Женени от пръв поглед < II сезон > тема 11 /14.05 - 19.05/

• 84 313
  • 1 979
  •   1
Отговори
# 1 680
Къде мога да намеря епизодите от сезон 1 ?

# 1 681
  • София
Когато жена на 36 г. реши да се впусне в неизвестността с това телевизионно приключение, трябва много добре да е преценила плюсовете, минусите и риска. Трябва да е готова и за (не)приемането от страна на близките ѝ хора, щом ѝ влияят толкова на тази възраст. След като се е записала за участие, значи иска да ѝ намерят съпруг и да я дават по телевизията. Никой не я кара насила. Още преди това трябваше да поговори с брат си и ако наистина за нея има значение неговото мнение, да не участва. Това е нещото, което бих упрекнала - като се втурваш на своя глава, поемаш отговорност и се държиш адекватно, не стоиш безучастно като статист, за да не сгрешиш, съобразявайки се кой какво ще каже и помисли за теб.
Не знам дали ще занесе нещо символично като гост в дома на Мишо, но това ще бъде показателно що за човек е, без значение от камерите.

# 1 682
  • София
Да не говорим за близнаците дето си ги пожела още щом видя Мишо.
Юлия не си е в час и толкова.

# 1 683
О@ках...ъъъ, оляхте се с объждането на Юлия. Изкарахте я някакво мега долно същество. Най-голямото зло на света след Фазомер. Ми девойчето е скучно, свито, няма големи интереси и амбиции, негативно настроена е към света. Толкова. Да, ама не. Вие вече започнахте да правите волни съчинения, сценарии, да й приписвате черти, изсмукани от пръстите ви, да мажете, да повтаряте по 100 пъти...Нещо обикновено го разтегнахте до гигантски размери и го украсихте.

Темата стана отврат. А вие се държите много по-негативно от Юлия...парадоксално Joy
Именно! С една дума оляха се.

# 1 684
Да, оляхме се. Горкото "девойче". Както казах, прекалено много оправдания намирате за хора, които не го заслужават.

# 1 685
  • Тра-ла-ла
Едно такова усещане ме е полазило след поста на Смърфиета...някъде там в семейството се коренят характерът и проблемите на Юлия. Това не я оправдава, но и не е толкова лесно да си ревизираш живота още от ранните детски години и да станеш нов човек.

Всеки има някакви дефицити, комплекси, характеропатии. Да не се правим на по-големи светци и от папата Trollface

# 1 686
Така, понеже пиша за последен път в тази тема се извинявам, че ще е по-дълго, но искам да изкажа сериозно мнението си, както аз разбирам и виждам нещата.

Първите три двойки не харесах. Ясно защо. Надявах се на четвъртата. Аз може и да се шегувам удачно или неудачно (както ви хареса), но преценявам обективно или поне се старая. Не бих нападнала някой ей-така за спорта.
Не ме интересува на Юла братята и възможностите им. Нека си ги имат. Аз оценявам видяното (може и монтаж да е, ама това дето се показва е станало все пак).

Бях може би единствената (не го забелязахте май), която не се присмиваше на Юла, че живее още с майка си, баба си и брат си. Нито на това, че не знае чужд език, нито на това, че няма висше някакво образование, нито на това, че е продавачка. Нека някой да извади и да видим има ли нещо такова (защото сега защитниците и, точно това писахте май)
Не бих оценила човек само по пари, образование, външен вид -за това я критикувах (ще обясня по-натам защо)

Това, което ме подразни в Юла още в началото е поведението и по време на сватбата първо (но пък беше весела и непринудена) Но наострих внимание. Не ми хареса нещо в излъчването и-надменно и студено ми се видя. Реших, че е притеснена при огледа на жилището и гадероба. Но..помните ли думите за огледалата на тази от предаването (понякога уцелват без да искат)
Нападнах я за фигурата, защото се представя за човек АКТИВНО СПОРТУВАЩ, дори я дадоха нещо там. Е няма как да е вярно, просто имат друга фигура спортистите (вярно според спорта, ама имат вид дето се показва) Тя се поддържа може би с фитнес, ама не е спортистка. Понеже имаше тук (не ми се търси), каква съм била и дали не съм по-зле ще кажа само, че не съм по-зле! Спортувала съм активно и затова веднага я забелязах и оцених и се подразних. Да, и краката са ми дълги и ръста ми е висок, и дупето не ми е трътлесто. Ама не съм тръгнала да се женя и не съм в предаване да ме коментират. Пък и не бих се мислела за някоя и нещо си. Разбирам и Таня и поведението и, както и това че е изпълнителна и стриктна (това е от спорта дадено и няма промяна и да искаш). При нея друго не разбирам и се мъча с мозъчна дейност,но няма значение това. Та си имам право да я преценявам Юла и по външен вид, както и Мишо.

Обичала пътешествията , екстремните неща. Не е вярно. Не ходи никъде, няма познания дори за себе си за места, неща дето са известни и на децата. За екстремност не е вярно също. Тя не харесва планината, а морето, ама на ферибот не се е качвала дори. Ми какво да говорим за друго на морето да е правила. Къде тогава е била, какво е спортувала и къде екстремни неща е опитала, че да ги обича и оценява?

Не ми хареса още от втория епизод и държанието и към Мишо. Дали го харесва, дали не го харесва е нейно право и усет как да постъпи. Но и тя като Васа не цени хората, не ги уважава, не е човечна. Това е недопустимо. Наглост е това за мен, лошо възпитание. Била се притеснявала от камерите и се спекла, ама не се спича да излага Мишо. Това не е това , а онова, да не изреждам колко пъти и къде и как. Та щом знае, че има камери, не мисли ли, че трябва да е възпитана поне и другия как ще се чувства. Значи Мишо може да замазва да се не излага Юла, ама тя видите ли е в правото си да го излага.

Това обаче не е всичко. Посещението в Пловдив. Та тя не можа да хареса дори мястото, историята и да е любезна. Това не е заради нехаресването и на Мишо, какво е сами преценете. Да отидеш някъде с ръце в джобовете и да гледаш косо и недоволно, пак не знам какво е.

Ми защо да не я коментирам физически как я виждам. Жена съм, не я харесвам. Да не би да няма къси крака, да има стегната и спортна походка? Кое от написаното не е така? Мишо да има някакви дефекти видими, освен прическата дето го разнищихме. Нормално сложен мъж. Държи се любезно, с нищо не я притесни, не я изложи. Оповестяването за хъркането и че принцесата на граховото зърно не може да спи, дори и Васа не го направи за Никифор.

Не харесвам хора с висока самооценка, но без покритие. Обичам хора със самочувствие, но да има за какво. И пак, ако са надменни, ако унижават умишлено, ако не са човечни не бих ги приела и оценила.

Нормално е за вас Юла да се държи така, добре. Гледайте си я и се възхищавайте. На мен човек дето няма нищо какво да каже, дето нищо не харесва, дето само се чуди как да изложи другия, за да замаже собственото си невежество (защото тя точно това прави) не ми е в кръвта да го харесам и да не го коментирам негативно.

За другите участници съм се изказала. Има какво да напиша, но няма смисъл вече.

Никога, ама никога не бих се присмяла на обикновен човек, скромен, дори с липси в образование, езици, финансови възможности. това дето пишете е обидно за мен направо.
Възхищавайте се на Юлия, но без мен. Само, че помислете и за Мишо, който не е виновен че не е харесат от такава жена (да не я описвам) , но и той има сърце, душа и право да е щастлив.
Това, че е масажист и музикант за мен е един плюс, за други тук видях, че е минус. Бил пипал жени, ама това е смешно просто. Ми нека ги пипа, то и лекарите пипат жени, ама са семейни, че и опашка има за тях.
Бе нямам думи просто, вярно не ми е мястото тук.
Успех на всички и се извинявам, че без да искам съм ви натоварила.

Последна редакция: сб, 18 май 2019, 19:50 от Анонимен

# 1 687
Ясно е, че гаф Жълти гащи е гвоздеят на програмата. А с подаръка към Таня счупи фазомера. Нещо като “Изгори за да светиш” или не бъркай с пръсти в контакта. Какво трябваше да е посланието, ако не:
- Виж какво Таня аз съм тъпо парче, но това не е всичко.
-Значи има още?
- Танче, нямам пари и ти трябва да ми дадеш, за да направим тоалетна в Симеоново.
-Само това ли е Зари?
-О, не е само това.
-Значи има още, Зари?
- И питаш Танче. Трябва да ми купиш нови гащи, да ми масажираш простатата и да ми готвиш пържолки.
-Само това ли е Зари?
- Абе има още, ама айдее целувай ръчичка!

# 1 688
Не е злоба, реализъм е. Явно така ти е много далечно, но представи си, ако такава жена е омъжена за твой син или друг близък човек, който обичаш. Смяташ ли, че ще бъдеш безразлична към това поведение? Смяташ ли, че някой заслужава да бъде отрязан така, както тя отряза Мишо на няколко пъти? Все в моменти, в които той не правеше нищо лошо, дори напротив, опитваше се да я накара да се чувства добре.

Изобщо не мисля да се оправдавам за отношението си към такива хора, за мен са непоносими. Тя не е сама на 36 години без причина или просто, защото такъв й е бил късмета. Именно това поведение води до самота.

Знам, че е неприятно да признаеш, че ти САМ носиш отговорност за действията си, но истината е такава.

# 1 689
А и друго, което ми боде очите от няколко дни. Тръгнали фигурата на Юла да обсъждат, абе хора Вие оглеждате ли се около себе си? Колко жени има  на 30+ , който са като дроб сърма.

# 1 690
Не е злоба, реализъм е. Явно така ти е много далечно, но представи си, ако такава жена е омъжена за твой син или друг близък човек, който обичаш. Смяташ ли, че ще бъдеш безразлична към това поведение? Смяташ ли, че някой заслужава да бъде отрязан така, както тя отряза Мишо на няколко пъти? Все в моменти, в които той не правеше нищо лошо, дори напротив, опитваше се да я накара да се чувства добре.

Изобщо не мисля да се оправдавам за отношението си към такива хора, за мен са непоносими. Тя не е сама на 36 години без причина или просто, защото такъв й е бил късмета. Именно това поведение води до самота.

Знам, че е неприятно да признаеш, че ти САМ носиш отговорност за действията си, но истината е такава.
Добре, как да постъпи да му дава напразни надежди ли?

# 1 691
Т.е., ако не харесваш някой, единственият начин да му го покажеш, е да бъдеш груба и неуважителна?
Има и друг начин - говориш искрено и открито. Дистанцираш се, но оставаш мила и приятелски настроена.

# 1 692
Фанфанито, алелуя 😀

# 1 693
Т.е., ако не харесваш някой, единственият начин да му го покажеш, е да бъдеш груба и неуважителна?
Има и друг начин - говориш искрено и открито. Дистанцираш се, но оставаш мила и приятелски настроена.
Като Ивана ли?

# 1 694
Виж, има смисъл от диалог с хора, които са готови да бъдат искрени. В случаят, ти или не си искрена или ти харесват груби и негативни хора. Аз съм ок и с двата варианта, но не очаквай и от мен същото.

Ивана също не постъпва правилно. Аз не съм я чула да каже открито, че не иска да бъде с Мерал, а това е очевидно. Даденото от мен описание не отговаря на поведението й, така че, не знам защо даваш нея за пример.

Последна редакция: сб, 18 май 2019, 20:10 от Elunaria

Общи условия

Активация на акаунт