Пациентки на АГ болница "Д-р Щерев" гр. София - Тема No 14

• 66 312
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Сз съм вече бивш пациент на Надежда(от 2014г) с мъжки фактор бяхме,а сега вече съми на 41 г. Бях първо при Цветков-загубени 4 г,от 2017 с връзки се преместих при Перси и на второто икси забременях,но беба беше с тризомия 18 и се няложи аборт след амнио(в 17 г.с). с кюретаж,при който ме повреди г-жа Иванчева. И 1 г още не мога да оправя лигавицата.... та, за толкова години и операции,раждания/аборти....само от Цветков и Иванчева се отвращавам! Но инвитрото не е само стимулация и таймиране,а са замесени андролози,биолози,генетици,лабораторни условия и т.н..... отношението е мн важно,факт и в надежда е абсолютен конвейр отдавна...
преместих се при Тимева и се подготвям за стимулация с огромни благодарности,че се зае с нас и мога да кажа,че за сега отношението й е повече от перфектно и професионално. Дано и с работата си се справи така скоро и ни зарадва със здрава рожба.
При Савова 2 мои познати гушкат бебчета от 1во и 2ро инвитро,което за надежда е рядкост,освен ако не си под 25г.
Надявам се,че именно по-малкото пациенти в Щерев подсигурява повече време и спокойствие за анализ на д-рите.
Късмет и слоро да се местим в темите забременяли след инвитко и подобни 🍀

# 526
Дълга история имам в Щерев.
С две бременности, и двете, благодарение на проф. Тимева, но едната изкарана докрай.
Като изключим един от докторите, работещи там, съм безкрайно доволна и от отношение, и от професионализъм.
Имам прекрасна дъщеричка на годинка и цял живот ще съм благодарна на докторката.

# 527
  • София
Скрит текст:
Всъщност аз давах зор на Тимева да правим процедури. След като се запозна със случая ни имам лапаро, при което ми оправи тръбите, хистеро и препоръка няколко месеца да се опитваме да забременея естествено. На втория не издържах и поисках да започнем инсеминации. И така 4бр. без прекъсване. За инвитро също аз исках по-скоро да стане. Никога не ни е притискала, единствено ни е информирала какво може да се предприеме според нея и ни е давала избор. Аз обаче съм нервозна по принцип и чакането ми е много слаба страна, предпочитам да действам. Но в думите й има логика. За разлика от Персенска, която ни подхвана от вратата за краката.
И тъй като имам достатъчно процедури, лежала съм 2 пъти в клиниката държа да отбележа, че съм много доволна и от целия персонал. Всички винаги са били много учтиви, търпеливи и общителни. Единствения намръщен човек, на когото съм попадала, беше жената с документите за фонда. И акушерки, и анестезиолози и всички, които не знам какви са, са били страхотни, на мен ми беше приятно да си лежа там Grin В Надежда имам една цветна снимка с първата ми упойка в живота. Бях сама с анестезиоложката, която не знам какво направи на ръката ми (защото не обичам да гледам) и започна да изпада в паника с думите: "Ужас! Ужас! Леле майко, какво направих!", повторени многократно. Ми така се разтреперих, че масата под мен се разтресе. Още малко и щях да припадна и да мина без упойка. Протягаше се през цялото време към една маса, която не достигаше, защото ми натискаше ръката. Не помня кога съм заспала. Помня, че с отварянето на очите вече ме изправяха и вкарваха следващата жена. В Щерев след всяка инсеминация съм лежала поне по 30 мин., като пускаха мъжът ми да ми прави компания. Определено не се чувствам претупана.

Tommy_2001 Ужас! Моята цветна снимка беше без упойка и много съжалих, беше адската болка. Това разбира се, защото се оказа, че имам и запушени тръби де. Иначе аз имах подобно изживяване след лапароскопската ми операция. Сестрата, която ми махаше абоката, ми спука вената и 30мин се изреждаха различни сестри да се мъчат да ми спират кръвта. Да не говорим, че имах и усложнения с пъпния ми шев, който на два пъти се окървавяваше, заради незашит/необгорен правилно кръвоносен съд. Моята докторка естествено ме изкара мен виновна, че съм се въртяла и че сигурно имам проблеми със съсирване на кръвта, което естествено доказах в последствие с кръвни изследвания, че е глупост.

Скрит текст:
Ще се включа и аз с моя опит с клиниката. Не съм пациентка на коментираните доктори, при д-р Ганева съм и за съжаление съм безкрайно разочарована. Аз се преместих от друга клиника при нея. Още на първия преглед директно ми връчи документите за фонда да си попълня, въпреки, че няколко пъти подчертах, че не искам да бързам със следваща процедура.
Нагласата ми беше за някакво проследяване, запознаване със случая, тъй като все пак имам две спонтани бременности - първата завършила с мисед, втората извънматочна. Плюс две ИКСИ-та завършили с БХ. Тотална липса на заинтересованост за нашия случай. Всеки път трябва да обяснявам коя съм и какъв ми е случая. Да, процедурата мина много леко, имах много стриктно проследяване, но на трансфера я чаках повече от два часа да дойде.
След като се установи, че отново е БХ, отидох на контролен преглед. Буквално трябваше да си измоля преглед и отново ми бяха връчени док. да подавам за фонда, въпреки, че имам 4 замразени Е.
Сега съм пред дилема как и къде продължа.

Yve_Yve Защо не пробваш да си смениш доктора? Може би някой друг ще ти обърне повече внимание. За въпросната докторка не съм чела кой знае какво по форумите.

Скрит текст:
Сз съм вече бивш пациент на Надежда(от 2014г) с мъжки фактор бяхме,а сега вече съми на 41 г. Бях първо при Цветков-загубени 4 г,от 2017 с връзки се преместих при Перси и на второто икси забременях,но беба беше с тризомия 18 и се няложи аборт след амнио(в 17 г.с). с кюретаж,при който ме повреди г-жа Иванчева. И 1 г още не мога да оправя лигавицата.... та, за толкова години и операции,раждания/аборти....само от Цветков и Иванчева се отвращавам! Но инвитрото не е само стимулация и таймиране,а са замесени андролози,биолози,генетици,лабораторни условия и т.н..... отношението е мн важно,факт и в надежда е абсолютен конвейр отдавна...
преместих се при Тимева и се подготвям за стимулация с огромни благодарности,че се зае с нас и мога да кажа,че за сега отношението й е повече от перфектно и професионално. Дано и с работата си се справи така скоро и ни зарадва със здрава рожба.
При Савова 2 мои познати гушкат бебчета от 1во и 2ро инвитро,което за надежда е рядкост,освен ако не си под 25г.
Надявам се,че именно по-малкото пациенти в Щерев подсигурява повече време и спокойствие за анализ на д-рите.
Късмет и слоро да се местим в темите забременяли след инвитко и подобни 🍀

Devilche, ужасно съжалявам и за твоя лош опит. Надявам се, че др. Тимева ще ти сбъдне мечтата съвсем скоро! И дано наистина теорията, че Щерев има по-малко пациенти, да е вярна. Чакането по кабинетите честно казано ще го преживея, ако знам, че е за сметка на качествен преглед и внимание от страна на доктора.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 20:28 от bubanka

# 528
Devilche, ужасно съжалявам и за твоя лош опит. Надявам се, че др. Тимева ще ти сбъдне мечтата съвсем скоро! И дано наистина теорията, че Щерев има по-малко пациенти, да е вярна. Чакането по кабинетите честно казано ще го преживея, ако знам, че е за сметка на качествен преглед и внимание от страна на доктора.
[/quote]
Благодаря ти! Мноооого по-спокойно е от в Надежда според мен. Факт-чака се повечко,ноооо...това да ни е чакането наистина 🍀че скоро започва голяяяямото чакаме 8 месеца 🙏🏼
Късмет и на теб,и на всяко момиче тук,което се бори за своя рожба!

# 529
+1 за др Савова. В 19г.с. съм, 2ри опит инвитро, 39г.

# 530
Здравейте, аз също съм пациентка на д-р Савова и мога да кажа, че съм много доволна от нея. От декември миналата година съм при нея, като имах една инсиминация и след това по мое желание преминахме на инвитро. Стана на третия ни опит и сега съм в 16г.с. Изключителна жена е! Още от първия ми преглед при нея си я усетих, че е моят лекар (след години обикаляне по различни). В първия триместър бях прокървила и ми се падна на смяна д-р Кръшкова. Е тя вече за мен е лекар, от който трябва да се бяга с 200. На следващия път като отидох при д-р Савова и видя ситуация тя ме успокои и определено ако бях попаднала на нея, когато отидох по спешност нямаше да изживея този стрес. Сега съм пред голяма дилема към кой лекар да се пренасоча, защото тя не изражда. Колебая се на този етап между д-р Коновалова и д-р Арабаджи. Коя бихте ми препоръчали вие? Аз колкото повече чета напоследък и ставам все по объркана Laughing

# 531
  • Благоевград
Аз съм бивша пациентка на Савова. Забременях с 1 инвитро, с 1 ембрион. Но проследяването под всякаква критика. Изписват но шпа и Дуфастон на килограм на жени с тромбофилия и дават инжекции, но няма кой да прецени правилно дозировката на лекарствата. На втората ФМ Чавеева не видя спукан мехур. И така в 24 г.с. Всичко приключи с лош край. Савова ми каза, че се случва. Да бе! Като ме е предозирала с неподходящи лекарства много ясна, че ще се случи. Накрая не видя огромните сраствания в матката. Не видя, че нямам кухина! А ми обясняваше, че трябва да си правим опити и ще забременея нормално. Кълнях се в нея, но ме разочарова.
Съветът ми е да се следите на друго място.
Успех на всички!

# 532
  • София
Аз съм бивша пациентка на Савова. Забременях с 1 инвитро, с 1 ембрион. Но проследяването под всякаква критика. Изписват но шпа и Дуфастон на килограм на жени с тромбофилия и дават инжекции, но няма кой да прецени правилно дозировката на лекарствата. На втората ФМ Чавеева не видя спукан мехур. И така в 24 г.с. Всичко приключи с лош край. Савова ми каза, че се случва. Да бе! Като ме е предозирала с неподходящи лекарства много ясна, че ще се случи. Накрая не видя огромните сраствания в матката. Не видя, че нямам кухина! А ми обясняваше, че трябва да си правим опити и ще забременея нормално. Кълнях се в нея, но ме разочарова.
Успех на всички!

signora_tina Ужасно нещо си преживяла, много съжалявам Sad Това за проследяването го прочетох на няколко пъти в тази тема, между другото. Явно си ги бива в това да те забременят и до там. Четох от множествено коментари в тази тема, че за проблемна бременност много бременни жени препоръчват Майчин Дом.

Cvetomira_64 Желая ти лека бременност!!! Simple Smile Всеки път се радвам да чуя такива хубави истории на жени, по чиито път и аз вървя, вдъхва ми определено надежда.

# 533
Успех на всички!

+1.
Ин витрото им е супер, но проследяването да е другаде, или ако много искате в Щерев, задължително още едно мнение.
И аз съм със същите проблеми, следих се при трима + Паскалева за тромбофилията.
Имам аборт в 26-та благодарение на "чудесното" следене на доктор от Щерев. Вече имам жива и здрава дъщеря, но винаги съм била с едно наум.

# 534
И моята история е същата само че в 28гс. За проследяването бягайте надалече! Хем ме "гледаха" Чачева и Искилиева и Аг-то което даже не искам да го споменавам колко беше некадърно.
И за инвитрото имам доста забележки, но се хвана 1 ембрионче и няма да се оплаквам.

# 535
  • София
Здравейте момичета, вчера бях на първа консултация при др. Савова. Направи ми впечатление, че на всеки пациент тя даваше поне 10 минути от времето си, та затова и чакането е по-дълго. Внимателно изслуша историята ми, разгледа и изследванията, които бях занесла, и още с първото виждане на спермограмата на мъжа ми каза - вие сте за инвитро, мъжки фактор. Освен това много внимателно ме прегледа с ехограф и забеляза две заформящи се кистички. Изписа ми Регулон за 1 месец с надеждата да се повлияят. Много се надявам да стартираме с процедурата другия месец, защото вече нямам търпение!

И аз още не мога да проумея, защо докторката ми в Надежда не намери тези две кисти и защо не ме предупреди, че спермограмата на мъжа ми не е перфектна. И някак си продължаваше да ме бута да правя ненужни инсеминации и то даже без стимулация на яйчниците. Не знам дали е заради неволен пропуск или просто гледат да приемат колкото се може по-бързо следващата пациентка, която също да ошушкат с минимум 500лв.

Живи и здрави и продължаваме напред! Simple Smile

# 536
В надежда така ми загубиха 4 години! Още не мога да си простя,че повярвахме на Цветков и не проверих аз спермограмите на мм.
Дано ти е на късмет д-р Савова 🍀

# 537
Здравейте момичета, насочена съм за цветна снимка в клиниката на следващия цикъл. Може ли някоя минавала през това да разкаже с няколко думи кое и как протича? Имам само един преглед в клиниката и още съм доста неориентирана как се случват нещата, а самото изследване също ме плаши. Четох, че може да бъде много неприятно и болезнено, а аз съм фен на упойките по принцип Grinning та има ли вариант за пълна упойка в клиниката? Защото лекарката каза, че нямало смисъл, но аз не съм убедена, че е така.

# 538
Първата ми от двете ЦС беше в Щерев при Билчев. Наскоро четох някъде, че само той ги правел там, не знам дали е вярно. Беше категоричен, че ще е без упойка. Аз имам много висок праг на болка и зверски болезнена менструация. С една запушена и една труднопропускаща тръба мога да кажа, че болеше като при цикъл - тъпа, досадна, продължителна болка. След това обаче ми прилоша, предполагам, че от контрастното вещество. Бързо ми я направи. До края на деня имах леки болки. Всъщност това беше първото ми посещение на такава клиника и от регистратурата ми казаха, че трябва да имам първо микробиология и за микробиология си бях записала час. Като влязох в кабинета Билчев ми каза, че можело направо да направим снимката. Никога не ми беше правена микробиология и му бях казала. Доверих му се. Слава Богу съм била чиста. По-късно осъзнах колко безотговорно е това. След като ми прилоша просто ме замина там със сестрата, не разбрах кога е приключил прегледа, какви са препоръките. Пляснал в коридора на мъжа ми репликата, че нещата не са много добре и да продължаваме още 6 месеца, а ако не стане ще ме стимулира. Моят хубавец добре, че беше запомнил точните думи, щото грам не разбира. То и аз не разбирах още. След половин година повторих в Надежда - с пълна упойка. Като се събудих и изобщо след това нищо не усетих. Там имам други забележки към лекарите, но това е друга тема.

# 539
Здравейте:) Имам няколко цветни снимки правени дотук. Едната беше с пълна упойка(тя обаче беше свърза с операцията). Другата ми е правена без упойка в Щерев. Не искам да те плаша,но нали отговарям на въпроса ти. Болеше много! Лежах на леглото докато ми я правеха и ми се стичаха сълзи от болка, но гледах да не мърдам,за да не преча на процеса.После когато се прибирах ,казах на мъжа ми да кара бавно,защото от тресенето адски ме боли. Но на следващия ден вече бях добре.
Диагнозата при всичките ми цветни снимки беше една и съща- идеално проходими тръби, без запушвания. Което ме навежда на мисълта,че болката не е от проблема в тръбите,а от контрастното вещество?! Успех, стискаш зъби и всичко ще мине!

Общи условия

Активация на акаунт