Пациентки на АГ болница "Д-р Щерев" гр. София - Тема No 14

• 66 316
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Аз съм горе долу в същото положение. Направих си микробиология и цитонамазка при др. Коновалова с идеята, ако всичко е наред, да си направя цветна снимка. Попитах я за микоплазма и уреаплазма няма ли да ми пусне, а тя едва ли не ми се изсмя и каза, че няма нужда. После говорих с един професор от майчин дом, който ми е близък и ми каза Абсурд, забрави за цветна снимка, вкарват се много инфекции навътре....  И сега ме е страх. Хем искам да знам какво ми е състоянието на тръбите, хем ме е страх да не си отворя по голяма беля ☹☹
стискам палци всичко да е наред!и едно пухкаво бебоче.може да пуснеш в геника със стойност да видиш в какво количество е...знам,че има антибиотици и за бременни,но кое е правилното и аз нз.лекарите са 50/50
Аз не съм правила цветна снимка и ме е страх с тази уреаплазма да не направя беля?

# 511
даа точно..на мен позната гастро ми каза да забравя за цветна снимка с уреаплазма,защото инфекцията отивала навътре и ставало страшно.Имам доста познати,които никога не са чували за уреаплазма,а и  те ходят по мъките.самите лекари не ги карат да се изследват.

# 512
  • Хасково
Здравейте! Дълго се колебаех дали да споделя моя негативен опит с жена заради която, кракът ми няма да стъпи повече в клиника Щерев. Наскоро обаче приятелка ми каза, че се е насочила към болницата и реших все пак да споделя, за да може евентуално да предпазя други момичета от нея.  И така.. Името на въпросната е Христина Кръшкова. Няма да я нарека доктор, защото за мен тази жена не заслужава да се нарича така. Живея и работя в София, но се наложи да направя кюретаж след мисед аборт в родния ми град. Няколко дни след това се прибрах в София и може би от изживения стрес, чувствах, че ме втриса, имах температура 37градуса и кръвоизливи, които не бях сигурна, че са нормални(въпреки, че докторката, която извърши кюретажа, ми беше обяснила, че са).Тъй като ме беше страх от инфекция, реших да отида при д-р Милчева, при която ходих, за да потвърди бременността. Беше си тръгнала и единствената възможност за преглед беше при въпросната Кръшкова. Още с влизането, госпожата беше намръщена и започна с нападките. Какво съм правела там, да съм ходила да си ме лекуват където са го направили, антибиотика, които са ми изписали не бил правилен и още и още. Минаха поне десет минути в нападки и упреци  към провинциалните лекари, като все пак реши да ме прегледа. Никога, никога при все, че съм била при не малко гинеколози, не съм имала толкова груб вагинален преглед, отново придружен със сумтене и говорене за това какви некадърници са колегите и. Последва едноминутен преглед с ехограф, при който не каза нищо и след това буквално изхвърча от кабинета със снимките от ехографа. Тук вече аз не издържах и се разревах с глас. Попитах акушерката попринцип ли докторката се държи толкова грубо... След още десет минути през, които щях да припадна, защото реших, че явно положението е много сериозно, въпросната се върна и с доволен глас заяви, че досега е била при изпълнителния директор на болницата. Показала му е колко зле съм изчистена и, че веднага трябва да бъда кюртирана повторно. И вече доволна и щастлива почна да обяснява на акушерката номерата на клиничната пътека, по която трябва да мина. От тук нататък не си спомням много какво стана, защото изпаднах в нервна криза, развиках и се, при което тя явно най-после се усети и се опита да говори по човешки. Не издържах и просто казах на мъжа ми, че си тръгваме и тряснах вратата. След това на него му е обяснявала, как веднага трябва да бъда изчистена пак, защото ще развия много тежка инфекция. От там отидохме в Надежда. Лекарката на спешен кабинет, ме оглежда десет минути. Беше учудена защо сме толкова притеснени и, че всичко на ехографа изглежда нормално, а назначеното ми лечение от доктора, извършил аборта е абсолютно правилно. Все пак каза, че ще ми даде хапчета, за по-бързо изчистване, тъй като наистина има няколко съсирека, но че те са абсолютно в реда на нещата. При въпроса на мъжа ми, дали няма да е по-добре да ме кюртира още веднъж, с цел да избегнем инфекция, реагира с недоумение и го попита как може да иска да причини това на нераждала жена и и дали имаме представа, колко се изтънява лигавицата. Назначи ми CRP, който показа, че изобщо няма възпалителен процес.( Кръшкова, не се сети да ми пусне това изследване, за да види дали наистина в момента се случва нещо, но пък назначи всички скъпоструващи изследвания, които се назначават в началото на бременността).Каза ми, че тя не би препоръчала, но тъй като съм твърде  паникьосана мога да остана в болницата за наблюдение, докато хапчетата си свършат работата. Отказах. Прибрах се вкъщи, изпих хапчетата и тъй като нямаше почти никаква кръв, на третия ден отивайки пак на преглед(все още паникьосана от мнението на Кръшкова за огромните съсиреци), мислех че наистина ще трябва нов кюретаж. Всичко беше чисто. За щастие се оказа, че доктора, който извърши кюретажа, си е свършил перфектно работата, както потвърди и д-р Калчев наскоро. След като говорих със сестра ми се оказа, че това е същата 'докторка' която година преди това при регулярен гинекологичен преглед и е видяла огромна, май беше 9см киста, която според нея ще и "изяде яйчника" и че веднага трябва да се оперира. Назначила и е и туморни маркери...Искала е да отстрани половината яйчник на нераждало 24годишно момиче...В последствие двама други специалисти не видяха тази киста. Съжалявам за дългия разказ, който се получи, но за мен тази жена е от лекарите, които са готови да извършат напълно безпричинни операции за пари. Не смятам, че от болницата не са наясно с действията и това е и причината, поради, която няма да стъпя повече там. Моля ви не се доверявайте веднага и при налагащи се интервенции винаги искайте второ мнение.

Последна редакция: нд, 04 окт 2020, 00:14 от Ivayla_

# 513
Аз бих написала официално оплакване. Аз съм имала един телефонен разговор с нея като дежурен лекар да ми разчете изследвания и се държа много надменно и леко грубо, така с ирония нещо ме нареди. Във Вашия случай не става въпрос само за отношение, а и за некомпетентност, която вече е опасна. Съжалявам за всичко, което сте преживяла!

# 514
Привет, групичка!
Да попитам дали скоро някой е водил детенце заедно със себе си на преглед? Чудя се покрай пандемията дали няма да ни върнат.
Имам контрола, а искам да заведа и дъщеря си.

# 515
  • София
Здравейте на всички!

Реших и аз да се включа в тази тема. След няколко месеца на прегледи и процедурки в МБАЛ Надежда, реших да се преориентирам към Щерев. Опитваме се за бебче вече две години, като при мен имаше тубарен фактор, който би трябвало да е отстранен след лапароскопия, направена през юни тази година.

Миналият месец направихме и първа инсеминация там, като опитът ми от нея беше наистина ужасен и за жалост неуспешен. Лично моето мнение за Надежда е, че нещата се случват много хаотично и че лекарите (поне лично моят) те претупват набързо, без да ти обясняват каквото и да е. При мен инсеминацията беше без стимулация, без дори да ми беше назначено изследване за яйчников резерв. На въпроса защо я правим без стимулация, ми се отговори, че залагаме, че имам здрава яйцеклетка. Направиха ми процедурата на 15-ти ден от цикъла, защото на 14-тия ден сутринта все още не беше спукан фоликулът. Не ми пуснаха каквито и да е хормони за проследяване на овулационната фаза. На вчерашния ми преглед се установи също така, че сме изтървали овулацията този месец и лекарката ми учудено ме попита защо отивам на преглед чак на 12-ти ден, сякаш аз трябва магически да знам кога какво се случва, без да ми е дала каквито и да е насоки. Каза ми да си преценя другият месец дали да правим още една инсеминация или директно да почваме инвитро, като тя препоръчва инвитро, без стимулация на яйчниците. На въпроса защо, отново не получих еднозначен отговор.

Та колкото и да не ми се иска да се разправям със смяна на клиники и лекари, лично аз не мога да се доверя на този човек за такава важна и прецизна процедура. Утре имам час при др. Савова и се надявам на нейното компетентно мнение. От коментарите в тази тема прочетох доста позитивни отзиви за нея и имам нови надежди! Пожелавам успех и на всички други жени, които се борят за крайната, сладка цел!

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 12:19 от My Destiny

# 516
И аз от Персенска в Надежда се преместих при Тимева в Щерев. Няма база за сравнение поне по моя опит. Успех!

# 517
  • София
И аз от Персенска в Надежда се преместих при Тимева в Щерев. Няма база за сравнение поне по моя опит. Успех!

Мерси много Tommy_2001! Доволна ли си от др. Тимева? Аз се колебаех между нея и др. Савова, тъй като и при двете за мой голям късмет имаше свободен час утре.

# 518

Мерси много Tommy_2001! Доволна ли си от др. Тимева? Аз се колебаех между нея и др. Савова, тъй като и при двете за мой голям късмет имаше свободен час утре.
Аз съм пациент(бивш вече) на д-р Савова в Щерев.
Изключителен професионалист, спомням си когато отидох и след обясненията тя ми каза,че няма да се откаже докато не забременея.
На втория опит инвитро успяхме, сега имам 2 прекрасни близначки.

Успех ви желая,както и на всички които се борят да имат дете !!!

# 519
  • София

Аз съм пациент(бивш вече) на д-р Савова в Щерев.
Изключителен професионалист, спомням си когато отидох и след обясненията тя ми каза,че няма да се откаже докато не забременея.
На втория опит инвитро успяхме, сега имам 2 прекрасни близначки.

Успех ви желая,както и на всички които се борят да имат дете !!!

Ох че хубаво! Да са ви живи и здрави близначетата!!! Мерси и за твоето мнение, sladurche today! Надявам се да имам твоя страхотен късмет с помощта на др. Савова Simple Smile

# 520
От всеки ще чуете разлечни мнения, надявам се това да е вашят лекар, аз лично съм разочарована от тази кликинка, часове не се спазват, чакаш по 2-3 часа, за да влезеш накрая за 5 мин и да излезеш тотално неориентиран какво ти предстои. В никакъв случай не искам да умаловажам лекарските способности там, просто политиката, която са си изградили не съответсва с капацитета им.  
Здравейте на всички!

Реших и аз да се включа в тази тема. След няколко месеца на прегледи и процедурки в МБАЛ Надежда, реших да се преориентирам към Щерев. Опитваме се за бебче вече две години, като при мен имаше тубарен фактор, който би трябвало да е отстранен след лапароскопия, направена през юни тази година.

Миналият месец направихме и първа инсеминация там, като опитът ми от нея беше наистина ужасен и за жалост неуспешен. Лично моето мнение за Надежда е, че нещата се случват много хаотично и че лекарите (поне лично моят) те претупват набързо, без да ти обясняват каквото и да е. При мен инсеминацията беше без стимулация, без дори да ми беше назначено изследване за яйчников резерв. На въпроса защо я правим без стимулация, ми се отговори, че залагаме, че имам здрава яйцеклетка. Направиха ми процедурата на 15-ти ден от цикъла, защото на 14-тия ден сутринта все още не беше спукан фоликулът. Не ми пуснаха каквито и да е хормони за проследяване на овулационната фаза. На вчерашния ми преглед се установи също така, че сме изтървали овулацията този месец и лекарката ми учудено ме попита защо отивам на преглед чак на 12-ти ден, сякаш аз трябва магически да знам кога какво се случва, без да ми е дала каквито и да е насоки. Каза ми да си преценя другият месец дали да правим още една инсеминация или директно да почваме инвитро, като тя препоръчва инвитро, без стимулация на яйчниците. На въпроса защо, отново не получих еднозначен отговор.

Та колкото и да не ми се иска да се разправям със смяна на клиники и лекари, лично аз не мога да се доверя на този човек за такава важна и прецизна процедура. Утре имам час при др. Савова и се надявам на нейното компетентно мнение. От коментарите в тази тема прочетох доста позитивни отзиви за нея и имам нови надежди! Пожелавам успех и на всички други жени, които се борят за крайната, сладка цел!

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 14:55 от loveparrots

# 521
До момента съм много доволна от Тимева във всяко отношение. Дойдох при нея в момента, в който Персенска ми заговори за 4 неуспешни инсеминации при положение, че имах проблем с тръбите. Ту пропускаше едната, ту - другата. И това беше на втората ни среща. Темата за инвитро се подхвана още при първата...
Само начинът, по който разгледаха изследванията ми при първото посещение, ми беше достатъчен, за да се спра на Тимева. Сега ми предстои първо инвитро при нея.

# 522
  • София
loveparrots Много сте права, мненията, а и събраният опит е различен за всички. И много е правилно човек да си намери "правилният" за него лекар, на когото да има доверие. За съжаление аз не попаднах на такъв в Надежда, ще видим какъв ще е опитът ми с Щерев. А мога ли да попитам при кой лекар сте били в Щерев? Чувството, че си по-неориентирана , отколкото преди да дойдеш на преглед, го имах за жалост и аз. Може би не задавам достатъчно въпроси и очаквам някой да ми обърне специално внимание.

Tommy_2001 - Успешно инвитро!!! Като гледам и аз натам вървя, така че ще се радвам да има с кого да споделя опит и впечатления.

# 523
Всъщност аз давах зор на Тимева да правим процедури. След като се запозна със случая ни имам лапаро, при което ми оправи тръбите, хистеро и препоръка няколко месеца да се опитваме да забременея естествено. На втория не издържах и поисках да започнем инсеминации. И така 4бр. без прекъсване. За инвитро също аз исках по-скоро да стане. Никога не ни е притискала, единствено ни е информирала какво може да се предприеме според нея и ни е давала избор. Аз обаче съм нервозна по принцип и чакането ми е много слаба страна, предпочитам да действам. Но в думите й има логика. За разлика от Персенска, която ни подхвана от вратата за краката.
И тъй като имам достатъчно процедури, лежала съм 2 пъти в клиниката държа да отбележа, че съм много доволна и от целия персонал. Всички винаги са били много учтиви, търпеливи и общителни. Единствения намръщен човек, на когото съм попадала, беше жената с документите за фонда. И акушерки, и анестезиолози и всички, които не знам какви са, са били страхотни, на мен ми беше приятно да си лежа там Grin В Надежда имам една цветна снимка с първата ми упойка в живота. Бях сама с анестезиоложката, която не знам какво направи на ръката ми (защото не обичам да гледам) и започна да изпада в паника с думите: "Ужас! Ужас! Леле майко, какво направих!", повторени многократно. Ми така се разтреперих, че масата под мен се разтресе. Още малко и щях да припадна и да мина без упойка. Протягаше се през цялото време към една маса, която не достигаше, защото ми натискаше ръката. Не помня кога съм заспала. Помня, че с отварянето на очите вече ме изправяха и вкарваха следващата жена. В Щерев след всяка инсеминация съм лежала поне по 30 мин., като пускаха мъжът ми да ми прави компания. Определено не се чувствам претупана.

# 524
Ще се включа и аз с моя опит с клиниката. Не съм пациентка на коментираните доктори, при д-р Ганева съм и за съжаление съм безкрайно разочарована. Аз се преместих от друга клиника при нея. Още на първия преглед директно ми връчи документите за фонда да си попълня, въпреки, че няколко пъти подчертах, че не искам да бързам със следваща процедура.
Нагласата ми беше за някакво проследяване, запознаване със случая, тъй като все пак имам две спонтани бременности - първата завършила с мисед, втората извънматочна. Плюс две ИКСИ-та завършили с БХ. Тотална липса на заинтересованост за нашия случай. Всеки път трябва да обяснявам коя съм и какъв ми е случая. Да, процедурата мина много леко, имах много стриктно проследяване, но на трансфера я чаках повече от два часа да дойде.
След като се установи, че отново е БХ, отидох на контролен преглед. Буквално трябваше да си измоля преглед и отново ми бяха връчени док. да подавам за фонда, въпреки, че имам 4 замразени Е.
Сега съм пред дилема как и къде продължа.

Общи условия

Активация на акаунт