ДНЕВНИКЪТ - тема 98 - Да отслабнем всички заедно!

• 34 715
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
Не ми пречат дебелите хора. Дълго време работех в щатите и съм приела наднорменото тегло за нормален пейзаж. Това си  е личен избор, а и да не забравяме, че се иска воля за другото.

# 646
Аз пък не мога да гледам как хората, които обичам, се самоубиват чрез храна и лекарства... Този личен избор някак не ми харесва.

# 647
  • Мадрид / София
Тъй като коментарите за наднормените тръгна от мой коментар, да поясня: намирам се в Испания и масово младите са наднормени. По-голям процент са момичета по на 18-20г. Момчетата са по-нормални. Гледката по улиците е 70% с наднормено тегло и рядко по между нормални, а кльощави съвсем рядко. Разбира се не съм тръгнала да раздавам акъл кой как да живее. Само ми прави впечатление масовостта на явлението. Може би вина за това имат полуготовите храни, които са супер калорични и никак здравословни, но лесни и бързи за приготвяне в този забързан век. След това идва психологическия момент, че не се виждат толкова пълни. Говоря го и от собствен опит, да не си помислите, че не ме включвам в цялото. И после с качването на кг. все по-малко ти се иска да се движиш и така кг. стават бързо повече от колкото ти се иска. И тъй като не ти е комфортно, дори и да не си го признаваш или не си даваш сметка (в моя случай) ядеш повече на емоционална основа. Така кг. фръкват до небесата и един ден се събуждаш и виждаш ужасяваща картинка : това вече не е апетитната девойка, а нещо друго. Да не казвам какво, че не всеки може да го понесе.
И се почват диети и ако има достатъчно воля идват и добрите резултати.
Никого не искам да поучавам, само е разказ на едно дългосрочно наблюдение на себе си и околните.

# 648
Аз пък не мога да гледам как хората, които обичам, се самоубиват чрез храна и лекарства... Този личен избор някак не ми харесва.

аз това исках да кажа.

# 649
Аз имам проблем с изказванията на bella_ciao, които за моя вкус са прекалено груби и крайни. Но това си е именно мой проблем, всеки пише и мисли според разбиранията си и това, че аз не го одбрявам не означава абсолютно нищо. Коментарите по темата на останалите са ми съвсем ок.

# 650
Не само в Испания, и в Бг вече е така... в група от 3, двама са с наднормено тегло.

# 651
Дойде ми обръча - 1,400кг. Не бях доближавала обръч от поне 15-16 години ама и това е като карането на колело - не се забравя Simple Smile Обачеее съм в ПМС, та ще остане за след две седмици. До тогава само по малко ще го ползвам за да свикна с тежестта.
Много съм доволна ❤ Благодаря, че обсъждахте обръчи преди време.
Между другото и една рокля си поръчах заради вас. Аз съм от хората, които все с дънки ходят и пак от преди 15+, да не кажа 20, не съм обличала такова 'чудо' 😁
Да видим как ще е след още месец-два, към края на август, когато мисля да я разходя на морето, хах! Ако се харесам обещавам снимки 😁

# 652
Извинете за глупавия въпрос ,ама обръча за каква цел е ? Relaxed

# 653
Има разни упражнения с обръч. Аз едно време имах плосък корем и тънки ръце само заради ежедневното въртене с дечурлигата в квартала. За мен е вид мързелива тренировка - въртиш си докато гледаш телевизия, слушаш музика, четеш ... А и аз обичах да въртя, но след три унищожени от въртене бях прекратила докато не заговориха тук за въртенето Hug

# 654
Зизу, ако е като моя с тежести, силно ти препоръчвам неопренов колан, да не те питат кой те е бил Laughing
На моя му махнах половината топчета, през едно съм ги наредила, ама ти ще си го наместиш по теб

# 655
Ааа, ето кой точно коментираше, че тренира с обръч Hug
Умишлено не взех от онези с релеф, топчета. Такъв е моят. Мекичък е ама като не съм свикнала ме позаболя малко, но определено е по-добре от онези с топчетата Grinning

# 656
За обръча - как мързелив фитнес Simple Smile доколкото смътно си спомням се води "кардио" - или бъркам?
И аз имам един обръч, сега като се сетих трябва да го изкопая от гардероба. Не ти ли е трудно да го въртиш? Аз повече от минута не го задържам, пада ми.

# 657
Умно момиче си ти, аз ходих месец със синки Laughing
Не е кардио, тече пот от него и стяга дупето и краката, оформи и моето липса на талия, но пусла си остава нормален
Въртя 30- 40 мин, то колкото е по тежък, по- лесно се върти

# 658
Като дете сме въртяли с часове. По спомен около час и 10-15мин без да спирам ми беше рекорда Grinning Сега като за първи път около две минути стигнах, но само го пробвах, а и нито скоро съм въртяла, нито съм пробвала преди това а толкова тежък.
Иначе не знам как се води сред хората, но за мен само въртене, без клекове и други упражнения по това време, си е лежерно нещо. Е, тежи и усещам напрежение от тежестта, но много повече би ме изморило всяко друго упражнение.
Е, да не казвам голяма дума де. Само 8-10мин въртях сега и то с прекъсвания. Като мине МЦ ще видя как ще е Simple Smile

# 659
То ако не гледаш нещо или не слушаш музика е скучно, иначе и аз мога да откарам над час
Напади, планк и лицеви опори правя допълнително, ама то защото не си харесвам ръцете, а и от йогата се учим да правим гарван и стойка на ръце, а там без мускули не става
Понякога си пускам и нещо допълнително за около 30 минути. Аа то така, който не е стъпвал от три седмици във фитнеса, отбелязва дейност вкъщи Simple Smile
Във фитнеса тичам на пътеката и ходя на йога. Преди врътках и кростренажора, но сега пътеката ми е по- интересна

Общи условия

Активация на акаунт