ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО Тема 8 "Ако нещо се е случило преди, значи може да се случи пак"

• 37 588
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас
А ние всъщност знаем ли на колко години е Асен?! Освен предположения. Защото при около 5 години разлика, е абсолютно невъзможно Филип да не помни появата на Асен; но пък всъщност никой не го е питал до този момент.
И точно знаейки за осиновяването и че то е причина за по-различното отношение на баща му към Асен, се чувстваше така виновно гузен при шамаросването на възвишението.

Последна редакция: чт, 16 май 2019, 23:49 от lady Koup

# 421
  • София
С риск да се изложа, като не съм ви изчела, но така, както вървят нещата, към Асен се насочваме... Освен ако не извъртят някоя шокова изненада в последния момент...

Изобщо не го подозирах досега.

А сега се връщам да чета, че обикновено има по-проницателни от мен. Simple Smile

# 422
  • София
Изобщо има и друг важен момент на колко години е Асен
Защо е избягъл в планината чак
Защо отношението на Чанов беше толкова различно към двамата. По скоро Чанов и жена му не са могли да имат деца и са взели детето на Фатма. После докторката я е лвкувала. После се е родил Филип и Асен е усетил, че отношението между тях е различно
 Филип може да трепери като вижда насилие, а това може да му е останала психо травма от побои върху Асен пред очите му

Филип е по-големият брат!
Кой  е нанасял побой върху Асен и защо?

Като попитаха Чанов посягъл ли е физически върху някой свой близък и той каза НЕ, флашбека беше как удря шамар на Асен, когато се биха с Филип! Дори да е имало макаренко-шамаренко(хареса ми израза, да, така си беше едно време, шамарът не се броеше за случка) не мисля че Чанов е малтретирал Асен като малък.

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 00:06 от placebo7

# 423
Според мен изтезанията са се осъщестявали в пещерата. Фалшивия смъртен акт, за мен по- скоро, докторицата им е оправдавала убийствата като естеств смърт.  Но и за мен Асен е твърде предсказуемо

# 424
  • Оптимист по принуда
Филипчо ще е.

# 425
Да приемем, че е Асен. Тогава:
1. Кой изпрати ножа и как така има алиби по камерите в нощта на едното убийство?
2. Защо сега? Вероятно заради детето, изоставено в гората, това му е преляло чашата. Или?
3. Филип да не се окаже по-малкият?

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 00:15 от HappyRSmile

# 426
  • Бургас
Почти повярвах, че е Асен, но Страхил е почти на същите години. Ако не е роден син на Каракехайов, това до някъде би намалило гадостта бащата да си легне с любимата на сина си. И бездетството би обяснило ледените отношения между Петър К. и съпругата му.

HappyRSmile и аз си мислех, че намереното момиченце го е отключило, но като цяло за мен Асен е прекалено преекспониран за да е убиеца.

# 427
Според мен, защото първо разбира, че Чанова не му е майка, страда тихо и свиква с този факт. Пораства, започва да разследва какво се е случило и кои са родителите му. Вероятно някъде по това време е разбрал всичко и започва да отмъщава.

# 428
  • Бургас
Обаче видяхме, че всички факти и архиви са потулени. Как един млад човек би се добрал до инфо.
Освен някой възрастен оцелял и избягал навремето да се е върнал и разказал.

# 429
  • Street of Dreams
Почти повярвах, че е Асен, но Страхил е почти на същите години. Ако не е роден син на Каракехайов, това до някъде би намалило гадостта бащата да си легне с любимата на сина си. И бездетството би обяснило ледените отношения между Петър К. и съпругата му.

HappyRSmile и аз си мислех, че намереното момиченце го е отключило, но като цяло за мен Асен е прекалено преекспониран за да е убиеца.

Моите две предположения от началото.

А бащата не е посягал на свой близък, защото Асен не му е никакъв.

# 430
  • Street of Dreams
Обаче видяхме, че всички факти и архиви са потулени. Как един млад човек би се добрал до инфо.
Освен някой възрастен оцелял и избягал навремето да се евърнал и разказал.

Сабри чрез сина си Хасан или Страхил.

# 431
Май Краси умира. Попето му крещи “Няма да ми заспиваш, момченце” и му държи главата в Промото във Фейсбук. Има някакъв нов персонаж там, момче/мъж е, май помага на Мия в претърсване. Мама Чанова гледа от съседния хълм как Къщата им гори из основи. Асен насърчава Филип да го открият двамата - това е спомен точно преди Филип да извика обратно Мия. Мия и Филип пътуват към ДГ. Той я пита:
- От къде си сигурна, че е в Дяволското Гърло?
Мия: - Тук е започнало всичко - тук ще свърши.

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 00:21 от HappyRSmile

# 432
А какво ще кажете осиновеното дете да е наистина Асен(чакам си обаче логичното обяснение,защо Филип не помни),но друг да отмъщава за него - самият Филип. Във визитката си Бай Митьо казва-  "Бог няма", точното обяснение на Филип към Мия докато бяха в църквата заради посланието при Рамаданова.
Някой по-назад се чудеше защо имат религиозни елементи убийствата.Убиеца им сменя религиите,както те са направили с него.А и ми направиха впечатление думите на Руфинка към Филип в еп.1- "Аллах е добър", дали не е защото той ще се окаже мисюлманин?

# 433
  • Street of Dreams
Пак да кажем - българи не са сменяли религията на турци.

# 434
  • София
То хубаво предполагаме, аз включително, че може да има туист и да не е Асен; обаче нали Карамазов беше писал покрай ония снимки с полето, че нещата ще се изяснят тази вечер в 22:52, тоест към края на епизода? А то завърши определено с Асен основен заподозрян...
Освен ако не трябва да погледнем в друг смисъл на това, че "Филип" седи на стола на снимката...

Защо толкова се чудите, че не помнел; малък е бил Филип, нормално да няма ясни спомени. А и, както каза някой, откъде знаем, че не помни?

Общи условия

Активация на акаунт