Цялата ЮНСКА дружинка стана вече на Годинка!

• 10 370
  • 262
  •   1
Отговори
# 225
Розеола. Истинското име на това заболяване е екзантема субитум, но по-лесно е да се нарича "розеола", съкратено от "розеола инфантум". Това е една по-малко известна заразна болест. Обикновено тя се среща при деца във възрастта между 1 и 3 години и много рядко по-късно. В продължение на 3-4 дни детето поддържа висока температура без симптоми

' У нас се прилага противоморбилна ваксинация, която осигурява ефикасна защита. Бел- ред.

на простудно заболяване и обикновено без да изглежда много болно. Понякога през първия ден вследствие на високата температура детето може да получи гърч. Температурата спада изведнъж и по това време тялото се покрива с плосък розов изрив, подобен на изрива при морбили. На този етап детето вече не изглежда болно, но може да се чувствува разкършено. След два дни изривът изчезва; усложнения не се наблюдават.

# 226
  • Варна
Миличкия Бобсънчо newsm45, Зара плаче за него....бързо да се оправя!!!
Честит Рожден ден на единствения Татко при нас!! Да е живи и здрав, много щастие, любов и разбирателство!!

Относно Лозенец, едни наши приятели заминават днес, за няколко дни, така че предполагам че не е толкова зла вече!! Но ще ги чуя днес и ще драсна как е.

Нансе, и аз съм на този етап и направо не знам. Според мен си е жив късмет да намериш наистина свестен човек да гледа детето ти!! Направо главата ме заболява само като си помисля! #Cussing out

Ние вчера правихме изследвания, всичко е ОК поне по моя мнение днес ще ходим при педката. Хемоглобина ни е 115, което според мен си е супер. Само ако ви разкажа какъв майтап беше взимането на урина....изтечено с тези колектори нищо не се получи, ми то детето не може да стои половин час по гръб със залепен колектор на пишето...хахаха...и седя час и половина в легена Joy Joy, не ме питайте на каква маймуна съм се правила...ами като реши че и се ака  hahaha hahaha, хайде ак-ак и после пак в легена...накрая бях лудфнала и таман отидох да и правя айран, щото вода вече не щеше, връщам се в стаята, нашата се из пишкала и си седи в пишото и се плицика Joy Joy
После се оказа че ми е изтекло направлението , че си ги платих изследванията, ама поне са ОК!
Обаче имам друг проблем, много е подсечена , но не на дупето а на пишето и по гънките покрай него #Crazy. Не знам какво да я правя, съмнявам се да не е алергична реакция към Дефламола, защото основно с това я мажа, да не би да не трябва да се маже с него често newsm78 сега я мажа със Смрадлика ..и разни други мазила, ама от нищо не се повлиява...при някое момиченце случвало ли се е ? Тя и зъбоникне таман 2 наведнъж, ама друг път се подсича по дупето...
Хайде че недоволства

# 227
  • София
 newsm59Честит рожден ден на Бренин! newsm59

Много здраве,любов и щастие!

Последна редакция: пт, 14 юли 2006, 09:30 от Ali&Meli

# 228
  • No Line On The Horizon
Илиана, едно към едно с нашата история. И на нас направлението ни беше изтекло, с колектора нищо не стана та я наливах с вода, сок и айран  Mr. Green И нашите изследвания били добри каза педката, че те директно при нея пристигат.
Веднъж се беше подсекла и тя така. Аз пък тогава реших, че е нещо от памперса.
Нещо се събуди хремясала и кашля  newsm78 Колкото зъби има, толкова пъти се разболя това дете.

Проверявате ли си правописа, а  Mr. Green

# 229
Проверявате ли си правописа, а  Mr. Green

не  Mr. Green

Честито на Бренин!

# 230
  • някъде ... тук ...
Здравейте Hug

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА БРЕНИН (НА ПАТЕРИЦА)  bouquet

Нансен, не мога да помогна Confused Дано намерите подходяща жена Praynig

Бубе, и за квартира не мога да помогна Confused

Иле, аз за подсечено съм редувала Бочко и Дефламол. Напоследък като забележа зачервено само и мажа с един вазелин с розов конкрет - малка розова кутийка на Арома. Аз си я купих, защото ми казаха, че помага на херпесите, които излизат по устните. Другото, което е помагало е по-рядкото миене и мокрене - почиствам само с мокри кърпи и мия само веднъж на ден. Дано минава по-бързо.

Изабела, няма страшно. Гадното с Т е минало. Гого нали изкара същата шарка след варицелата на Ради. Обрива се скри сам след около 3 дни.

Мимес, ще се оправи Дарена Hug

В момента върлува този летен вирус с разтройство и повръщане - ще мине, както и всички други минават Sunglasses

Офф: Проверяваме, ама той дава грешни половината имена и емотиконите, та с последователното игнориране може да се пропусне нещо  Wink

# 231
Желая на Май Френд да се оправи възможно най-бързо и да не трови много мама!  Hug

# 232
  • No Line On The Horizon
ЕлиТ, а Гого пропусна ли го варицелата?

# 233
  • някъде ... тук ...
Да, аз през цялото време си мислех, че е варицела. Докторката тогава ни викаше през ден на преглед и все - "Не ми прилича на варицела Thinking" и като напипа лимфните възли - категорично каза, че е бебешка шарка, но не беше чувала името розеола. Важното е, че я знае тази шарка. Тя каза, че преди годинката и особено както е на кърма - много малка вероятност има да се разболее от варицела.

# 234
  • София, център
Иле, Луси така се беше изринала по писето и я мазахме с краве масло направо от пакетчето, в същност мазахме я с какво ли не, но ми се стори, че от кравето масло й се успокои кожата, но пък ние я миехме непрекъснато, без мокри кърпи, само с водичка newsm78 Явно при различните дечица е различно.

Бубанко, и ние даваме, ама и нашите са сериозни...за сега, що не погледнат твоите хора в www.imot.bg , там обявите са масово на частни лица, т.е. няма комисиони, бая народ около мене от там се оправи.

За Луси ми трябва жена за периода 21-ви август - 3-ти септември +/- няколко дни. А ако жената няма нищо против естествено, веднага след това може да дойде с нас (мене, Емо и Луси ) на Рибарица за 10-тина дни, хем ще си изкара курорта, хем ще ни помага. Ще й платим естествено.

# 235
  • София, център
Юнското дете мечтае за почивка,
но дали ще е така и за мама приказливка?

# 236
Желая на Май Френд да се оправи възможно най-бързо и да не трови много мама!  Hug
Той ще се оправи,ама другото...

# 237
  • София, център
Изабела, намери някой да ти помага бе, при такова напрежение и адска умора в един момент ще се докараш до такова изтощение, че после и Господ няма да може да ти помогне!

Пожали се сама, защото никой няма да те пожали.

Погрижи се за себе си, па макар и да позанемариш всичко останало, па дори и Бобсъна, той няма да ти се разсърди.

Намери начин да останеш сама макар и за ден.

Последна редакция: пт, 14 юли 2006, 13:11 от Nansen

# 238
Хич не искам да пиша.....зщото само оплаквания ми идват наум, ама така е, като си нямам тука никого да му рева на рамото Cry

Илияна, аз в тикова случаи мажа с пиоктанин и минава Peace
Хайде и едно заглавие от мен:

Юнчетата ни са вече с тен,
празник с тях е всеки ден!

Това е породено от едниствената мисъл която ме крепи в момента - идва датата, наближава, на която най-сетне, здраве и живот, ще заминем на моренце........

# 239
Честит Рожден ден на Бренин - много здраве, щастие успехи и многооооооооооо любов в семейството.

Ние сме с 10 зъба официално - избиха ни долните 2 кътника вече и сме много щастливи. За яденето и ние се мъчим понякога, но да чукам на дърво сме добре тези дни. Минахме и консултация - само 70 грама сме наддали - мерят ни прави вече - линийката покаваше 80 см. - странно  Thinking newsm78, предния месец беше пак 80 Simple Smile Боцнаха ни и против Имунизация против морбили, паротит и рубеола. Малко помрънка Марина, но общо взето се държа прилично и в кабинета и докато чакахме да влезим.
Вили какво прави няшия сладурко? Чувам че не иска да папа? Ние наблягаме на плодовете предимно когато не иска да яде. Изпращаме му много целувки.
Сега отивам да шетам из нас и ще надникна какво става по-късно, а довечера ще наваксам и с четенето Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 юли 2006, 13:53 от hamelionche

Общи условия

Активация на акаунт