GoT 38 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Дракарис! /13.05-19.05/

• 65 677
  • 2 540
  •   1
Отговори
# 540
Церсей не ми стана симпатична никога, особено се радвах като викаха shame. Беше си го заслужила. Сега смъртта и не ме зарадва, но време беше.

# 541
  • Пловдив
Между другото защо докато Хрътката се беше така постоянно даваха и Аря, все едно са свързани? 🤔 Ай вече търся под вола теле 😱🤦‍♀️

# 542
Не съм гледала тази версия на Спартак и от това, което съм чела за него, едва ли ще ми хареса. Има ли нещо фентъзи в него?

Не. Но е страхотно заснет и невероятно разказан, дори и с холивудската политкоректност, която се усеща на моменти.

Може да го погледна по някое време. Холивудска политкоректност има навсякъде, за съжаление. Сега дори ще има чернокож самурай.

# 543
Д&Д случайно да са казали в някое интервю, че са фенове на Ларс Фон Триер? Че образа на Денерис го развиха точно като на Грейс от "Догвил".

# 544
Между другото защо докато Хрътката се беше така постоянно даваха и Аря, все едно са свързани? 🤔 Ай вече търся под вола теле 😱🤦‍♀️
Паралел им направиха.😉

# 545
Хайде малко да се засмеем по случай 21:00 h.
https://preview.redd.it/leuxz1lhkxx21.jpg?width=640&crop=sma … fcfa6755b53fae390

# 546
Д&Д случайно да са казали в някое интервю, че са фенове на Ларс Фон Триер? Че образа на Денерис го развиха точно като на Грейс от "Догвил".
Не знам на кого са фенове, но според мен Мартин им е казал какво ще стане с Дани и те са го скалъпили в 4 - 5 епизода.

# 547
Ани,
Спартак е исторически сериал за въстанието на робите срещу могъщия Рим (тогава още република).
Велик сериал, едно от най, най-любимите ми и с ненадминати бойни сцени на Арената. Тези битки, които ги има в Спартак не съм ги виждал в нито един игрален филм. Сериалът кърти отвсякъде. Топ 5 в моят личен лист.
Скрит текст:
Коронис,
ахахахам ще падна за това с копелетата на Робърт  chef Joy Joy

Джони,
И аз писах същото. Да ме докарат до там да съжалявам за Церсито, дето не мога да я понасям (особено пък в книгите).

То е ясно кой е Спартак, ама то толкова версии има, че... Joy Ще го видя аз в скоро време.

# 548
  • Пловдив
Понякога много искам да има смееща се реакция и тук както във фб 😂😂😂

# 549
Джон Сноу, копелето на Нед Старк нямаше да позволи на Денерис да изгори Варис ей така без процес, нямаше да я остави да атакува града в такова лабилно състояние и щеше да направи невъзможното да я спре, когато започна да гори невинни. Егон Таргериен, законния крал на Седемте Кралства явно не е същия човек.
В случая и аз се издразних, че стои като изтукан, но какво можеше да направи? Ако се беше опълчил по някакъв начин, Дана и него щеше да го дракарне.

В този момент той възприемаше случая като наказание за предателство и беше съгласен с това, но после и той и Тирион осъзнаха, че "предателя" всъщност е бил прав да я предава.

# 550
High Speed, каквото и да си говорим Церсей убиваше само когато се защитаваше. Уби Нед Старк защото защитаваше себе си децата си.
Уби Марджери и Великият Врабец защото искаха да й отнемат Томен.
Спретна процес на Тирион, който й отне Мирцела, и натупа  Джоф. ОТ нейна гледна точка тя действа правилно.

Да, има странични жертви.ОБаче това е война. Ако бе спечелил Станис всичките й деца щяха да бъдат екзекутирани.

Нека погледнем Денерис. Денерис убива цивилни, без да е предизвикана.  (Мисандей не я турям в сметката не може заради една слугиня да избиеш 50 000 души)Ситуацията в Великата септа не е аналогична - тогава Церсей целеше да унищожи Марджъри и Врабеца, всички други се оказаха просто в септата. Докато Дани, като попиля войниците и можеше да спре. Хубаво - войниците да приемем че са виновни, въпреки че в един момент хвърлиха оръжие а тя продължи да ги избива. Ами цивлините. Това е ГЕНОЦИД!

По нищо не различавам Дани от Труман, който метка атомни бомби, защото е ядосан за Пърл Харбър и избива цивилно население.
Дани тук изби най-малко 40-50 000 души, то само Златна дружина бяха 20 000.

# 551
И аз писах същото. Да ме докарат до там да съжалявам за Церсито, дето не мога да я понасям (особено пък в книгите).

Добро програмиране на зрителската реакция. Впрочем ми е чудно без "уж изтеклите случайно" спойлери колко биха определили Денерис като луда (още един слоган, заложен там). И колко ще проследят фактите, без да се влияят от него...

# 552
  • София
Ани,

за тази версия иде реч
https://www.imdb.com/title/tt1442449/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

и това задължително с любимият ми Ганик (предисторията)!
https://www.imdb.com/title/tt1758429/?ref_=nv_sr_3?ref_=nv_sr_3

направо дърпай и гледай с широко отворени очи. Simple Smile

# 553
Тя Денерис, че превъртя или там каквото й се случи, но Сив червей и останалите ме изненадаха. Хайде Неопетнените те са ясни. Но останалите?
Церсей беше достойна за съжаление. Нейното наказание не беше начина по който ще умре, а това, че беше изоставена от всички и победена от Денерис.

# 554
  • Русе
Всички ние тук сме просто зрители, малко или много повече фенове на сериала. След седмица ще приключи, след време ще отмине, след години малко по малко ще изчезва в мъглата на спомените.

Но някой може ли да ми обясни какво ще правят сега всичките онези деца, кръстени от родителите си „Калиси“? Доколкото помня от медиите, особено по-рано това десетилетие беше станало някакво супер нашумяло име, едно от най-често ползваните в САЩ за кръщаване на новородените момичета.

Някои от тях утре ще се срещнат с другарчетата си в детската градина, а най-възрастните може би дори и в училище...

Да подбираме внимателно имената на децата си, че...

Общи условия

Активация на акаунт