Цялата ЮНСКА дружинка стана вече на Годинка!

• 10 489
  • 262
  •   2
Отговори
# 75
Сетииииииииииии  Hug Домъчня ми много за теб и Лорката - много целувки от нас и добре дошли отново Simple Smile
Честити първи зъбчета на Мели и Еммичка  Heart Eyes
Честито на Мели за първите стъпчици - смело напред да крачи в живота   bouquet

Май е време и ние да се похвалим вече - и ние ходим от около 1 седмица пристъпваме, но днес от единия край на стаята до другия отиде сама без проблем, та по този повод да се похвалим. Утре сутринта ще направим питка Simple Smile Хайде бягам сега че много укаснях пак. До утре милички.

# 76
  • София
Май прибързах с хвалбата за ходещите крачета,защото ни се случи нещо меко казано неприятно!
Мели падна! Cry Cry CryБеше пред количката навън с лице към нея и изведнъж се озова паднала по гръб и глава на асвалта успоредно на количката.Понеже не видях как точно стана,мисля,че се е спънала в колелото на количката усукала се е и е паднала първо странично,а след това главичката беше на земята.Плака милата,но след минута-две спря!Мястото е като леко ожулено и има цицина и това отзад!Исках да отидем до Пирогов обаче баща и не искаше,само излишно щели да я облъчват.А на мен ми се искаше да я види лекар, макар да не е паднала от високо.Следихме я 2 часа след това,беше жизнена,не се спря!Като минаха 2-та часа я нахраних и я сложихме да си спи нощния сън!Знам,че се следи 72 часа,стискайте ни палци! Praynig Praynig Praynig
Момичета пазете си дечицата,не правете моята грешка да се предоверите в стабилността на детенце,защото сега се обвинявам и искам да върна времето назад,ама няма!

# 77
  • София
Дано всичко с Мели е наред Heart Eyes
И аз небързам да се хваля с ходещи крачета , защото моята Мели ходи много добре когато си мисли, че я държа, а аз я пускам и тя не се усеща. Когато осъзнае, че няма опора почва да СЕ КЛАТУШКА И ПАДА!
Много е смешна. Много странно се извива назад, не е ли редно инстиктивно да пада напред, а тя все назад, и като се ядоса пак почва едно извиване назад, малко съм притеснена!

Явно психически не е готова да ходи !

А пък аз днес оставам самичка без мъжле. Отива на Банско / Катарино/ на тиимбилдинг. Хем се радвам. че малко ще си почина, хем ми е мъчно , а и май малко му завиждам!  Embarassed

# 78
Добро утро, момичета!
Страхотно е да прочетеш, че има вече нови ходещи крачета (Ali&Meli не се притеснявай, Калина много падаше в началото) и са се появили дългоочаквани зъбчета!!!
Браво на Маринката Heart Eyes Смело да ходи и без инциденти Peace
Хотче, Еммата сигурно се готви като дойдете да хапва пържолки Mr. Green
На Емма и Мели - да са им белички и здравички и останалите да се покажат неусетно - без болки и страдания Heart Eyes
Днес вече ни е петия ден в яслата - Кали още като видя вратата се навря в полата ми, не знам каква буря е в малката й душица, обаче при мен все едно торнадо вилнее - не знам на кой свят съм и къде са ми отишли мислите. Къщата ми е като след торнадо Mr. Green - не мога да се стегна и да  се организирам, седя и гледам в една точка - екрана на пс, ама и там много не виждам и не осъзнавам какво се случва. От понеделник трябва да я оставям по цял ден Cry Как ще кара детенце не ми го побира главата.
Знам, че не е хубаво да пиша тук такива неща, защото малко или много ви настройвам и вас, затова после ще го затъркам! Който прочел - прочел?!
На всичко отгоре май й никне кътник или кучешки отдолу, защото венеца е мноого побелял, тя е нервна, цяла нощ не можа хубаво да спи и стенеше насън, пъха си цялата ръчичка вътре и чеше венеца до прималяване!

И въпреки това....Пожелавам ви едни много слънчев и изпълнен с радости и смях летен ден!
Сети, затъжих се и аз! Hug
Джънгълчето и то зачезва все по.често! Thinking

# 79
  • някъде ... тук ...
Здравейте Hug
БРАВО на Марина за ходещите крачета Heart Eyes Hug
Али, не се притеснявай! Щом всичко е било наред през двата часа - няма нищо. Падат и ще падат още дълго, докато се научат как точно се пада и как става това пусто ходене.
Хриси, назад падат. Аз гледам да пазя Гого без да ме забелязва много много и се научи. В началото падаше като талпа. После взе да пада по гръб, но повдига главата и не я удря. Сега тупва на дупе и като махна памперса сигурно ще го боли дупето от това тупване Simple Smile
Гале, всеки има такива притеснения. Пиши, нали за това сме се събрали - да си помагаме, поне виртуално Sunglasses Гледай да си намираш работа докато Калина е на ясла и ще е по-лесно. Иначе в Нашите деца имаше тема "Как да свикнат родителите с яслата" - потърси я  Wink

Чао, после пак Heart Eyes

# 80
  • Варна
Честито зъбче на Ема и Мели tooth, да са бели  като гъбки и така бързо да се появят и другите thumbsup
Честити ходещи крачета на Мели и на Маринка smile3539 да вървят смело и без инциденти! smile3517
Али не се притеснявай, Зара вчера без дори да е проходила си разби устата Close т.е. аз не видях, баща и беше до нея, тя тупнала на земята и си ударила брадичката, след което имаше кръв в устата, май се беше прехапала.....незнам не ми даде да видя.
Гале, това е доста тъжно, но "...това е живота..". Мисля че колкото и да е голямо детето, всяка майка се чуства зле оставайки го някъде на непознати хора в непозната среда! Ще видиш че всичко ще се оправи и Калина ще започне с удоволствие да ходи! Тя ще забрави, но твоите нерви които хабиш няма да се възтановят, така че давай го по-спокойно...децата не са толкова беззащитни, нито толкова безпомощни колкото ни изглеждат на нас майките!  bouquet

# 81
  • София
Гале, всеки има такива притеснения. Пиши, нали за това сме се събрали - да си помагаме, поне виртуално Sunglasses
Мда  Peace Нищо недей да триеш! Стискам палци зъбчето да избие бързо и Кали да си върне веселата усмивка  Heart Eyes

Хамелионче, честити ходещи крачета на Маринка! Браво  Heart Eyes

Сети,  welcome   bouquet Оправяй бързо личните дела и гледай, ако ще изчезваш друг път, надявам се, че няма  Wink, да ни информираш!

Браво на Еммичка за зъбчето /аз така си и мислех, че и на нея като на Лора ще е за ден-ден Grinning!!
Ми така е, трябва да се подкрепят първото и последното юнче  Heart Eyes

Али, колко има да падат, направо не ми се мисли  ooooh! Дано не се уплашила Мели!

За манджата:
Сутрин рано - кърма;
закуска - попара, овесени ядки с плод/сирене или бисквитена торта;
обяд - редувам месно купешко пюре с домашно зеленчуково;
следобедна - каша с/без плод, кремче или бисквитена торта (голям хит след рождения й ден);
вечеря - цицаааа  Mr. Green
Толкоз.
С пед-ката си говорихме вчера и съм супер доволна. Изобщо не настоява да давам яйца и мляко. Може би към есента  Mr. Green А може и през зимата  Mr. Green

Иле, много да я нацелуваш Зара  Heart Eyes, дано не я боли!

Моля за съвет, пуснах една темичка, отговорете ми моля ви, че ще се побъркам. Давам линка.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=111960.0

# 82
Хотче, няма идея какво е; аз ще водя Яна също на лекар, вероятно е някоя алергия  newsm78, но нямам идея към какво - има петна около устата, по вратлето и и над гъдичките, събуди се сутринта с тях  Rolling Eyes

# 83
  • Варна
Хотче, според мен е комар. Не ми мяза нито на шарка, нито на алергичн обрив. Като я види лекар ще си по-спокойна. Успех!

# 84
Али не се притеснявай за паданията толкова. Колкото повече я пазиш, толкова по-трудно ще се научи сама да се пази. Ники по принцип от както се научи да се изправя знае как да пада. Но ако се забърза за някъде  ooooh! пада става и продължава. Стискам палци да няма такива инциденти повече.
Хотче, и аз не мисля, че е шарка. Провери лимфните възли. Те при шарка се подуват доста. А не съм чувала за шарка без Т. Да кажеш как е минало при лекарката,
Бубе, да не е от претопляне? Ако е реакция към храна не трябва ли разстройство да има? И ти да пишеш какво е казало педито.

Ние ходихме сутринта и му боцнаха пръстчето на малкия. Той беше мнооого послушен. Изобщо не мърдаше и гледаше с голям интерес Wink. Аз за малко да припадна, но това е друга тема  Sick

Лек ден от нас

# 85
  • София
има петна около устата, по вратлето и и над гъдичките, събуди се сутринта с тях  Rolling Eyes
Бубе, тези петна май са характерни за алергията към домати и банани. Дано не е така! Да кажеш после!

Иле и Рали, дано да сте прави  Praynig Жужа ми една гадина цяла нощ на ушенце, а уж имаме мрежа  Close

# 86
Бубе, Хотче, не мога да кажа нищо - наблюдавайте ги дечицата и ги водете на лекар. Дано да е от комарче или жега Praynig После кажете, че аз хич опит нямам с такива неща! Peace

Ето един поздрав за кърмещите мацки

# 87
Здравейте, мацки!

Като ви чета сега и си мисля - колко и какви ли неща ни чакат още с малките деца. ДОкато пораснат, да се научат къде трябва да ходят, как да се пазят....ех, ама това е живота, всички сме го преживели. Илиянчето е права, че трябва да бъдем по-смели и да си пазим нервите. Хич не го владея, пусто сърце все трепери и тупти...В нашата градинка в последните дни има случаи на паднали от парзалка, ударени от люлка. Много се травмираш, направо изтръпвам. Затова се моля Господ да ги пази всички мъници!!!

Има един въпрос по малко миризлива тема - колко пъти ходят по голяма нужда?! Два пъти дали е добре?!?!  newsm78 Преди разстройството Стилян ходеше по веднъж, а сега от 2 седмици по два пъти - сутрин и вечер. Иска ми се да е нормално, нали не е много?!

# 88
  • София
Ваня, нормално е. Емма ака по 1-2 пъти, понякога и три, зависи какво е хапвала. И понеже се притесняваш от малкото си кг заповядай вкъщи да те отгледам малко  Mr. Green Много бързо ще качиш  Mr. Green

Хи-хи, Гале мерси за поздрава  hahaha Някой ден и нас трябва да ни изтипосат така  Wink

Колкото повече я пазиш, толкова по-трудно ще се научи сама да се пази.
Peace

Ние ходихме сутринта и му боцнаха пръстчето на малкия. Той беше мнооого послушен. Изобщо не мърдаше и гледаше с голям интерес Wink. Аз за малко да припадна, но това е друга тема  Sick
Затова баща й я води сутрината. Стига ми вчера ваксината  Confused

# 89
  • някъде ... тук ...
Хотче, водихте ли Емма на доктор (не разбрах от постинга ти) и какво стана?

Ваня, не се притеснявай за това колко пъти е акал, а каква е консистенцията. Ако е нормално, колкото пъти - толкова. Гого понякога ака само сутрин, понякога и вечер. Ако е ял повече или пък разкарваща храна - и повече пъти на ден.

Общи условия

Активация на акаунт