GoT 38 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Дракарис! /13.05-19.05/

• 65 534
  • 2 540
  •   1
Отговори
# 225
Дрезден не е нападнат от Сталин!

Тъй де, ти със сигурност си по-добра в имената, годините от мен. Така и не ми стана сила тази история. Имена бъркам, области, дати... затова и се извиних предварително, че не съм историк и сигурно глупости пиша.
Скрит текст:
Идеята ми беше, че е имало в реалността такова едно наистина брутално нападение над мирни граждани. Не е бил точно Сталин, ония там ингилиши и още по-тъпите им клонинги американците май са го унищожили до основи, но си остава факт за мен лично, че са го сторили без грам човечност и съвсем показно. А относно мустакатото рускоговорящо и то не е стока ама хич. Той пък бие рекорда за най-много пожертвани. Собствения си народ едва ли не е избил и пратил на сигурна смърт в името на тъпата победа. Данката какво направи с дотраките преди битката с мъртвите.
  Тъпата победа - е това не е истина. Говоря за реалността.Нали не го мислиш реално.

# 226
Аз не смятам, че Денерис е луда. Всеки си има праг на търпимост, а нейния се оказа доста висок. Бая изтърпя тя и се пребори с много неща. Но всеки си има предел и след него като падне пердето да става каквото ще. Повечето хора имат морални и социални задръжки, защото така е устроено настоящото ни общество, но тия задръжки са изкуствено създадени, хората нито са морални, нито са толкова добри. Премахнат ли се тия обществени норми ще настане апокалипсис. Човека е странно създание. Инстиктите му се силни и когато чувства заплаха доброто е най малкото което го владее. Хората не мислят за добруването на другите. Те са егоисти и мислят най вече за себе си. Цялата човешка история е изтъкана от подобни примери. Власт, власт, власт. Стремеж към господство и управление. Обикновения човек никога не е бил от значение. Само властта и господството. Всичко в името на това. По един или друг начин. Денерис просто не прави изключение. И така е правилно.  Захаросаните и фалшиви идеали не просъществуват, просто защото са химерни, просто защото човешката природа не е такава.

# 227
  • На морето!
Този епизод и последния мисля да ги гледам заедно.
От толкова спойлери се обърках вече къде какво пишеше, май всички възможни версии са разиграни в спойлери, така че със сигурност няма да има какво да ни изненада.

# 228
Дяволо, защо не пишеш в спойлер???

# 229
Аниш, и аз не искам да мре бе, обичам я тая жена ама нататък май отиват нещата...
Почти всички предполагат (дори се радват на идеята) Денерис да бъде убита. Е, ако не се случи, ще е най-голямата изненада. А нали това са ни обещали уж - "чака ви грандиозен и неочакван финал".

pticasprujina,
Скрит текст:
Как точно реши, че Денерис е луда? Луди бяха тези, които я предаддоха, тези които я предизвикаха и направиха всичко възможно да я наранят. Дразните дракон - на ви дракон.

Аниш,

Скрит текст:
Човек, който гори бягащи деца и жени, хора които са се предали е ненормален/откачен/ психясъл/луд. И сега както гори тях, утре няма гаранция, че няма да изгори и своите.

Аниш, всичко мога да приема,
Скрит текст:
но не и да гориш деца.

Абсолютно съм съгласна..

За мен най-големият туист ще е, ако Денерис се освести и осъзнае какви ги е свършила и сама се хвъли от някъде. Може и от Дрогон да скочи - за по зрелищно.

# 230
Скрит текст:
но не и да гориш деца.
Скрит текст:
Косвени жертви. Церсей да се беше погрижила за хората от КЧ, а не да се мисли за велика и непобедима. Убива един от драконите, показно обезглавява приятелка и член на свитата й, не се предава, за да спаси хората, когато се видя, че губи (впрочем Денерис добре се усети, че биенето на камбаните е измама на Тирион).

# 231
  • Варна
Хора, по-кротко го давайте, това е само филм. Не го забравяйте.

# 232
Хора, по-кротко го давайте, това е само филм. Не го забравяйте.
Мхм, реалната човешка история познава къде-къде по-големи ужаси. Иначе се очертава очарователен анализ - и от стратегическа, и от психологическа гледна точка.

# 233
  • София
Дяволо, защо не пишеш в спойлер???

аргхх, кАде това???  #Crazy
от толкова много мнения вече станах разноглед. ако някъде съм писал без спойлери ще е равносилно на грандиозен автогол. офф, сигурно визираш на 14 стр. Ами забравил съм, ама сега го прочетох, то май нищо не издавам там, не че е оправдано де. Уфф, извинявам се.  Embarassed

# 234
След този епизод поне разбрахме как Аря се е добрала до Нощния Крал.
Преминала е покрай зомбита и бродници и им е казала " Аз съм Аря Старк, отивам да убия краля ви"

# 235
  • София
Дракарис!
Скрит текст:
На мен ми хареса епизода! Исках по-гадна смърт за Церсей, ама айде и на това съм доволна. Ядоса ме дефилирането на Аря и мен.. Тирион според мен трябваше да последва Варис, време е всички предатели да умрат. И без това тоя сезон нищо не прави той. Та, по тази линия се надявам в епизод 6 Дени да иде за една рижава глава.. ама се съмнявам, няма толкова екранно време. Чудя се дали пиленцето на Варис няма все пак да я отрови и така да умре тя..? Или пък Джон ще и се ядоса много и ще я убие? Което ще е много гадно, ако е бременна. Трейлъра много ми харесва за 6 епизод, направо настръхнах.
По темата за анкетата ще кажа, че ирония, че някой си се е регистрирал за да гласува няколко пъти е много жалка ирония. Явно това е спора на сезон 8 и въпреки, че пет човека усилено ни обясняват колко луда е Денерис и колко умна Санса, има хора, които мислят и по друг начин.
Скрит текст:
Според вас на кого писа Варис? Дали на Желязната банка или пък Дорн и останалите лордове?

# 236
  • Бургас
Скрит текст:
но не и да гориш деца.
Трудно беше да приема клането на бебета от Джофри и Церсей.
Скрит текст:
Децата в Четорга отнесоха и от Денерис и от Церсей. И все пак това е война. Децата в криптата на ЗХ и те си заминаха...на война като на война.

# 237
  • София
a Wanda,
Ами фенсървис, Дисни стайл.
майтап де, от тия тип Стар Ворс  Laughing

леле чета в имдб-то леж.  Joy ДиД ги сриват със земята,
Скрит текст:
американските фенове на Денерис регират като армия от мъртъвци и нямат спиране.

# 238

Предлагам нова анкета, в момент, в който решите. Как ще умре Денерис? Джон ще я убие, Аря ще я убие, ще се самоубие (примерно да застане пред Дрогон и да го накара да я изгори), ще умре при раждане (евентуално след скок във времето някакъв) и каквото още се сетите.
Аз не виждам причина да умира.
Сценаристите виждат.
Аз също не искам, но уви....

# 239
Не понасях Санса, но за момента в сериала повече ми харесва тя. Така се прави- интриги по високите нива, но за хората да е добре, доколкото е възможно. Да имат храна и домове.
Денерис разрушава, пали революции, но не й пука кой и какво ядат драконите й, или какво се случва след битката. За съжаление от любимка в началото, се превърна в обратното. Тя може,и  да взима моментни добри решения, но без визия за бъдещето. Това бе показано ясно.

Общи условия

Активация на акаунт