен. Той трябва да е бил на шест или седем години, когато се е появил брат му.

# 413
Имало е интервю с Лидия Инджова, но не сме видяли. Казва, че и те не са знаели кой е убиеца до първите 6 серии, след това като са им дали сценария за вторите 6, са научили кой е. Grinning

https://nova.bg/accents/view/2019/05/16/250645/%D0%BB%D0%B8%D0%B … 1%80%D0%BB%D0%BE/

# 414
И аз клоня към Чанова.Е със сигурност някой й помага.Може и Асен да е,но някак много лесно стигнаха до него.

# 415

Колко години им е разликата? Може да е бил малък и да не помни
Асен е бил на 2,5г когато са го осиновили,а Филип е с 2 г по-голям....т.е. на 4г. Няма как да не помни.

# 416
Изобщо има и друг важен момент на колко години е Асен
Защо е избягъл в планината чак
Защо отношението на Чанов беше толкова различно към двамата. По скоро Чанов и жена му не са могли да имат деца и са взели детето на Фатма. После докторката я е лвкувала. После се е родил Филип и Асен е усетил, че отношението между тях е различно
 Филип може да трепери като вижда насилие, а това може да му е останала психо травма от побои върху Асен пред очите му

# 417
  • София
4, 5 години им е разликата! И на мен това ми беше странно, как Филип не помни "идването" на братчето в семейството!

Не виждам никаква логика Филип да е осиновеното момче на Рамзи.
Точно Асен разказваше на Мия, че когато е открил майка си, тя не е била добре и е била лекувана дълго в психиатрията(айде да не пренаписвам наново филма, че не я гледах много внимателно тази серия, но нещо от сорта беше)

# 418
За разлика от ОЖ, тук политиканстването не беше толкова еФтина пропаганда, а съвсем на място. Много ми се понрави дядо Мустафа май беше, но епизодът не ми се вписа напълно спрямо предишния, особено с Чанов старши и полиграфа + интервенцията на баш дансаджията. Нещо попретупаха първите няколко минути и се получи някаква  сюжетна дупка.

В анонса казаха, че смъртният акт е фалшив/подправен и не стана ясно, чии са костите. Може Сабри да е още жив (Ветоф колко живота живя), а Асен и Чановица да му помагат, за да си отмъстят на дъртия и останалите замесени. За тези убийства все пак си трябва и физика, освен психария и извратеност. Убиецът най-вероятно е напълно с разсъдъка си, когато извършва деянията.

Но продължава да не става ясно защо има религиозни елементи в убийствата? Във всички филми за отмъщение се търси възмездието по един или друг начин и виновните се избиват от елементарно до мега интелигентно, но религия не съм виждал да се намесва освен в "Седем" и още 1-2 по-второкласни продукции. Отделно повечето партийни номенклатурчици са безбожни неморални същества и няма логика да ги покръстват/ислямизират посмъртно. За парите казват, че не миришели. Но за религията не съм чувал. Отделно в актуалния контекст би трябвало да е някой радикализиран елемент, който бърза за рая и девиците и няма време на обрязва и т.н.

# 419
  • София
Супер епизод, особено последните 15 минути. Сега всичко води към Асен, т.е. не би трябвало да е той.  Joy Но да, той отговаря на профила. Около 35 г. силен е физически, планинар е и пр. Но кой е изпратил камата тогава, защото аз през цялото време вярвам, че убиецът действа сам. Мммм прекалено явно е да е Асен, ще ни изненадат с шокиращ туист. Wink Ако задължително детето си отмъщава, то другият, който отговаря на профила е наш Филипчо.  Rolling Eyes Май, май за съжаление Краси няма да се окаже (а имаше най-много тънки намигвания към него), защото той е на около 50 г. Но това само ако синът на Сабри и Фатма е авенджъра. Simple Smile Което обаче е най-вероятното.
Ако наистина е Асен ще се разочаровам. Той ми беше първия заподозрян, както и на много от нас, после го отхвърлихме и то с основание, но въпреки това няма да има изненада...
Обаче добре го извъртяха, че алчността е в основата на всичко. Възродителния процес е бил само повода, на такива като Чанов не им е пукало от партийни догми, а са гледали само личната облага. Пълни боклуци, малко им е. Трябва и дъртака да го свитнат.  #2gunfire

Какво каза Мия на Филип в промото? Само ние двамата сме... И май ще се озоват в Дяволското гърло и ако там Мия открие големия шок, че е Филип? Единия от двамата ще умре.
Не искам такъв финал, уф Sad

Общи условия

Активация на акаунт