Парфюмни размисли и страсти - 226

• 70 493
  • 727
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна

А трябва ли да е в пластмаса или може и в стъкло? Имам няколко малки мостри от по 1 мл. в стъкло, но имам и няколко празни, пластмасови шишенца от по 2 мл. Чудя се дали да не ги преместя там, защото виждам, че хора пътуват със стъклени мострички, но пък в сайта пише, че трябва да е пластмаса.
Ако има значение, ще пътувам с "България Ер".

Може стъклени флакони в ръчния багаж. Никога не са ми правили проблем. Един-единствен път са ме карали да ги слагам в найлонови zip-up пликове - иначе си минават нормално.

# 586
Всяка авиокомпания си има изисквания за това какво може и какво не може да съдържа ръчният багаж.
Как, в какво и по колко  милилитри могат да се пренасят течности, в т.ч. лекарства и козметика. Отворете си сайта на компанията с която ще летите и си вижте таблиците.

Lady Vengeance, честити да са ти и на теб новите аромати и с кеф да си ги носиш!
Cristalle Eau Verte мисля, че може да не ти хареса единствено ако не харесваш аромата на лимона, друг шанс няма. Това е лесен за носене парфюм, който се харесва от всички. Прясно нарязан лимон, топнат в захар. Умирам да го ям точно така! Много е хладен и настръхващ, лек, тънък и класен при това. В базата си е близък с Cristalle ЕДТ, чист, кристален и звънлив. Колон, ама аристократичен и запомнящ се. Абе, Шанел! Simple Smile
Аз много се колебах кай да избера, Cristalle Eau Verte или Cristalle ЕДТ. Избрах вторият защото ми е по мистичен, има драма в него. Simple Smile Има светла и тъмна страна и за да видиш приказното царство, трябва да се престрашиш да скочиш в дупката, като в "Алиса в страната на чудесата".
Аз свикнах и даже началото му взе да ми харесва. Вече не го асоциирам с дупка и пещера, а с вековна и мистична приказна гора с огромни клонести дървета, в подножието на които дори слънчевите лъчи рядко проникват. И тя си има своите си красоти и аромати, които всеки път преоткривам. Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 юни 2019, 21:32 от Sysly

# 587
  • BG-DE
На летище София не са много стрикти по отношение на течностите но на чуждите държат в ръчния багаж всички пренасяни течности да не надвишават 100 мл като в Германия дори и спиралата ме карат да слагам в плика 🙄

# 588
  • Sofia
Точно така. И ако от София минете с повече течности,  на връщане ще трябва да ги хвърлите.

# 589
  • София
Изискванията за течностите не са на авиокомпаниите, а на летищата. Като цяло са общоевропейски, но на всяко летище има по “некой дзвер”, който ще се вторачи в нещо?
Големи преживелици съм имала и то в рамките на допустимите количества течности. Наистина на нашето летище не са толкова строги. Стриктни са, но не прекаляват, докато виж на летище Франкфурт или Копенхаген например 😖, те претарашват здраво и може да те накарат да изхвърлиш нещо, независимо, че е в допустимото или дори по-малко количество. Та имай едно наум!

# 590
  • Sofia
Добре де, какво излиза тогава - да си мушна стъклените шишенца по 15-20 мл. в чекирания багаж, за да не рискувам изхвърляне (дори да са в допустимите милилитри) и последвала нервна криза от моя страна и скандал на летището.😃

# 591
Сложете си парфюмите в найлоново пликче по правилата в допустимите милилитри и никой няма да ги изхвърли.
Всеки път си нося парфюмите в ръчния багаж, никога не е имало проблеми. Няма значение какви са шишетата, също така не носете примерно шише 150 мл., но празно на половина - ще го изхвърлят, гледат вместимостта на бутилката, не колко е пълна. Същото важи за всички течности, не само парфюми.

Ходих да си взема Cristalle Eau Verte в най-големия дъжд. Прелест е, прелест. Точно това търсех за лятото. Обичам лимони и още как, особено Амалфийски Simple Smile

# 592
  • Sofia
Така ще направя. Ще ги зипна в едно пликче и готово. Simple Smile)
Благодаря и на всички, това за 1-ния литър за ръчния не го знаех. Simple Smile)

# 593
  • София
И аз благодаря, отново!

# 594
Аз съм пренасяла много пъти в чекиран багаж парфюми и никога не съм имала неприятни изненади. Увивам ги в разни мекички дрехи. В ръчен багаж също не съм имала проблеми, но нося в тревъл опаковки и стъклени виалчета. Знам, че може и по-големи, но не ми се рискува след като на мой близък един афрофранцузин изхвърли навита туба от паста за зъби на летище Орли ей така, за кеф.

Момичета, ако някоя от вас не е видяла кампанията за малкия Джони:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1122458
https://fr.helpkarma.com/campaign/da-spasim-ednogodishnia-djoni- … s4X3J8enXaMWl8aIM

# 595
  • Пловдив
Аз винаги ги нося в ръчния багаж. Но нося най-много един или два парфюма. Винаги са ми ги проверявали. Даже на летището в Осло митничаря ме попита може ли да отвори кутийката и да се увери, че е парфюм.

# 596
Здравейте всички!

Включвам се по повод постовете от малко по-нагоре относно слабата или направо никаква трайност на повечето парфюми през лятото, особено в големите горещини. Генерално подкрепям такова твърдение, защото го забелязвам непрекъснато при мен.

Обаче! Simple Smile))

В последните няколко дни, или направо седмица, в гръцка 35-градусова жега, Girl of now SHINE, се оказа чудовище... 12 часа без проблем. Което адски ме изненадва. Имам го по грешка-при един от пътите, който подновявах оригиналния, поръчвайки онлайн, съм поръчала Shine..  Първоначално съжалявах, но пък ще се окаже валидна поговорката “всяко зло за добро” Wink))

# 597
  • София
Някой има ли отзиви за това Bvlgari за мъж? Искам да го взема на моят мъж, но не знам дали е траен, 2017 г
vils88 - Aqva Pour Homme Atlantiqve e изключително траен  със също толкова впечатляващ шлейф! Наистина превъзходно представяне. Специфичното е, че за разликата от другите издания, включително и Амара, този Атлантик е с възможно най-формалното, сериозно и хладно, окенаско излъчване. Не е така слънчев и позитивен, както другите от тази Акуа линия на Булгари. За мен е страхотно предложение на марката и напълно си струва притежанието, особено за мъже търсещи солиден парфюм за офиса.

# 598
Днес ми пристигна Нирмала на Молинар. Поръчах я  от любопитство, защото харесвам Angel на Мюглер, но рядко го нося, леко нахален го намирам. Съгласна съм с мненията във Фрагрантика, че това е малко по-олекотена версия на Ангела. За мен обаче това е парфюм за всеки друг сезон, но не и за лято. Трайността му е много добра,  дотук минава осем часа. Бутилчето от 30мл е много симпатично. Не знам как се харчи в България, аз го взех за 22Е и съм много доволна. Simple Smile
Не познавам оригиналната Нирмала, затова не мога да направя сравнение с нея.

# 599
  • София
Да си го носиш със здраве! В Parfimo е 61,40 в момента за 30 мл.
Мен Ангела някак не ме печели, но Извънземното се превърна в любимия ми парфюм за студените месеци, а аз много трудно намирам аромати, които да ми харесват и да са за тези сезони.

Общи условия

Активация на акаунт